Aký zvoliť poter pri podlahovom kúrení?

Profilova fotka
mohol by nam niekto poradit aky zvolit poter na podlahovku poculi sme ze je v tom rozdiel pri priepustnosti tepla dik za rady
Odpovedať
1
2
6
@vieronkat Hlavne aby Vám to nekúrilo do zeme. Či anhydrit, či betón, oba sa po určitom čase nahrejú a potom už pekne kúria. U tenšieho anhydritu je nábeh kratší.
Odpovedať
Profilova fotka
mame skladbu podlahy 20cm uz mame aj siete kupene tak dame beton mame cenu10eciek zaM2 uz nenaspekulujeme dik za odpoved
Odpovedať
@vieronkat To ste stihli behom 20 minút od zadania otázky? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
je tu pisane za do anhydritu nejde sietovina a uz ju mame kupenu tak asi preto tak rychlo :-)
Odpovedať
@vieronkat jasné x-)
Odpovedať
Profilova fotka
mě by i tak zajimalo, jaký máte názor, co je lepší - beton? anhydrit? a důvody?
Odpovedať
Profilova fotka
Do anhydridu ide sieťovina v každom prípade.Predpokladám že pod poterom máte navrhnutý tvrdený polyester a termo foliu.Bez sieťe to bude časom pod záťažou praskať.Ačo potom,ked záruka skončí?
Odpovedať
Profilova fotka
@robi1970 pocula som vselico ale ze do anhydridu ide kari siet tak to este nie....
Odpovedať
Profilova fotka
@robi1970 já myslela že do anhydritu kari sit nejde...
Odpovedať
Čo mám ja poznatky tak do anhydridu kari sieť nejde. Rozprával som sa s človekom čo dlhé roky robí cementové strojové potery a vravel že ani do nich neteba dávať kari sieť, nakoľko do zmesi pridávajú polypropylénové vlákna.
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, že do anhydridu sa kari nedáva. ako môže sa, ale ten anhydrid ju rozožerie, takže je to vlastne zbytočné. inak ja som ešte nepočula, že by sa pod poter dával polyester :-D 8-) :-D (ja viem, je to preklep a myslený tým bol určite polystyrén, ale je to dobré :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
sak aj ja som pozerala.. ale chapala som ze to je preklep ci co... do podlahy ide specialny polystyren tusim extrudovany sa mu hovori...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maznacik007 šak jasné - preklep, len to znie srandovne. inak do podlahy môže ísť (a aj sa dáva) aj klasický EPS. a vyjde to podstatne lacnejšie. my budeme dávať EPS 150 S, na to fóliu, podlahovku a na to pravdepodobne klasický betónový poter s polypropylénovými vláknami. rozmýšľali sme aj nad anhydridom, ale máme dosť nerovný podkladný betón (dosku), takže by to vyšlo strašne draho ]-(
Odpovedať
@maznacik007 do podlahy podlahový EPS XPS je zbytočne drahý špás
Odpovedať
Na podlahove kurenie je floorpact zatial najlepsie, co som skusila, najlepsia prilnavost k trubkam /pri teplovodnom/ a najlepsie vedenie tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr jarka.. takze davame hydroizolaciu potom polystyren do podlahy / berieme to z knaufa vsetko dali nam dobre ceny/ na to ide ta paropriepustna folia a potom anhydrid... a potom podlozka a laminat... je treba aj do hornej podlahy na poschodi davat tu foliu paropriepustnu? caka nas to tak o dva tyzdne..
