Automatický kotol do novostavby

Profilova fotka
Dobrý den, Poprosil by som Vás o radu. Staviam dom-prizemie+podkrovie cca 220 m2 plochy. Vykurovanie –dole podlahovka, hore radiator. Aky automatický kotol by ste mi odporucili, ak primarnym zdrojom chcem kotol na drevo ale zaroven aby bol automaticky na spalovanie peliet, ekohrasku a štiepky (ale zasa aby som nepresedel mesiace v kotolni s nastavovanim automatickeho rezimu). Cenovo cca do 2 500 Eur. Uz som toho prestudoval vela a stale som off. Dakujem.
Odpovedať
Zdravím, ja mám automat čisto len na uhlie, nekupoval by som aj na uhlie aj na drevo-klesá účinnosť, na pelety zabudni, je to raz tak drahé kúrenie ako uhlie, konkrétny kotol ti neviem poradiť lebo mám kotol robený, ale na českých stránkach tieto kotle hodne preberajú http://www.energoportal.cz/forum/pevn... http://forum.tzb-info.cz/vytapeni-obecne . Táto zima ma bude stáť približne cca 200e, raz za týždeň povymetám a raz za 10 dní dosypem uhlie. Treba počítať s trochou prachu ale to mi nevadí. A kotle. Galmet, Ogniwo, Defro,Witkowski, EkoScroll ....a v tomto prípade sa netreba báť poľských výrobcov, lebo oni sú taká malá uhľová veľmoc, takže to majú zvládnuté.
Odpovedať
Profilova fotka
Co poviete na toto? http://www.simurda.orava.sk/index.php...
Odpovedať
Netrúfam si v tomto prípade radiť, vyzerá to niečo nové, referencie na českých stránkach mizivé. Je to poliak, poriadny kus materiálu, dosť slušná elektronika-má to aj ekvitermiku, ovládanie servoventilov, skúsenosti s týmto horákom nemám- mám pevnú retortu ako tu http://www.youtube.com/watch?v=4DOMas... . Takže jediné čo môžem povedať je , že to pôsobí slušným dojmom.
Odpovedať
neviem čo to máš za novostavbu keď pozeráš takýto pec !!! Ak maš nejaké izolácie tak isto nepotrebuješ 30 KW alebo ako??? Známi si kupoval presne toho poliaka http://www.simurda.orava.sk/index.php... 15 KW lebo je malo kotlov s takýmito KW a autom. na uhlie. No zatiaľ mu to ako ak funguje...
Odpovedať
Profilova fotka
Tam mam 38 tehla + 15cm polystyren, 32 cm strecha 12 cm podlaha, 3sklo. Tie KW si nevsimajte- jasne ze nie take silne- len model kotla ma zaujíma. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.simurda.orava.sk/index.php... tento som mal na mysli :)
Odpovedať
Profilova fotka
Takže máme finalistov... ktorý teraz? http://kotly.sk/eshop/home/20-defro-e... alebo http://www.simurda.orava.sk/index.php... :-S
Odpovedať
Choď na Aquatherm a snáď tam nájdeš lásku na prví pohľad :-D . Ale vážne, ak to nemáš ďaleko, tak tam choď na rozumy a určite sa pri výbere zas posunieš.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez to budeme riesit a na Aquatherm urcite pojdeme, aj ked sme viacmenej rozhodnuty pre peletak od Attacku. Je to sice drahsie zariadenie a iba na pelety, ale je to plny automat s medzi peletakmi asi top technologiou. U tychto kombinovanych horakov je vacsinou problem ze si nevedia palivo same zapalit, co sa mi maximalne nepaci. Ani u tohto Draco duo som sa nikde nedocital ze si vie sam zakurit po vyhasnuti, ci ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@pksoo pokiaľ viem tak ani jeden kombinovaný pec na uhlie nevie zakúriť (chceme toho moc :) zatiaľ pokiaľ viem jednie by to vyriešil peletkovač ten to dokáže
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Eshop "kotly.sk" je bohuzial len v testovacej prevadzke, momentalne tam je nahodeny iba banner, nakolko dopyt bol obrovsky a nemame este dotiahnute detaily ohladom eshopu, za co sa ospravedlnujeme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
simurda orava po zaplateni okamzite zistite kto je tu panom neutnava reklamacije ludi ma za debilou u simurdu ani pascu na mysi bi som nekupil
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@regg2 cosi som presne aj taketo pocul o nom. Uz dost ludi sa stazovalo na neho.
