Biela pleseň na stene

Dobrý večer. Bývame rok a pol v novostavbe domu a pred par dňami sme objavili na stene medzi spálňou a kúpeľňou a na stene medzi detskou izbou a kúpeľňou za skriňami bielu pleseň. Vyzerá ako vata. Po nastriekani Sava, pleseň v spálni zmizla. V detskej izbe sa mi ale za pol dňa od nastriekania vytvorí nová. Pleseň je IBA nad okrajovymi lištami nad podlahou. Máme podlahové kúrenie. Nábytok sme odtiahli aj narazovo vetráme, ale v detskej izbe akoby to bolo zbytočné. Dom je nepodpivničený a v kúpeľni máme veľké okno, ktorým ju pravidelne vetráme. Neviete mi poradiť, ako sa jej zbaviť alebo co by mohla byt príčina? Nie sú to totiž ani obvodové steny. Ďakujem
Odpovedať
@lokossina 1. Hydroizolácia pod múrmi je? 2. Skôr to tipujem na unikajúcu vodu z podlahovky alebo vodovodu - treba dať skontrolovať vodárovi tlak. Lišty dajte preč, nech sa to suší. Aj naďalej vetrať, kým sa neodstráni príčina.
Odpovedať
Netesna sprcha, vana alebo rura v kupelni
Odpovedať
Hydroizolácia pod múrmi je. Máme aspoň nejakú šancu najprv zistiť, v ktorej časti kúpeľne je problém? Aby sme ju nemuseli celú rozbiť? Nie je na to nejaký spôsob?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Ahoj je tu niekto kto si poradil s touto bielou plesnou? Je vskutku neznicitelna. Este na nu skusim mudru hubu, ale som skepticky.
Odpovedať
@roman_pertzian odstrániť príčinu, prestane sa jej dariť. V suchu sa plesniam nedarí. Keď je tam vlhko, tak nepomôže vôbec nič.
Odpovedať
Skor potrebujem skusesnost s bielou plesnou. Taketo samozrejme veci, ako znizit vlhkost mi velmi nepomozu, ved su to uplne zaklady, bez urazky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?