Attack FD 20

Ahojte všetci, ako zistím či mi kotol Attack FD 20 stačí na vykúrenie domu? Nikde neuvádzajú ani len priemer že koľko m³ alebo m² to vykúri. Som laik, tak preto sa takto hlúpo pýtam.Vopred vám všetkým ďakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankolv A čo tak ťuknúť na parametre....? Ja som tak urobil: Počet článkov 4 ks Menovitý výkon – koks 22,9 kW Spotreba paliva pri menovitom výkone – koks 3,7 kg/h Minimálny výkon – koks 6 kW Spotreba paliva pri min. výkone – koks 1,11 kg/h Menovitý výkon – čierne uhlie 20,9 kW Spotreba paliva pri menovitom výkone – čierne uhlie 3,6 kg/h Minimálny výkon – čierne uhlie 9 kW Spotreba paliva pri min. výkone – čierne uhlie 1,9 kg/h Menovitý výkon – drevo 17,9 kW Spotreba dreva pri menovitom výkone 4,85 kg/h Minimálny výkon – drevo 8 kW Spotreba dreva pri min. výkone 2,15 kg/h Objem spaľovacej komory 25,5 dm3 Objem vody v kotle 27 l Max. prevádzkový tlak 0,4 MPa Hmotnosť kotla 210 kg Hĺbka kotla L 455 mm Výška kotla 1 001 mm Šírka kotla 470 mm Dĺžka spaľovacej komory 290 mm Šírka spaľovacej komory 300 mm Rozmery plniaceho otvoru (š x v) 230 x 310 mm Účinnosť 78 – 82 % Skúšobný tlak 0,8 MPa Pripojenie kúrenárskej vody G 2" Js Pripojenie chladiacej sľučky G 1/2" vnútorný závit Js Menovitý výkon je 22,9 kW. Nepoznám súčasný RD, ktorý by mal vyššiu tepelnú stratu. Takže pokiaľ nemáš diery v dome a vybité okná, bez problémov. A to máš starý, či nový dom...? Lebo bežný nový dom má v projekte vyšpecifikované tepelné straty. Inak, ak si pogoogliš napr.klikneš tu: http://www.msdcompany.sk/40/poradime-... - budeš vedieť, aké sú Tvoje tepelné straty a teda aj to, či Ti 23 kW kotol stačí... ;-)
Odpovedať
Je to starý dom z nepálenej tehly, hrubé múry(55cm), plastové okná-dvojsklo aj dvere, strop nezateplený a ani fasáda. Pokiaľ vyrátam stratu, tak čo daľej? Nevyznám sa akosi v tom. Straty a kw, to sa potom nejak porovnáva, či čo?
Odpovedať
Profilova fotka
Vzdy je lepsie ked ma kotol vacsi vykon ako je tepelna strata domu. To znamena, ze priklad strata je 15kw a kotol ma vykon 25kw. Vtedy to je v poriadku pokial by to bolo opacne tak ten kotol by siel permanentne s velkou spotrebou a nestihal by vykurovat.
Odpovedať
@oldoss Ale kupit prilis velky kotol a potom ho "skrtit" tiez nie je dobre,lebo v takom pripade sa nadmerne tvori vodny kamen, co kotol nici.
Odpovedať
@majki555 Tú tvorbu vodného kameňa, môžeš mi to trochu bližšie vysvetliť?
Odpovedať
Kolko ma dom m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 preto sa treba poradit s kurenarom aby vhodne nadimenzoval kotol. A pokial chce clovek predist obmedzovaniu kotla na vykone zapoji ho s akumulackou a tento problem ma vyrieseny.
Odpovedať
@oldoss mozno mas pravdu v pripade, ze obidva kotly budu mat rovnaky spodny vykon - co je dost nepravdepodobne. Vykonnejsi kotol akurat tak rychlejsie ohreje vodu v zasobniku, ale kvoli vyssiemu vykonu bude zbytocne cyklovat, ked dom bude mat nizsiu TS nez jeho spodny vykon.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ano samozrejme múdro vravíš. Preto to treba prebrať kto sa tomu rozumie a preráta si tepelné straty a vidí o aký dom sa jedná. My môžme takto od PC iba strielať rady a typy.
Odpovedať
@oldoss rady od PC su dobra vec, lebo podla mojich skusenosti mi vacsina kurenarov chcela do domu s tepelnymi stratami pri -12 stupnoch 3.5kW dat 24kW kotol s tym, ze pre istotu silnejsi. A to myslim vazne, ze takychto "majstrov" bola vacsina. Kto nema ani len zaklady prehlad napriklad tu z MS im na to skoci...
Odpovedať
@gashtaan tam netreba 24 kw bohate staci 12kw so spodnym vykonom co najnizsim! Ale v pripade ze ste viac clenna rodina s dvoma kupelnami tak urcite 19kw kvoly ohrevu TUV. kazdy dom je iny a potrebuje ine vykonny vzdy je to o spravnom zhodnoteni.
Odpovedať
@gkrivanek ved to som pisal aj ja
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek 80m² a 220m³
Odpovedať
Stratu mám vyrátanú približne na 11kw. Stačí mi teda ten kotol???
Odpovedať
Samozrejme ze staci!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?