Betón na podlahovom kúrení

Potrebovali by sme poradiť akú hrúbku betonu ste dávali na podlahové kúrenie a akým spôsobom ste betonovali ( ručné miešanie v miešačke alebo ste si dali beton doviesť domiešavačom?) Pri prenášaní betonu sa podlahovka nepoškodí?
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme davat 5 az 6cm zalezi ako ste si to naplanovali . budeme mat suchy betom od firmy. @bebika1
Odpovedať
@bebika1 Dobrý večer. Hrúbku betónu a typ kari sietí by ste mali mať predsa v projekte. Hrúbka betónu aspoň 6 cm. Dúfam, že pod podlahovkou nemáte v prízemí naprojektovaných 5 cm EPS. :-( Inak budete kúriť krtkom. Rúrky podlahovky sa nepoškodia od betónu. Nesmie sa na ne stúpať!!! My sme robili betón v miešačke: prízemie: http://pasivnydom.blog.cz/0912/izolac... a http://pasivnydom.blog.cz/1002/podlah... poschodie: http://pasivnydom.blog.cz/1002/podlah... Ale nehovorím, že sme dokonalí. ;-)
Odpovedať
@scandya Tuším nálet Malačaniek... :-D
Odpovedať
Potlahovku musíte chrániť kartónom alebo niečím podobným na to dosku a veselo behať fúrikom. Dá sa aj doviesť ale je to finančňe náročnejšie. Ak sa rozhodnete miešať v miešačke nezabudnite pridať plastickú chémiu mali by ste to dostať v každých stavebninách mal by byť suchí ale nevadí ak bude klasicky ako sa dáva všade len tú plastickú chémiu nezabudnite dať. Ak chémiu dáte trošku viac častejšie treba poliať betón. Betón miešajte 04 štrk cement voda chémia nič viac.....
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr jasnacka , konecne sa v niecom vyznam aspon trocha tak poradim ;-)
Odpovedať
Minimum je 5 a viac ako 10 sa nedáva potom je problémovejšie vykúriť miestnosť dlksie to trvá. Najlepšie sa zmestiť do týchto čísel.
Odpovedať
Sieťovina sa dáva 20 na 20 6 profil..... Môže byť aj 30 na 30.... podla toho na aké sa cítite robyl som už aj tak že som nedal sieť a chalan tam býva 2 roky a v pohode
Odpovedať
@stavbar_martin a dávali ste miesto toho PP vlákna? Či úplne BEZ?
Odpovedať
@blacksr To som nedával nemám s tím skúsenosť ale vyzerá to že by som to použil skôr v garáži alebo v nejakej priemyselnej budove pozrite tento odkaz. Tá chémia čo ide do betónu je v ťekutej forme ako nemrznúca zmes len je to plastické kôli tepelnému rozpínaniu. Tie PP vlákna sú na tvrdosť betónu aby sa to nehádalo z tím kúrením. http://www.kema-on.net/sk/vsebina/pro...
Odpovedať
@stavbar_martin Áno, rozumiem, PP vlákna vlastne vystužia betón. Pod tou chémiou myslíte asi plastifikátor, že? My sme ho tiež použili, to som zabudla napísať. Ešte sa vrátim k tomu vystuženiu: zrejme to závisí aj od toho, či sa robí poter na stabilnejší keramický strop alebo na drevený záklop? Ja osobne by som na poschodie (kde máme drevený strop) bez výstuh poter nedala. Aký je Váš názor?
Odpovedať
@blacksr To je jasné drevo pracuje aj po rokoch tam by som neváhal dať sieťovinu 20 na 20 ale 8 profil.... lebo časom prerábať ten poter nie je žiadna výhra trošku to predimenzovať.
Odpovedať
ahoj, my sme prave zalievali elektricku podlahovku anhydritom. Tam sa odporuca min 4cm nad kabel. Nas limit (kvoli dveram vchodovym a balkonovym) boli 4cm. V niektorych castiach domu to vyslo 8 inde 3,5, mali sme proste krivu zakladovku...anhydrit nam robila fima ktora mala silo a potom sa to len lialo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem všetkym za rady. Nad anhydritom sme rozmýšali aj my, ale je to finančne náročnejšie. Co sa týka betónu na podlahovku sme rozhopdnútí pre hrúbku 6,5 -7 cm, ale nevieme či dať aj sieťovinu.
Odpovedať
@bebika1 Projekt!!! Dajte, finančne Vás to neskolí.
Odpovedať
@bebika1 Dajte sieťovinu 30 na 30 zo 6 profilu to vám bohato stačí treba si premyslieť ak ma poteri budú stáť 500 eur a neak sa mi pobjendžali len kvôli investícii 60 eur mrzelo by ma to určite. Tá sieťovina je len na spevnenie žiadnu váhu neprenáša drží betón po kope ale lepšie je keď tam je.
Odpovedať
sieťovinu v žiadnom prípade, dajte PP vlákna, nám robila poter firma KOHEL. su to profíci. beton dopravovali kompresorom cez hrubu hadicu. poter sme dali 6-7 cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
gabriello: dosiahli u vas rovinnost 2mm/2m?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?