Brikety z kôry stromov - máte skúsenosť?

Dlhsie tu nebola tema o briketach. Celkom ma zaujali brikety z kory stromov, ktore maju dlhu horivost, zhavivost uhlikov a tak ulozenu energiu odovzdavaju pomalsie, co v dnesnych domoch je urcite vyhoda. Mate niekto dobru skusenost s nejakymi? Nejaky dobry dodavatel? Pripadne aka cena sa da dosiahnut pri odbere povedzme 5m3?
Odpovedať
@ivantausk brikety sa nepredavaju na m3 ale na Kg a tie kôrove su OK ale co som ja pocul vraj nevydavaju vela tepla su naozaj oba na udrzanie ako takej teploty a na to aby ti nevyhaslo v ohnisku uplne cez noc + zanechavaju ovela viac popola ako obycajne brikety a su aj drahsie.. mozno este nad hnedo uholnimy briketamy pouvazuje ale tie nemozu do kazde vlozky pece atd.. no rovnako drzi pahrebu ale ovela viac tepal davju ako tie udrziavacie kôrove brikety.. viac info nemam
Odpovedať
@jolaus100 ja ich budem skladovat v priestore definovanom v m3, tak preto ten udaj ;) Ja potrebujem, aby mali co najnizsiu vyhrevnost za nejaky cas a aby ten cas bol co najdlhsi. Lebo inac mam v doma za 3-4 hodky z 20 na 26 a viac stupnov. Chcem vsak ohen co najviac, lebo sa mi to velmi paci. Kupil som 6kg balenie v MM a myslim, ze to nevydrzi dlhsie ako bukovy ci dubovy kus... Nekalany klatik o rovnakych rozmeroch. Zatial to vidim na nekalane bukove, dubove, agatove ci hrabove polienka. Take polienko o priemere 30cm mi pri splynovani hori aj 7 hod.
Odpovedať
@ivantausk ono ale aj som cital rozne teorie ze na drevene polena treba davat pozor co sa velkych priemerov tyka lebo mozu viac dechtovat ako je zdrave.. nieco na temu ze ak poleno alebo stiepany kus tak na priemer (u polena) alebo dlhsiej stiepanej strane (pri nastiepanom) do 12cm (drevo ma 3 fazy horenia. atd, kedy horia plyny, vyparuje sa para atd. k tym fazam ma prisluchat aj pootvorenie privodu vzduchu a pri velkom priemer to nevies spravne zabezpecit (to tom cital, viac krat), cize na to bacha.. Inak prave na to ze ked chces dlhe horenie a mozno menej tepla tak tie kôrove by mali byt ideal a su aj drahe (drahsie ako bezne bukove brikety napr.)
Odpovedať
@jolaus100 odporúčam ti to vyskúšať , nie len písať čo si niekde neoverené počul, dechtovanie vzniká len pri nízkej teplote spaľovania, drevo horí vždy len po ploche polena až pokiaľ sa nerozpadne na uhlíky,horenie sa reguluje podľa teploty spalín v dymovode, tak aby horelo pri optimálnej teplote od 130-200 , vtedy je najvyššia účinnosť dlhé horenie a minimálne množstvo tepla sa najlepšie reguluje vhodnou skladbou dreva naložené opačne postupne prehorieva a zapaľuje sa len vrchná vrstva hrubé na spodu nemá šancu na horenie pokiaľ nie je veľa uhlíkov,nikdy nehorí naraz všetko drevo ako ked sa zapaľuje od spodu, ak naložíš len tenké drevo rýchlo všetko zhorí , má oveľa väčší povrch ako hrubé,uvoľní veľa tepla naraz
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň, máme v ponuke rôzne druhy brikiet - aj kôrové. Slovenská výroba s dovozom po celom Slovensku. www.lestn.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?