Odpovedať
pozri si kotol na pelety a drevo https://youtu.be/unBV0fTc2S4
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
0910 595 353 - moje tel. číslo. Ja sa neskrývam za rôzne "nicky". Ak má niekto so mnou problém, tak nech volá mne a nech bezdôvodne neuráža a nech tu nepíše nepravdy. Je to úbohé ohováranie a kazenie dobrého mena. Tak sa ukáž. Typicky "slovenské": závisť a ohováranie. Ďakujem
Odpovedať
Ospravedlňujem sa návštevníkom fóra, že moja reakcia je trochu od témy ale dá sa s nej poučiť. Odpovedám na ps25 a simurda. Automatický kotol Tekla Draco Tytan 4W nám dodal, montoval a spúšťal pán Šimurda. Bolo to v čase keď ešte firma TEKLA s pánom Šimurdom spolupracovala, neskôr s ním spoluprácu ukončila. A to je možno aj dôvod prečo pan Šimuda reaguje tak ako reaguje. Od začiatku boli s kotlom problémy, ale vždy to bolo pánom šimurdom okomentované, že môže byť problém s uhlím alebo, nastavením posunu podávača alebo nastavením dúchadla vzduchu atd., že treba skúšať vyhovujúce nastavenia. Problém sa blížil k termínu skončenia záruky o čom sme pána Šimurdu aj informovali (ale len ústne) ten sľúbil, že až začneme pravidelne kúriť v čase vykurovacieho obdobia príde sa na to pozrieť, ale už neprišiel, už bolo po záruke! Tak sme si museli pomôcť sami. Na internete som našiel spoločnosť NOVITERA výhradný distribútor automatických kotlov na pevné paliva značky TEKLA pre Česku a Slovensku republiku. Tam mi cez internet pomohli, mnou popísaním problému a poslaním fotodokumentácie zistili, že nemám zapojené tepelné čidlo (snímač) nad štvorcestným ventilom, po jeho zapojení na svorkovnicu riadiacej jednotky bol problém vyriešený. Až vtedy sme zistili, že to nebol problém s kotlom ale s inštaláciou tepelného čidla. Po čase sa nám pokazil termostat dodaný a namontovaný opäť pánom Šimurdom, lepšie povedané pokazil sa prijímač od bezdrôtového termostatu, prijímač ktorý je namontovaný na kotle. Tu nám už nemohla pomôcť ani spoločnosť NOVITERA, lebo taký typ termostatu sa už nevyrába a pri novom by sa musela preinštalovať riadiaca jednotka. Tak momentálne ideme na provizórny manuálne elektronický spôsob. A aby sme problémov nemali málo v poslednej dobe nás vytopilo, keď vytrhlo vypúšťací ventil na bojlery, ktorý osadzoval a dodal inštalačný materiál pán Šlimurda. Keď som chcel panu Šimurdovi aspoň ukázať ventil ktorý tam namontoval, ktorý mal dva-tri závity na ktorých pomocou konope držal na bojlery, ani sa so mnou nebavil a pred nosom mi zavrel dvere. Tak načo mi je jeho telefónne číslo keď nechce komunikovať a reagovať ani osobne. Nech návštevník fóra posúdi, môžeme my panu Šimurdovi niečo závidieť? Alebo ho ohovárať, keď máme dokázateľné argumenty na jeho prácu a ním dodaný inštalatérsky materiál. Nie sme závistlivý ani si neriešime nejaké komplexy, skôr ten komplex namyslenosti bude asi niekde inde?! A ešte nakoniec s tou Vašou poznámkou „také typické slovenské“, zrejme mate s tým nejaké skúsenosti?!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?