Buderus Logamax nevie vykúriť dom nad 20,5 stupňa

Dobrý večer, máme starší kondenzačný kotol Logamax, ktorý sme kúpili spolu s domom v Rakúsku. Kurenár mi už menil riadiacu jednotku, je servisovaný a vyzerá úplne OK. Posledné dva týždne ale zvláštnym spôsobom obmedzi hornú hranicu vykurovania na 20,5 stupňa. Nepomáha manuálne ovládanie, nastavenie automatiky, nič. Ak mu nastavím teplotu nižšie, tak s tým problém nemá. Ale akonáhle viac, tak to už nedá. Na kotli je nastavená teplota vody v radiátoroch takmer na maximum, ohrev vody na umývanie funguje normálne. Zo zúfalstva som už aj reklalibroval teplomer na termostate o tri stupne nižšie, aby si myslel že je len 17,5 a dúfal som, že prikúri na 20,5, ale ani to nepomohlo. Servisák má zdravotné problémy, preto píšem sem, inak by som to samozrejme nechal naňho. Nejaké nápady čo môže byť zle? Ďakujem, Peter
Odpovedať
@ov3er vonkajsi teplomer funguje?
Odpovedať
mne to robilo obdobne keď mi omylom servisák znížil úroveň čerpadlo na kotli na najnižšiu hranicu. Následne ho prepol a už pec kúri perfektne.
Odpovedať
@sysell skutocne v poslednom case zblbol, ukazoval dvojnasobnu teplotu oproti realu, potom znovu nabehol - v tomto case sa na par dni opravilo tusim aj kurenie a potom zasa zblbol. (Myslim ze fakt odvtedy dom zostal na 20,5) Pred dvoma dnami som ho otvoril, cidlo som vybral a vycistil kontakty. Odvtedy ukazuje teplotu presne ale problem dnu mi zostal.
Odpovedať
@janci77 na cerpadle sa daju prepnut tri urovne, ja to mam na trojke
Odpovedať
@ov3er zvýšte si ekvitermickú krivku to je celé
Odpovedať
@gkrivanek Neviem presne, čo tým myslíte - nastavenie termostatu pri automatike? t.j. - o koľkej má kotol začať kúriť, to že v noci menej a cez deň viac? Inak neviem, kde by som to nastavil. Na vyššiu teplotu sa totiž nedostanem ani keď manuálne zvýšim na 25 stupňov napríklad.
Odpovedať
@ov3er vytiahnite si návod ku kotlu alebo si ho stiahnite z netu alebo si zavolajte servisného technika čo Vám menil RJ nech vysvetli kde zvýšiť ekvitermiku.
Odpovedať
@gkrivanek Našiel som manuál, originálne nastavenie bolo -10: 75 stupňov. Zmenil som to na 90, snáď sa niečo zmení, budem informovať :-o
Odpovedať
@ov3er Možno ako vymenil RJ zostali tam nejaké výrobné nastavenia. Neviem aký tip máte ale treba si to pozrieť podľa návodu. Ak Vám ide teplá voda mal by Vám ukazovať aj znak TUV ak ti má vykurovať tak ti má zobrazovať ten radiator / treba si nastaviť teplotu vykurovania 4.4 Zapnutie vykurovania /.Ale tú teplotu 90 stupňov by som nedával, pretože to už je dosť vysoká teplota.
Odpovedať
@ov3er pri -10 75C musí stačiť 90 je vela ako piše blackmont zrejme bude radiátorové kurenie podla predošlého nastavenia
Odpovedať
@blackomt je to dosť starý typ 112, všetko ukazuje podľa návodu tak ako má. Tú teplotu som nastavil na skúšku, ak to niečo zmení tak to samozrejme znížim.
Odpovedať
@gkrivanek no tak -10 75 bolo nastavené doteraz a fakt sa to za posledný týždeň nad 20,5 nepohlo :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ov3er dobre a kolko C ukazuje display kotla? necikluje kotol ? aké su teplé radiátory? sú teple rovnomerne? od hora až dole?
Odpovedať
@gkrivanek ja mam display ešte analógový - ukazuje 50 až 60 stupňov, neviem, čo znamená že cikluje kotol, ale radiátory sú teplné nerovnomerne. Hore horúce, na spodku vlažné. Odkedy som zvýšil ekvitermiku, vôbec nič sa nezmenilo, teplota všade stále rovnaká vrátane radiátorov.
Odpovedať
@ov3er v tom prípade ti nefunguje správne cirkulácia treba skontrolovať filter spiatočky či nieje spinavý ďalej môže byť vadné samotné čerpadlo kotla posledný týžden som už 3 menil.
Odpovedať
@gkrivanek čerpadlo sme kontrolovali začiatkom leta, je tiež staré ale fungovalo dobre, aj teraz keď ho počúvam tak nedrhne a zdá sa mi že je v poriadku. Ten filter spiatočky viem vyčistiť aj sám? Servisáka mám totiž fakt dlhodobo PN teraz a veľa ich k nám zo Slovenska do Kittsee chodiť nechce.
Odpovedať
tak si skus vyčistiť filter , takto sa ťažko hladá príčina
Odpovedať
@gkrivanek a ten filter teda viem vyčistiť aj sám? to je niekde na potrubí? musím preto vypustiť systém?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?