Automatický kotol -Režim Leto

Dobrý deň,poprosím si poradiť,mám automatický kotol 25kw na ekohrášok,radiatorový ohrev domu,zapojené čerpadlá do riadiacej jednotky na kotli a spiatočkové čerpadlo zapojené do prídavnej jednotky do Techu,všetko išlo super,až kým som neprepla na režim LETO...a vypla som ekviterm..(aj keď som ho potom zapla-nepomohlo)......prebiehalo to asi takto: Čerpadlo boilera sa zaplo hneď aj napriek tomu,že teplota vody v boileri mala napr.55 stupňov a išlo nonstop,teplota vody v boileri klesala (zadanú mám na 45 stupňov)- v pohode klesla aj na 39..teplota spiatočky tiež klesla na 45 stupňov (zadanú-min.teplotu mám 53 stupňov)-takže predpokladám,že spiatočkové čerpadlo sa vyplo....čerpadlo boilera šlo stále,ale absolutne vôbec nedokázalo vyhriať vodu na zadanú teplotu,po 2-ch dňoch som to vzdala a prepla naspäť na zimný režim s ekvitermom.Zadanú teplotu kotla mám 60 stupňov. Prečo mi nefunguje Letný režim na ohrev vody??
Odpovedať
hm,to vážne nikto nevie poradiť? :(
Odpovedať
A fungoval niekedy rezim LETO? Mne napr. nefunguje tiez ale ja ho nemam ani naistalovany, ked som ho skusal zapnut vyhodi chybu snimaca, vodu zohrieva solar popripade raz tri dni nabijem AKU a mam pokoj. A kto to instaloval to neskusal? Mne velmi ani neodporucali ohrievat vodu ekohraskom,kotol dost trpi a prehrieva sa.
Odpovedať
Áno,minulý rok mi to fungovalo super,bez problémov,kotol šiel v pohode,len tento rok som mala problém s ekohraskom a na základe rád tu na modrej streche som si nechala namontovať servopohon na 4-cestny ventil,spiatockove čerpadlo a ekviterm,môj instalater povedal že to nefunguje koli tomu spiatoc.cerpadlu-ja si skôr myslím či neni niečo zle zapojené....
Odpovedať
No tak to bude tazko radit takto. Podla mna je za to zodpovedny ten co to instaloval. Vsak hadam vie co robi a akoby to malo fungovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?