Odpovedať
@maznacik007 Paropriepustnosť a paronepriepustnosť fólie v podlahe nie je daná žiadnou normou. Proste na podlahe na zemine sa to nevyžaduje. Dáva sa tam len fólia - aby nezatiekol poter do alebo medzi dosky izolácie. My sme dali parotesnú fóliu, lebo sme si neboli istí, či a do akej miery vstupuje para do podlahovej konštrukcie (prízemie). Vyzerá to tak, že netreba parozábranu, keďže nemôžeme hovoriť o rozdiele atmosférického tlaku (keďže v zemine nič také nie je), ktorý má vplyv na prestup parou cez konštrukcie (napr. steny a strechy). U nás je to špecifické tým, že máme drevostavbu a určite je lepšie, ak žiadna para nevstupuje do podlahy, lebo by sa tlačila von bokmi pri drevenom základovom venci. Medzi vykurovanými podlažiami určite netreba parozábranu. Je jedno, aká fólia to bude. Môže byť hocijaká záhradkárska, čo najlacnejšia. Ak je však možné, že sa na poschodí nebude kúriť, je prezieravé dať parozábranu, aby nedošlo náhodou ku kondenzácii. Myslím ale, že u novostavby, ktorá má tepelne izolované podkrovie, by nemala ani v nevykurovanom podkroví klesnúť tak, aby sa tam vyskytol rosný bod. Takže: za normálnych okolností stačí hocijaká lacná fólia.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
ake ma byt prekrytie pri hydroizolacii
Odpovedať
Profilova fotka
Na nevýhody anhydridových poterov som reagoval už v inej diskusii, tak len skúsim zhrnúť: 1. V žiadnom prípade anhydrid nie do vlhkého prostredia (kúpeľne,...). 2. Min. doba vyzretia a úbytku vlhkosti 4- 6 týždňov. 3. Na povrchu vzniknutý "šlem" je nutné odbrúsiť. 4. Aplikácia ďaľších vrstiev možná pri zostatkovej vlhkosti 0,5 %, pri podlahovom kúrení max. 0,3 %, potvrdené mera- ním CM vlhkomerom, nie odporovým príložným. 5. Nutnosť penetrácie prebrúseného, suchého, dôkladne povysávaného poteru disperznou penetráciou (napr. Pri- mer G) v dvoch vrstvách, následné odvetranie 24 hodín. K aplikácii cem. poterov som sa vyjadril v diskusii Poter.
Odpovedať
my sme dali anhydrit a nevieme si ho vynachvalit - mali sme obrovske nerovnosti na zakladovej takze anhydrit to krasne vyrovnal. Vzhladom na to ze dlazbu aj parkety si pokladame sami neuveritelne nam to ulahcilo pracu. Ale ako pisal peterpb je nutne prebrusenie a natretie - aj ked to prebrusenie sa mi zda treba len pri dlazbe a pri parketach nieje nutne. Takisto pri pokladke dlazby treba pouzivat flexiklebber ktory je drahsi ako klasicky. Co sa tyka kupelne - nikde som necitala ze by sa nemal davat anhydrit -aj tak natierame celu podlahu hydroizolacnym naterom.
Odpovedať
Profilova fotka
Prebrúsenie je nutné vždy (okrem pokládky plávajúcej podlahy), do vlhkého prostredia z dôvodu straty pevnosti, spoji- vom v anhydride je sádrovec, ktorý vo vlhkom prostredí mäkkne.
Odpovedať
pozna niekto firmu PEBECO penobeton, liate potery Bratislava. Má niekto osobnú skúsenost?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, ja teraz tiez riesim tuto otazku -aky poter. Dostala som ponuku na anhydrid - do celeho domu cca 190m2 na vysku 4.5cm nam nacenil 1880 eur + 650 eur za pracu. Co si myslite je to dobra cena? nemam nic na porovnanie, taktiez nie na betonovy poter. poradte prosim
Odpovedať
@red_kika ahoj my sme si davali robit ponuku od dvoch firiem a boli uplne rovnake : mali sme 100 m2 vyska od 3-8 kedze sme mali velmi nerovnu zem a platili sme spolu 1400 (prave kvolitym nerovnostiam ponuka bola 1200)... betonovy sme si ani nenacenovali a sme naozaj radi ze sme si do anhydritu... zem to kraaaasne vyrovnalo (kedze je to vylievane) takze pokladka dlazby/parkiet ide neskutocne rychlo..
Odpovedať
Profilova fotka
@amexa napises mi do IP prosim nazvy firiem ktore vam robili CP. nech si to mozem dat nacenit viacerim dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ma tu niekto skusensti s Liatym Cementovym Poterom?Budeme davat dlazbu a to moze byt pri sadrovom anhydrite problem...cementove flexibilne lepidlo a sadra sa nikdy nespoja ani za pomoci brusenia a penetrovania a preto mi pride lepsie dat liaty cementovy poter ako anhydrit-inak cenovo su na tom asi rovnako.Anyhdrit ma asi navrch co sa tyka roztaznosti,pevnosti a vodivosti...poradi mi niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v my mame cementovy samonivelizacny a paradicka, ziaden problem. Len podlahove sa do neho prilis nehodi. Cena cca rovnaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@keduska prečo sa do samonivel. poteru nehodí podlahové? rozdiel medzi samonivel. a obyčajným poterom by mal byť len v obsahu zmáčadiel a skladbe frakcií, tie umožnia roztečenie hmoty, ale pevnosť by nemali ovplyvniť, naviac lepšie oblepia trubky, takže zlepšia prechod tepla do podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr takže sa tam može dat obyčajny EPS?....mne vychadza 10cm....bude lepsie kupit 2x5cm a prekladat spoje,asi, nie? :-)
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?