Alternativne vykurovanie

Pocul uz niekto o vykurovani na baze Kavitacie ? http://www.top-topeni.eu/cs/tkt-perun... Na strankach je aj porovnanie nakladov na vykurovanie . Je to realne?
Odpovedať
1
2
@dodik13 zdravim, uz len podla nezmyslov ktre maju na stranke je to cisty nezmysel😉. Keby to bolo take super ako popisuju tak TC by dnes nepredaval asi nikto😉.
Odpovedať
Uz som cital na inych forach,ze fungovat to vraj funguje ale s nizkym cop no ale roky ubehli,ze ci to ,,nevylepsili,, clovek nikdy nevie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 a co tak ionovy elektricky kotol, alebo rovno Rossiho ECat :-D :-D :-D . Ale teraz vazne, odporucam byt skepticky ku vsetkemu, co zjavne porusuje zname fyzikalne zakony.
Odpovedať
@dodik13 v tom popise píšu, že zariadenie vyrába energiu. V tej chvíli by sme sa asi mali opýtať, že odkiaľ sa tá energia berie. Ak teda, tak ako píše @majkoj platia fyzikálne zákony a všeobecne sa má za to, že energia sa nevyrába, ale premiestňuje, presúva, transformuje...pritom, ale tradične vznikajú straty (nie zisk). Priznávam, že neviem čo je kavitácia, ale zrejme niečo čo dokáže straty znížiť, ale stále je to strata...
Odpovedať
Profilova fotka
Mám taký dojem, že už 6. rok je na webstránke mŕtvo... A asi to bude tak isto aj s touto technológiou...(?)
Odpovedať
@dodik13 Asi pred 7 rokmi som o tomto videl dokument. Bol to dokuemnt o takýchto špeciálnych zdrojoch tepla. A bolo tam preberané aj presne toto, ako to funguje, robili na tom merania aj z nejakej technickej univerzite v USA. Boli pred meraním skeptický, ale po meraniach zistili že to naozaj funguje a že to vyrobí viacej energie ako sa do systému dodáva. Som si vtedy vravel že sa to nikdy na trh nedostane a pozerám že sa to predsa dostalo. Skúšali tam rôzne koncepcie toho rotujúceho bubna s dutinkami, viacej malých dutiniek, menej ale veľkých dutiniek...
Odpovedať
@kajo873 pokladať TV za hodnoverný zdroj informácií je pravdepodobne chyba! Videl si niekoho v diplomovke citovať TV dokument?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 nuz ja som uz zazil ze STU robila pozitivne posudky na vyrobky co dostali cenu na veltrhoch a potom sa ukazalo, ze je to cele capina :). Taky Jahnatek je stale na fotke pri odovzdavani ceny vynalezu, ktory bol v Nemecku na sude oznaceny za podvod :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Takých "TV dokumentov" Ti vyrobím na kilá...
Odpovedať
Zaujimave citanie (anglicky) z Caltechu o kavitacnych efektoch. http://authors.library.caltech.edu/25...
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 ty tam niekde vidis zmienku o perpetum mobile ? :)
Odpovedať
@majkoj perpetum mobile je slabý odvar... tu sa hovorí o CoP 4 !
