Bezdrotova regulacia podlahoveho kurenia

Dobry den , chcel by som sa Vas strechari opytat ci niekto ma bezdrotovu regulaciu podlahovky , t.j bezdrotove termostaty v izbach na ovladanie teploty.Budem to teraz riesit kedze mam poschodovy dom a iba jeden termostat.Dom je.rozdeleny na nocnu cast hore a denna dole.Hore mam 3 izby , kupelni , wc , satnik a dole 1 izbu , kupelnu ,a obyvacko kuchynu , samozrejme vstupnu chodbu.Kolko zon by ste mi odporucali ? Alebo to neriesit ? Ako vy regulujete podlahovku Dakujem
Odpovedať
je to elektricka, alebo vodna? Ak vodna tak ta regulacia je zbytocnost.
Odpovedať
za predpokladu, ze sa jedna o teplovodne kurenie, moznosti je viac, pricom teraz abstrahujem od financnej narocnosti a navratnosti, len menujem moznosti na dalsie zamyslenie: - neriesit zonovu regulaciu, ale riadit sa ekvitermikou a vyregulovat jednotlive vetvy (prietok) - servomotorceky na jednotlive vetvy ovladane termostatmi - hydraulicky rozdelovac (resp. som to tu na MS zachytil aj pod nazvom cerpadlove skupiny).oproti predchadzajucemu bodu, ktory sa snazi regulovat kazdu vetvu, toto riesenie rozdeluje dom na 2-3 vetvy, typicke pouzitie jedno poschodie = jedna vetva. Dokaze riesit zony s rovnakymi vetvami ako aj vetvy s roznymi teplotami (vysokoteplotnu - radiatory, nizkoteplotnu zmiesavanim - podlahovka), ma vlastnu riadiacu jednotku a ekvitermiku... - v poslednom case sa na internete vyrojilo mnozstvo produktov pod nazvom "Smart" - ktore riesia aj tuto problematiku, akurát dnes som dostal nejaky mail z andreashopu o ponuke CompuTherm - je toho neúrekom v ponuke teraz... treba zadefinovat poziadavky - co si predstavujes pod pojmom vyregulovat, co konkretne chces dosiahnut, podla toho sa da dalej rozhodovat.
Odpovedať
Caute tak mam teplovodnu podlahovku ja len som chcel vediet ake su moznosti regulovania a do coho by sa oplatilo ist Viem ze regulacia kazdej izby pri podlahovke je dobra vec len ci sa oplati kedze bezdrotove termostaty a zbernica a ventily na kazdu vetvu je dost velka investicia Ako to mate vyriesene vy ?
Odpovedať
@kevy tak do uvahy by asi sli prve dve moznosti.Kolko by to asi stalo pri termostatoch ?
Odpovedať
@sako1400 prva moznost si nevyzaduje financne prostriedky, len tvoj cas a trpezlivost a hrat sa s tym. druha moznost zalezi od toho, do akej miery sofistikovanosti chces ist. - su drahe a lacne komponenty (herz vs ivar a pod), ks za 20 vs ks za 100 - termopohon bez prudu zatvoreny vs bez prudu otvoreny - termostat bezdrotovy - pozor na hysterezu, pri podlahovke by som volil taku, co dokaze krok po 0.1 stupna prikladam na inspiraciu zopar linkov, ktore som nasiel ako prve: - termopohon: http://www.ivarsk.sk/sk/prislusenstvo... http://www.herz-sk.sk/herz-termopohon... nieco riesi aj jablotron ale nenasiel som technicku specifikaciu a nie je to ani lacne: https://www.jablotron.com/sk/produkty...
Odpovedať
@kevy dakujem budem uvazovat o regulacii aj ked si myslim ze ked to raz vyregulujem podla mojich predstav tak stym uz nebudem hybat.Uvidime .Kurim este len prvu sezonu.Ale bezdrotove termostaty a hlavice so vsetkym by vyslo dost na 14 okruhov nie?
Odpovedať
@sako1400 ano, treba zacat tym najlacnejsim spôsobom, vyregulovanim prietokov. treba sa s tym len pohrat. ak by to nevyhovovalo (treba vyskusat aspon jednu sezonu) tak by som to rozdelil max na 2 zony - kazde poschodie svoju zonu na vlastny termostat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?