Automatický teplovodný kotol - peletová pec

Rad by som sa spytal niekoho kto ma skusenost s peletovou pecou spolu so zasobnikom - napriklad : http://www.tatragas.sk/eshop/index.ph... Je tam moznost kurit palivom - peletami ale aj drevom. Mna zaujima jedna vec. Vzhladom na male miesto chcel by som sa spytat ci niekto riesil podavaci system zo zasobnika inym sposobom ako umiestnit tento zasobnik (300l) vedla pece. Ma niekto "upgrade" tohoto podavacieho systemu nad pecou - nezasekavaju sa pelety v tom podavacom potrubi? Dajme tomu zo zasobnikom 150l. P.S: tiez mozne riesenie vykurovania - usetrene peniaze za teplovodny-teplovzdusny krb a mozny "bordel" v obyvacke z dreva.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Ahoj, my inštalujem zásobníky s objemom 1500 l. mimo technickej miestnosti ak je malá, niesú stým spojené náklady na kúpu zásobníku, keď, že ten sa dá aj vyrobiť a prispôsobiť danej situácii priestoru. Najlepšie skúsenosti máme s pecou Ponast CZ. odporúčam.
Odpovedať
Profilova fotka
Síce to nemám doma, ale videl som to v Rakúsku.Domáci(bol to veľký majer) mali jednu budovu,tam oddelené časti na uhlie pelety.Do budovy sa zmestilo za tatrovku peliet a tatrovku uhlia.Bralo to pelety ,ale aj drobné uhlie.Odtiaľ šnekové dopravníky do kotla.Bol to poloautomat do ktorého ste len zakúrili a on si dávkoval uhlie ,alebo pelety sám možno celý rok.Stačilo raz za čas odpratať popol.
Odpovedať
Tiež riešim zdroj vykurovania už dlhší čas a mojim veľkým favoritom je kotol Hapero
Odpovedať
@prirodnydomcom - aka je tam cena?
Odpovedať
Kedže dotácie sú už paseé tak cca 5000€
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Ponast 10 stojí cca 4500€ , nieje to najnižšia cena...určite kvalita 100%, viac v IP pošte na info@prirodnydom.com
Odpovedať
@prirodnydomcom - ahoj, dakujem za ochotu ale ta suma je neskutocna....
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka viac a dopyt na Unithermdk.sk p. Orgoník, skúste to a odvolajte sa na mňa prírodný dom :-) držím palce k správnemu výberu .
Odpovedať
Toto som našla na nete http://www.morus.sk/img/cennik-ponast... snad nerobim reklamu ale tam KP 10 je lacnejši..aj ked je to asi bez montaže a podobných "drobnosti" :-D
Odpovedať
...uz sme nasli taku pec aj s 300l zasobnikom za 2,200e... dakujeme....
Odpovedať
@adam_janka mozem poprosit blizsie info o peci tiez to budeme riesit takto dak
Odpovedať
@annapo - ahoj, je to firma klimosz.cz alebo pl
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ponast -jednoznačne a k tomu tatramat 300 L.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@risoelis Zdravím... aj my zvažujeme Hapero... len zháňame nejaké referencie od ľudí, ktorí ho majú... neviete o niečom? :-.
Odpovedať
Ja som si bol tento kotol pozrieť u jedného známeho z okr. PU, ktorý ho má už tretiu sezónu a bol s ním veľmi spokojný. Keďže budem kotol riešiť až koncom tohto roka tak som od tejto témy trocha upustil ale aj po výstave v nitre som stále presvedčený pre hapero. Ja ho budem riešiť aj s ohladom na servis, ktorý bude robiť firma ecosystem z Trenčína a servisák je z PU.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?