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj nie ja tam vidim hlavne zmienku ze na nanosekundy dokaze teplota v kavite dosiehnut 8800 K v ramci adiabatickeho deja a potom pre prakticky nulovu schopnost viest tuto energiu cez medium sa za 2 s dostane na 300 K... dalej sa tomu nevenuju a moze nastat pocit ze medium dokaze tento efekt ohriat o 300 K. toto je asi teoreticky vypocitana a numericky nasimulovana hodnota, takze v realite by to mohlo fungovat zo znacnymi stratami na nejaky ohrev. skoda ze nikde niesu uvedene realne hodnoty. robime na jednom prototypovom systeme kurenia a narazili sme tiez na jeden efekt ktory sme nevedeli vysvetlit pre nase tepelne medium, nakoniec sme zistili ze teplo generovane elektromotorom je to co generovalo tento efekt. predpokladam ze hlavnym zdrojom tepla bude aj v tomto pripade elektromotor, ak je nejaky prispevok od kavitacie, tak bude zrejme velmi mali. skoda ze nemam pristup k tomuto..https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12532307
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 to co popisujes, je sice zaujimave, ale nema nic spolocne s tym, ze ziskana energia, nebude vacsia ako dodana. Teplota a teplo su totiz dve rozdielne veliciny. V skutocnosti bude ucinost este mensia ako obycajnej spiraly, pretoze sa kvantum strati na motore. Kazdy vyvojar/vynalezca by mal mat trosku pokory a predpokladat, ze chyba je v nom, ci v merani a nie tym, ze nefunguju zakony termodynamiky. Samozrejme je tu moznost, ze sa im podarilo elektromotorom spustit jadrovu fuziu, ale to, ze su este nazive hovori skor o opaku.
Odpovedať
@majkoj jaaaj takto... v systeme je kopec energii ktore idu pri kavitacii von, kondenzacne teplo, gibs pri autoprotolyze vody, pravdepodobne aj nejake chemicke energie vazieb. teoreticky 8000 K je vysoko nad stiepnymi reakciami vody... vyvojari maju kopec pokory, lenze maju aj kopec vedomosti ktore sa nekoncia pri rozsirenych zakladoch teplotechniky a stavbarskej fyziky. ako vravim skoda ze je o tom tak malo informacii a viac objektivity po celom webe by to chcelo. skoda ze to prezentuju znova ako alternativny zdroj tepla. alternativny evokuje v ludoch cary mary, nieco ako zem a vek.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 este raz, nie je podstatne co ide von, ale pomer toho co ide dnu a von. Na to aby si z niecoho ziskal kondenzacne teplo, musis do toho najskor to skupenske teplo dostat. Ak je niekto presvedceny, ze doma v garazi stvoril perepetum mobile (co je presne to co na tych strankach tvrdia), tak to je nedostatok pokory. Kedze tieto veci zvyknem sledovat, vedel by som tu vymenovat dostatok prikladov neomylnych vedatorov s vedomostami za hranicami rozsirenych zakladov teplotechniky a stavbarskej fyziky, ktori tvrdili, ze spasia svet, ale zatial sa to vzdy skoncilo bud obrovskym omylom, alebo to bol od zaciatku premysleny podvod.
Odpovedať
@majkoj rad si precitam tie mena... prosim neber to osobne, zda sa mi ze sa citis dotknuty...
Odpovedať
@majkoj No treba sa na to pozerat s cistou hlavou :-D Podvodnikov je vela. Ale na druhej strane kopec vynalezov ludia vynasli ked riesili nieco celkom ine a aj v tej ,,garazi,, sa rodili,rodia zlepsovaky a vynalezy a verim tomu,ze rusaci uz maju neaky iny zdroj energie v supliku schovany - maju tam dost mozgov :-) Ze zase netreba byt ku vsetkemu skepticky-tiez Keby ti niekto pred 20rokami povedal,ze tvoje terajsie tepelne cerpadlo ma taky cop a tak funguje tak by si to povazoval za fantazmagoriu :-D
Odpovedať
Našiel som diplomovú prácu na tému "Generátor kavitácie". Je to po slovensky. https://goo.gl/eR3vyO Nevyrába to, ale energiu, takže to nieje to čo tu hľadáme. Nič lepšie som nevygúglil.
