Biokrb. Máte niekto? Ste spokojní?

Ahojte, uvazujeme uz dlhsie nad bio krbom do bytu kedze nechceme riesit v bytovke vystavbu kominu a podobne zalezitosti. Mate niekto biokrb a ako ste spokojny? ake su pripadne obemdzenia a ako je to s pripadnym teplom z neho?
Odpovedať
1
2
Vidim ze asi nikto bio krb nema ... ak ano prosim dajte vediet ako je to s teplom z neho. vyzaruje z neho teplo alebo je to skor len studeny plamen?
Odpovedať
Profilova fotka
mamina ho ma, je to pekne, teplo to dava, ale tiez zalezi asi od typu, mamina ma taky minimalisticky a nie je tam velka plocha na to horenie tak to dava asi menej tepla ako taky velky akoze naozaj krb moc ho nevyuziva, nevyuzivala by ale asi ani normalny..za zimu ho zapali tak 5 krat ked mame nejaku rodinnu seslost..u nej je to vyslovene iba na okrasu
Odpovedať
andrejo, ja biokrb mam - ako bleble pise, zalezi od velkosti, v kazdom pripade teplo dava... neodpisuje ti nikto, lebo tato tema je tu dost rozpisana - bud tu alebo na ceskej stranke ;-) samozrejme ze z biokrbu nevies viest rozvody tepelne a podobne - co je jeho vyhoda - cize ho vies zapnut hned kedy si zmyslis a aj vypnut, je zaroven aj nevyhoda - teplo vydava len ked je zapnuty, neudrziava ho 8-) ja mam taky malicky na stol a aj velky - velky zapiname asi ako bleble mama -cize na vianoce a tak, maly som mala ale zapnuty stale ;-) jedna flasa bioalkoholu mi vydrzala aj na 5 pouziti, pricom vzdy svietil biokrbik asi 3 hodiny :-) pre mna je to tiez len na okrasu - ja mam ale ohen rada a ohen je to realny... takze som spokojna :-)
Odpovedať
dakujem! ja to tiez chcem hlavne na okrasu ked sa clovek pozre v zime von a potom vnutri ma zapaleny krb. Je to velmi obmedzene tym ako blizko to moze byt pri nabytku a podobne? Ja zvazujem taky mensi co sa da zavesit na stenu .. maju ich aj v baumaxe za cca 300€.
Odpovedať
Profilova fotka
mamca to ma na stene kde ma kameninovy obklad /taky akoze/ bledy a vobec jej to neopali alebo tak, ale v tej predajni ti poradia, mamina ma taky zulovy obdlznik a na tom je ta kovova cast kde to hori
Odpovedať
andrejo, tomuto som sa moc nevenevoala, kedze mi to mame na stole na prirodnom kameni postavene ( ale nevidela som nikde na tom napisane zeby to napr. nemohlo stat na drevennom stole - predavalo sa to ako stolny biokrb a predpokladam ze vacsina ludi nema dosku stola zo zuly... ) ten velky mame normalne zabudovany... myslim ze ten material v ktorom nadrz na biolieh je, je dostatocnym izolantom aby si to mohol mat kdekolvek - to je dalsia z vyhod biokrbu... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@dai prosim ta, je z biokrbu citit nejaky smrad? tiez chceme nieco ako vy, taky dlhy pozdlz steny
Odpovedať
No ja som nasiel samostojace biokrby cca 120cm vyska vaha 18kg. Uvazujem o tom kedze by bol pouzitelny mozno aj na terase pripadne moznost pouzit ho vo viacero miestnostiach.
Odpovedať
maco, jemne je to citit, ale nie je to smrad zeby to prekazalo... okrem toho mozes kupit rozne vone, napr. dreva, aby si mala z toho taky akoze lepsi pocit :-) my sme ho mali akurat tuto sobotu zapnuty - nadherny plamen robil a smrad ziaden...
