Bezpecnostny ventil na vodu

Pozdravujem, vedel by mie niekto poradit, ci existuje nieco ako bezpecnostny ventil na hlavny privod vody? Riesim nieco co by vyplo privod vody, v pripade velkeho uniku z nejakeho spotrebica (pracka, umyvacka).dakujem
Odpovedať
1
2
Umyvacka ma aquastop system a na pracku sa pouziva zaplavove cidlo na ventil na pracku (nektore maju aquastop). Ako myslis, ze rozozna bezpecnostny ventil, ze vyteka pracka alebo si prave dava kratku (uz 20 minutovu) sprchu tvoj pubertak? https://www.hutermann.cz/produkt/vodn... http://www.ihocek.sk/elektronickezabe...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@hellangel vyriesil si to ? Ja uvazujem nad niecim takymto a zatvorenie cez nejaku automatizaciu. Zaujimalo by ma ci to niekto ma vyriesene. https://www.bola.sk/elektromagneticky...
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ja mam podobny od danfossu zapojeny na inteligentnu elektroinstalaciu Domintell. V mieste mozneho uniku vody ( technicka miestnost, kupelka a kuchyna ) mam snimace . Pri uniku vody automaticky uzavrie centralny privod.
Odpovedať
@jozopan Mozes poslat link presne na ten co mas ? Vdaka
Odpovedať
@panak Mam natahane kable, ale zatial nezapojene. V kupelniach a pod linkou v kuchyni zaplavove senzory LD-12. Vo finale to chcem napojit na alarm, aby vedel zatvorit privod v pripade poruchy. Da sa nastavit aj zatvaranie po za-armovani objektu, ale to nieje dobry napad (zavrie vodu aj beziacej mycke/pracke, zavlahe).
Odpovedať
@kejsix mas aj vymyslene ze co pouzijes na zatvaranie ? Aky ventil ? Okrem znacky a modelu su aj co su otvorene pri strate eleltriny a su aj take co zostanu zatvorene (NO vs NC) tak neviem co je vhodnejsie. Pripada mi lepsi NC ale zase co vsetko sa moze pokazit ak sa uzatvori samo. Aj ked asi nic nepojde kedze aj tak nie je prud.
Odpovedať
@panak treba dat NC. Nejde elektrina = nejde ani pracka = nepotrebuje ani vodu. Ten, co som daval v inom vlakne link, sa da manualne v pripade vypadku elektriny a nutnosti vody /sprchovanie, dopustenie WC nadrzky, etc.../ otvorit.
Odpovedať
Problém ktorý ma núti sa zamýšľať nad NC je že musí byť stále zapnutý a žrať energiu. V opačnom garde NO by stačilo energiu iba v prípade poruchy / úniku vody. Len špekulujem.
Odpovedať
@panak radsej si namiesto solenoidoveho (maly prietok) pozri so servopohonom.
Odpovedať
@rkorba to by vyriesilo aj spotrebu. Ide iba ked toci.
Odpovedať
@panak tak ked takto uvazujes, tak si kup rucny a ani neotvor :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@panak https://store.danfoss.com/en/Industri... tento je NO. ja mam elektrinu zalohovanu takze nemam problem s ovladanim v pripade vypadku elektriny. samozrejme mam aj manualny uzaver privodu vody.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@panak čo myslíš, že tam je 1kW cievka na tom? :-D väčšiu spotrebu má zabudnutá nabíjačka v zásuvke...
Odpovedať
@megdesign to prave neviem. Preto sa pytam. Kolko to teda realne zerie ked to drzi ventil otvoreny 24x7 ? Pozeral som nejake specifikacie toho TORK a videl som nejake cislo 24W. Ak ratam spravne, potom 24W x 24h x 365dni / 1000 = 210kWh x 0.12e = 25e rocne. Ale mozno to zle ratam. Ved preto o tom diskutujem ;-)
Odpovedať
@jozopan Cize ty mas presne ten a NO ? Samozrejme ze manualny tam je/bude tiez.
Odpovedať
@rkorba som sa zasmial.... premyslam, zvazujem, pocitam... hned preto nemusim mat zatvorenu vodu na stalo :-p
Odpovedať
Profilova fotka
a ked je pracka plna vody a vytecie? na to je aky ventil? :P
Odpovedať
@jblaze LOL.... ked som 400km od domu a praskne hadicka co ide do baterie tak bude tiect voda hoc aj cel tyzden po celom dome. Ked nie som doma pracku nezapinam a ked vytecie tak iba par litrov. Tie odtecu sifonom v podlahe + handra ako nahrada ventilu. Dobre som odpovedal ? :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@panak sifon v podlahe? no to uz je ina dizajnova vychytavka :D
Odpovedať
@jblaze Dik za uznanie. Snazil som sa dbat na to aby sa to kazdemu pacilo. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ano
Odpovedať
Profilova fotka
Na trhu sú aj servopohony ktoré majú odber prúdu len pri zmene stavu. Napr. https://www.instalatershop.sk/servopo... https://www.kurenie-solar.sk/servopoh... https://www.bola.sk/servopohon-esbe-a...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@panak Ahoj, čo si nakoniec kúpil? Bez napätia otvorený či zatvorený? @megdesign mne elektrikár radí presne naopak, teda aby bol ventil pri výpadku elektriny otvorený.
Odpovedať
@peto125 este to nemam dotiahnute. Ale uz ma to zacina tlacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 @panak Panstvo len taká úvaha...... napríklad ti praskne hadica priamo v práčke......tečie voda.......tá vyskratuje elektriku..... Račej ventil čo je bez napätia zavretý
Odpovedať
@logo22 toto presne napadlo aj mne :-D ale či taká situácia nastane neviem. A ak by aj vyskratovala, tak by malo vypnúť len ten istič a ventil, môže byť na inom. Avšak bavil som sa s pánom z tohto obchodu ohladom elektromagnetickeho ventila TORK a povedal mi, že cievka môže byť pod napätím max 3 hodiny, potom hrozí poškodenie. Takže nemôže byť na toto vhodný ventil typu zatvorený bez napätia, pretože by išiel nonstop. https://www.bola.sk/elektromagneticky... Odporučil mi, ale hlavu + pohon, ktorý len otvára / zatvára. Avšak cena je dvojnásobná...a kto potrebuje mať 2 takéto prívody ošetrené (obecná voda a studňa), čo platí aj u nás, tak by toto veľmi drahé riešenie - 500e. Takže ja tam dám ventil, ktorý je bez napätia otvorený.
Odpovedať
@logo22 to by bola asi dost blbost napajat bezpecnostny ventil z rovnakeho okruhu ako pracku a ked uz tam mas takyto ventil, snad nedojde k tomu, ze ti vytopi cely dom a vyskratuje vsetko naokolo.
Odpovedať
Mám ten Tork, pri napätí zavretý, bez napätia otvorený, bude to napojené na alarm (záplavové čidlo), ale keďže inžinieri elektrikári to capli na jeden okruh, musím k Torku ešte pridať jedno relé, ovládané alarmom, v prípade, že čidlo detekuje záplavu (technická alebo práčovňa), zopne relé a el-mag ventil sa zavrie
Odpovedať
Ešte foto (nedokončené)
Odpovedať
@sgi320 co to mas za filter? Ja to budem mat jednoduchsie spravene a to vypnutie vlastneho zdroja vody od napajania, ale mam kupene i elektroventily, ale tie predradim pred TC voda/voda 8-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?