Aký zvoliť výkon tepelného čerpadla pre novostavbu?
Nenašli ste čo ste hľadali?
Odporúčaní dodávatelia![]()
![]()
IRpanel s.r.o.
Tvrdošín
V našom eshope nájdete širokú ponuku infrapanelov, od základných, cez bezrámové, stropné, sklenené a modely s možnosťou potlače vlastným motívom.
EQUINOX, s.r.o.
Banská Bystrica
Sme obchodno-montážna spoločnosť pôsobiaca plošne v rámci celej Slovenskej Republiky, ktorá Vám ponúka komplexné služby v oblasti tepelných čerpadiel.
Wolf Slovenska republika
Bratislava
WOLF - expert na vnútorné prostredie!
Modrá strecha odporúča:
Užitočné čítanie
- Hypotéka a aktuálna situáciaDiskusia
- Vývoj cien stavebných materiálov a prácDiskusia
- Nový Magazín na Modrej streche! :)Diskusia
Inšpirujte sa
Pridajte sa do skupiny
Články od našich partnerov
Pri práci s tvárnicami Ytong dajte pozor na tieto chyby
Myslite na svoju bezpečnosť aj peňaženku a skúste solárne svietidlá
Riešenie svojej škody na dome či byte môžete v Allianzi sledovať ako doručenie balíkaArchív článkov od partnerov
Ahojte,
neviem si poradiť s výberom správneho tepelného čerpadla, bol by som rád za názory.
Dom je novostavba, dve poschodia, vykurovaná plocha podlahovka 210m2, Orava. Podľa tepelnej správy spotreba max 10,5 KW.
Projektant mi poradil TČ 12KW, nech je rezerva. Podľa e-shopov je na 150-250m2 vhodné 11-12KW. Autor tepelnej správy môjho domu odporúča 10, max 11KW.
Niektoré obchody my už aj vystavili ponuku - na 10KW. No a ďalší mi radia 9KW, aby nebolo predimenzované počas roka. Tak ja už absolútne neviem.
A to ešte neviem, či monoblok alebo split, či 1 fáza alebo 3. A značku už vôbec nie. Nenájde sa tu nejaký expert, ktorý by mi s tým pomohol?