Odpovedať
@dodik13 jáj no ale tepelné čerpadlo energiu nevyrába ty.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano4000 tak zopar prikladov http://perpetus.wz.cz/ http://www.top-topeni.eu/cs/tkt-perun... http://jaromir-bednar.webnode.cz/prod... http://pesn.com/2014/11/27/9602575_Yi... http://ecat.com/
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 je zasadny rozdiel medzi neverit v nieco a byt k niecomu skepticky :). Ja verim, ze raz pride niekto s neuveritelnym napadom, ktory vyriesi nase problemy s energiou. Ale verim, ze pre neho nebude absolutne ziaden problem, to bez problemov predviest a dokazat vysledky. Zatial poznam len pribehy, kde ani po 10tich rokoch neexistuje nic funkcne, ci dokazatelne. Asi az na ECAT, tam nieco existuje, dokonca par vedcov tvrdi, ze videli ze to funguje, ale kazdy rok citam ako buduci rok pride revolucia :). A ked to niekto chcel vysusat, vraj treba zlozi milon dolarov a pockat na prototyp, nuz neviem :) Priklad s TC je veeeelmi nestastny, lebo pred 20 rokmi TC bezne fungovalo a aj ladnicky sme mali :). Princip je znamy uz asi 100 rokov a prve fungovalo myslim nejak okolo 1930 :)
Odpovedať
Majko jedna vec ,ze princip je znamy a druha vec je ucinnost. Nerozpravaj nam tu ,ze uz vtedy si veril ake je tepelne cerpadlo ucinne a hospodarne :-D a pri tom si mal doma chladnicku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 Ja Ti navrhujem aby si si kupil to trapne zariadenie a nepresvedcial nas o tvojich teoriach ktore su mimo realitu. Urcite si v skole nedaval pozor inac by si tu nevypisoval blbosti.
Odpovedať
@majkoj diky za stranky... ak bude cas popozeram. @dodik13 jedno z prvych tepelnych cerpadiel postavil Aurel Stodola v Geneve, doteraz funguje, takze predstavu o fungovani mal kazdy kto absoloval aspon jednu prednasku fyziky na vysokej skole. nam o nom rozpraval uz fyzikar v 90 rokoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 mozno budes prekvapeny ale ucinost tepelneho cerpadla je z velkej casti dana fyzikalne, nie konstrukcne :). TC voda voda v Zurichu z roku 1943 malo piestovy kompresor a COP 4 :)
Odpovedať
Panstvo ja to zariadenie tu neobhajujem :-D Ale nepresviedcajte ma ,ze ste pred 20rokmi hned po pade komunizmu boli taki mudri a vedeli ste ako funguje tepelne cerpadlo a ake je usporne :-D Sa Vam vtedy ani o neakom cerpadle nesnivalo :-D :-D A keby vam to ferko janko povedal,ze skrina ako chladnicka lepsie a lacnejsie kuri ako neaky vas kotlik tak by ste z ferka janka urobili rozpravkara :-D A sranda,ze s tepelnymi cerpadlami tu vsetci co rozpravate o nich ich mate doma maximalne 5 az 7rokov :-) Ze preco ste si ho uz davno dajme tomu pred tymi 20rokmi nekupili z toho svajciarska ked uz hranice boli otvorene ? Lebo ste tomu este nedoverovali :-D :-D . Ze milujem vsetkych aky su zrazu rozhladeni a uz vsetko predtym vedeli 8-)
Odpovedať
@dodik13 to nič nemení na tom, že zariadenie z tvojho pôvodného príspevku je podvod. Paralela s TČ, ktoré je overené viac ako 70 rokov je úplne mimo. Mimochodom to pôvodné zariadenie od Pána Stodolu by si si určite nekúpil a nikto nič podobné na slovensko nevozil, lebo sa nezmestilo ani do auta ani do kamióna. ;-)
Odpovedať
@dodik13 síce nie pred 20 ale pred 15 rokmi som riešil kúrenie pre rodinný dom a jedna z alternatív, ktorú som zvažoval bolo tepelné čerpadlo. cena takéhoto čerpadla bola v porovnaní s kondenzačným kotlom hrozné vysoká. celý komplet TČ zem-voda bez inštalácie stál 360.000 SK a kondenzačný kotol Junkers ma stál 42.000 SK (funguje dodnes) pri vtedajšom plate cca 12.000 SK bola pre mňa jasná voľba určite sa časom objaví nová technológia len tiež bude zo začiatku o čosi drahšia...
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 ak to TC som si mal dat kam, do spajze v panelaku ? :).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?