Buderus alebo protherm kotol

Ahojte, potrebovala by som poradit. Mam rodinny dom z 1960 cca 100m2. Aky kotol vybrat? Len prietokovy alebo aj so zasobnikom? A znacka aka? Buderus alebo protherm,ci nejaku uplne inu znacku? Som totalny analfabet v tejto veci :) prosim poradte mi Dakujeeeem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dom z roku 1968 100m2 mal na zaciatku kotol proterm tiger vstavany 45l zasobnik Hlavne si prezisti dostupnost servisneho technika
Odpovedať
@wolodymyr dakujem :)
Odpovedať
Daj si slovensky protherm,ten opravi kazdy,nedavaj zahranicny bude problem so servisom a hlavne ten ktoho spusti aby bol z blizka a aby bol ochotny kedykolvek prist na servis...a daj si zasobnik,prietok je vhodny do bytovky pre penzistov co sa neradi kupu..
Odpovedať
Profilova fotka
@slnieckozoe to ci si mas vybrat kotol s prietokovym ohrievacom ci zasobnikom nezavisi od toho z akeho roku je dom... ale od tvojich potrieb, sposobu uzivania, poctu ludi atd... Aku znacku? najlepsie ake je v okoli zastupenie technikov. Mysli ze nespravis chybu ani s jednou znackou...vyber si dva kotle s podobnymi parametrami a pozri cenovy rozdiel.. osobne mam Buderus.. :)
Odpovedať
@slnieckozoe ja som dal zahraničný(Junkers),môj brat mal Prthrm a s technikom si už tykal ako bol často na návšteve,opätovne sa kotol blokoval,trebalo volať ,,Paliho" aby to resetol :-D Sa nasr..... a po necelých 5 rokoch kúpil Vailant. S tými značkami aký? Každý si bude obhajovať svoju ako majitelia,tak servisáci,ale určite so zásobníkom podľa počtu ľudí v domácnosti. Daj si vypočítať potrebný výkon,pozri si ceny kotlov podľa toho,potom z kotlov vybraných recenzie a rozhodni sama.Servis akéhokoľvek kotla ak si z väčšieho mesta bude naokolo.Nepotrebuješ mať servisáka za suseda-podľa neho vyberť kotol :-S
Odpovedať
@hora111 nechcem brat tvojmu bratovi ilozie, ale zrovna vailant kotle sa robia v tej istej hale v skalici ako protherm .. kedze protherm je pod vailant group :) je to skor o vystypnej kvalite a bohuzial teraz je to stastie na kus. to iste s autami, poznam ludi co su s mercedesom furt v oprave a dalsi s daciou ani nevedia kde je servis .. ale hej, mat overeneho servisaka je nad zlato. nam takto zachranil stacionarneho medveda pred skorym odporucanim, ale vymeni na tom vlastne vsetko od plynoveho ventilu, cez spatne klapky, ventily, elektroniku.. ale stale to vyslo tak na 20% ceny noveho kotla, aj ked hej, tu nejde o nejaku navratnost, ale skor o to, ze vtedy v tom starom baraku sme museli este 2 sezony dokurit, nez sa zbural a zacal stavat novy dom .. takze tam nemalo zmysel kupovat novy konenz .
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tak isto rozmyslal nad kotlom Vaillant, no ze u nas je Technik na Viessmann a ho aj dobre poznáme tak som do toho siel radsej a oplatilo sa. Som s tym kotlom max spokojny: VIESSMANN Vitodens 100-W +100l zasobnik. Ale nech sa kazdy sám rozhodne. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?