Byt a plynový kotol

ahojte... vie mi niekto poradit.. moj byt ma rozlohu 54m2 momentálne mam vykurovanie formou plynových gamatiek...rozmyšlam nad plynovým kotlom , ktorý by sučasne služil aj na ohrev vody... aký kotol je na to vhodný?? byt je teplý momentálne mi stačia 2 gamatky a prietokový ohrievač.. viem mi niekto povedat kolko by ma to všetko stalo?? myslím kotol plus 3 radiatory a samozrejme praca... dakujem za každu radu... :)
Odpovedať
@vladka201078 píšeš o byte. Legalislatívne a technické otázky už máš poriešené? Ak nie začal by som s tým. Teda s komínom / odvodom spalín. Ceny kotlov začínajú od cca 1000 EUR, radiátory podľa veľkosti zasa rátaj desiatky EUR. No a keď budeš mať cenu všetkého, tak si pozrieš koľko minieš teraz za kúrenie gamatkami. Nevieme aké máš teraz gamatky, ale dajme tomu staré čiže účinnosť môže byť 50-60%? No a potom možno zistíš že vlastne investícia do plynového kotla je nenávratná.
Odpovedať
@vladka201078 je to spravna uvaha , ze tie haraburdy vyhodite su to zruti. Typ vasho domu sa riesi nasledovne. Osadite plynovy kotol s prietokovym ohrevom vody namiesto terajsieho prietokoveho ohrievaca. Do toho isteho murovaneho komina napojite dymovod z kotla. Typ viessmann vitopend 100W verzia do komina. Radiatory sa namontuju a rozvody k nim nud pod stropom z uhlikovej ocele alebo Plast hlinik a nasledne zaboxuje sadrokartonom Alebo ak je to mozne tam nad podlahou z uhlikovej ocele a ostava to priznane. Rekonstrukcia kurenia takehoto charakteru So 4 radiatormi vyjde na cca 3800€
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka201078 - kolko osob je v byte? - mate vanu alebo sa sprchujete? - kotol bude umiestneny kde? Ak mas nakres bytu (situaciu), pomohlo by to. - aka je terajsia spotreba plynu za rok?
Odpovedať
Profilova fotka
@vladka201078 postup ako radí gkrivanek, ale kotol s podstatne nižším výkonom od 2 kW, a aj lacnejší.
Odpovedať
@jan45 len potom taky sa nezmesti do toho uvedeneho rozpoctu henten viessman stoji 750€
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek to je cena pre Vás, katalóg hovorí 1000
Odpovedať
Byt som kupila pred 3r. Gamatky sú staré môj odhad 10/15r. Prietokový ohrievač bol už 2krat opravovaný...tak myslím že sa investíciám v budúcnosti čo sa týka kúrenia a ohrevu vody nevyhnem..radiátory sa mi zdajú najčistejšie riešenie a keď by sa to spojilo aj s ohrevom vody tak super....zisťujem zhruba koľko by ma to stálo lebo pre mňa to je dosť náročné čo sa financií týka.. susedia podomnou to tak majú urobené...prišli už do prerovebeho... :-) ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?