Bojler nezohrieva

Vie mi niekto poradit ohladne klasickeho ele. Bojlera je nastaveny na max a ledva v nom zohreje vodu moze to byt v tom z sa prednedavnom menila spirala a ta je slapsia a nevie sa natolko zohriat?
Odpovedať
Otázka na človeka, ktorý menil špirálu... Vyčistil pritom bojler?
Odpovedať
@domingezzz ..1.Môže byť vadný termostat, 2.Môže byť špatný havarijný termostat,3.Ohrievacie teleso ak je slabšie tak Ti bude dlhšie trvať ohrev vody...nič viac nič menej...skôr by som označil vadný termostat...Zver príčinu /zisteniu/ odborníkovi a máš po probléme... ;-)
Odpovedať
Menil to svokor. Je nastaveny na maximum ale ledva to ohreje co by na maximume malo poriadne ohriat a nie to ze sa osprchuje jeden clovek a uz neni voda
Odpovedať
@domingezzz je to výborný prostriedok na nadmernú spotrebu teplej vody. Prídem na konzultáciu s tvojim svokrom.
Odpovedať
Koľko kw topne teleso tam založil? Ak menej ako tam bolo tak je to jasné. Ak to zapojil dobre,tak mala pravdepodobnosť že zároveň odišiel aj termostat. Myslím že slabšie teleso je tam založené.
Odpovedať
@milos35 ..prečo jasné??? Napr. v práčke konkrétne Tamat 500 boli origo OT /ohrievacie teleso / 2200W a ja som ich menil za menšie kvôli odpalovaniu zásuviek za 1800W a upozornil som majiteľa že len bude dlhšie ohrievať nič viac nič menej...Máš rýchlovarnú kanvicu??? V čom bude rozdiel 1500W alebo 2000W??? V odbere nijako, len v rýchlosti ohrevu na bod varu... ;-)
Odpovedať
@technik007 koľko vody ohrievas v práčke? 10 litrov, v kolnvici liter, ale 200litrov to časovo pocitis keď namiesto 3500w das1500w.
Odpovedať
Profilova fotka
@domingezzz nie je náhodou prederavená trubka,ktorou vytekávyteká teplá voda z boilera?
Odpovedať
@poliacik321 zatial som si nevsimol
Odpovedať
Ak je stojany bojler a vývod dolu,tak ti odpadla ,alebo sa rozprávala tá plastová trúbka ktorou odteká voda,musíš do nej pichnúť inú...
Odpovedať
@domingezzz nema ohorene kontakty, vypalene kable ako sa pripaja spirala?
Odpovedať
@domingezzz okrem špirály bude ťažko iná závada, pokiaľ dovtedy termostat fungoval , najskôr špatne zapojená, menší výkon nie je problém, ja mám len 800 W a stačí , ved to má kedy hriať mne 20 hod ,inde minimálne 8 , kameň tiež nie je problém to by ho muselo byť 10 cm aby to za 8 hod neprehrialo tá energia sa nemá kde stratiť, len sa najskôr uloží do kameňa , o to dlhšie to drží
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell nie
Odpovedať
@domingezzz je ten bojler taký ako som napísal? vymen trubku na odtok a je to...
Odpovedať
@domingezzz však okrem termostatu je tam určite aj teplomer, ktorý ukazuje či voda je, alebo nie je teplá aj napriek poškodenej trubke. Ak nie, treba to skúsiť rukou.
Odpovedať
Problem bude asi v termostate, ak ti termostat vypne napájanie do spirály, co uvidis ze ti vypne kontrolka a voda nie je zohriata tak je to termostat. Mohlo sa stat že pri demontáži ste posunuli teplotu na nižšiu a termostat reaguje správne, avšak vodu zohreje iba na teplotu akú má nastavenú. Skontrolujte nastavenie termostatu.
Odpovedať
@domingezzz vies sem dat foto tej spiraly, jej pripojnice? Pripadne aspon typ, aky ste tam dali...
Odpovedať
@martinztt len termostat mu pred výmenou išiel , naraz dve poruchy? naviac to vidí či je zopnutý , skontrolovať aký je odber napr. spotrebu za celú noc či okamžitú to zbadá ihned či je termostat ozaj zopnutý
Odpovedať
Nemudrujte,výmen tu trúbku na vývod TÚV a je po problémoch,bojler je nahriaty,akurát voda ide zaraz z pritoku..ak je bojler stojaty je to toto..
Odpovedať
@daralbajda najskôr treba zistiť na akú teplotu je nahriaty celý bojler, ak ukazuje teplomer napr. ráno že je voda teplá a trochu teplej i vytečie vtedy môže byť vytekajúca trubka deravá a mieša sa teplá zo studenou, no ak sa neohreje na nastavenú teplotu chyba je v ohreve
Odpovedať
@milos35 .. okrem špirály bude ťažko iná závada, pokiaľ dovtedy termostat fungoval , najskôr špatne zapojená, menší výkon nie je problém, ja mám len 800 W a stačí , ved to má kedy hriať mne 20 hod ,inde minimálne 8 , kameň tiež nie je problém to by ho muselo byť 10 cm aby to za 8 hod neprehrialo tá energia sa nemá kde stratiť, len sa najskôr uloží do kameňa , o to dlhšie to drží ..toto Ti odpísal @duzu...Tak ako som Ti písal aj ja...Viac k tomu nemám čo doplniť ;-)
Odpovedať
@duzu normálne do tej polcolky nabi med 15stku s ono to pôjde..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?