Odpovedať
ahoj.... my máme len ten horák cca za 50,- eur ( v tom bol aj lievik, zapaľovač a taká tyčka na ovládanie intenzity horenia resp. zhasnutie) ... čo sa týka využita ako bolo spomínané skôr na dekoráciu ako na kúrenie- má to síce deklarovaný výkon cca 3 kw, čo je na vykúrenie jednej izby vpohode, to pri max. otvorenom horáku, no a vtedy si to pekne potiahne alkoholu - proste ako kúrenie pekne drahé... ...čo sa týka zápachu- čistý alkohol, keď horí nepáchne ani nečmudí, ako tekutina trochu "vonia"... bezvíznamné... mali sme aj s vôňami ale moc sa nám to nepáčilo... ... čo sa týka umiestnenia - dá sa umiestniť prakticky kdekoľvek... aj my ho chceme do budúcna zabudovať do nábytku, skôr je problém bezpečnosť detí... ...čo sa týka plameňa- naozaj pekný prirodzený živý plameň ... no a musím ešte poznamenať - zapáliť sa dá kedykoľvek a rýchlo, zhasnúť tiež ,no je dobré naliať doň bioalkoholu vždy tak akurát lebo ten, čo tam prípadne ostane po zhasnutí sa potom veľmi rýchlo odparí... PS: - neodporúčam dolievať alkohol do zapáleného krbu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Na trhu je viacej druhou biopaliva. My používame biopalivo Fanola , ktoré je bez zápachu a vône. Link na biopalivo : http://fireplaces.lightproject.eu/pro...
Odpovedať
@dai dakujem za odpoved, ak to teda citit len trosku, tak myslim ze vhodna bude aj vonna lampa s nejakym dobrym vonavym olejcekom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
je možné kúpiť aromaset k biokrbom. Link : http://fireplaces.lightproject.eu/pro...
Odpovedať
resoro, my mame normalne spraveny krb na mieru na zabudovanie s horakom 1.2 metra - mame k nemu aj ochranne sklo , ktore sa nezahrieva ako pri klasickom krbe... takze myslim ze aj ta bezpecnost deti sa zapezpecit da.,. maco ja tie vonne olejceky moc nemusim - my mame velky priestor, takze sa ta jemna vona vstrebe... :-)
Odpovedať
@dai ja som planoval kupit taku tu pec co predavaju povodne na drevo. Ale myslim ze tam to ked bude zatvorene tak mozno bude kondenzovat voda. Takze asi kupim nieco co je ao celko predavane. Vy mate v tom krbe normalny komin?
Odpovedať
nie andrejo - tam staci spravit privod vzduchu... mi to mame zabudovane v sadrokartonovej stene, z boku je spravena normalna privodova mriezka.
Odpovedať
rozumiem .. no ja uvidim na com skoncime. Asi to budeme riesit az o rok kedze zena na rodicovskej a druhy krpec na Slovensku niecu prave zarukou nejakeho prehanneho fin. prijmu :-|
Odpovedať
my sme to tiez robili postupne andrejo... myslim ze ked tam chces byvat dlhsie, tak sa nemusis ponahlat - radsej pekne a kvalitne - aj ked neskor, ako rychlo a nekvalitne, len aby bolo...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
viete mi niekto povedat cio je mozne vlozit biokrbovu vlozku (horak kam sa dava gel/lieh) do klasickej pece takej tej s kachlickami? Myslim take ako predavaju samostojace v baumaxe a spol. ktore su povodne urcene na napojenie na komin a tuhe palivo.
Odpovedať
andrejo, skus sa spytat priamo vyrobcu toho horaku... u nas je to vsetko prisposobene na vysoke teploty - ten sadrokarton je ohnuodolny ( vyrobca krbu spolupracoval so sadrokartonistom, detto clovek co nam to obkladal - sklo sa muselo emailovat, vsetky materialy su ohnovzdorne ) - ale tak klasicka pec by mala tiez byt ohnovzdorna - akurat to budes musiet dobre zabudovat - ale ako som ti pisala, toto je asi najlepsie s tym prebrat, kto ti bude ten horak vyrabat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahoj neviete kde pri BA kupim najlepsie, najkrajsie za super cdny?
Odpovedať
@xlubos ja pozeram na tejto stranke: http://www.hej.sk/biokrb-kratki-bravo... len sa chcem niekoho spytat, ze ci aj zahreje izbu, lebo my by sme si ho hlavne kvoli tomu chceli zaobstarat, lebo mame v obyvacke zimu.
Odpovedať
my mame tento http://www.bioflame.sk/images/referen... . Som s nim velmi spokojny.
Odpovedať
@hopla a ako ste spokojný s prevádzkou
Odpovedať
@sunshine85 podobny som nasiel za 189 €
Odpovedať
@xlubos no pekne, tak hod link :)
Odpovedať
Profilova fotka
kde sa dajú biokrby pozrieť aj na živo? vďaka
Odpovedať
@xlubos Neviem co mas na mysli. Krb pouzivame tak 20x do roka, vzdy hori tak 1-2 hodinky. Za ten rok minieme tak 6-8l naplne. Takze cenovo to neriesim. Pocitovo je to super a myslim ze o to ide. Na vykurenie obyvacky to tiez staci.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?