Aký typ podlahového kúrenia by ste doporučili?

Aký typ (značku) podlahového kúrenia by ste doporučili a prečo? Poprípadne aký typ ste dávali vy? Ako ste spokjní? Dakujem ;-)
Odpovedať
@karpatanka My sme dali najlacnejšie, čo sme zohnali v okolí. Zhodou okolností je to značka Herz. Na rúrky pre vodu 30°C nemám špeciálne nároky. Tá podlahovka bude slúžiť, aj keď tu už ja nebudem.
Odpovedať
@blacksr ...dakujem a kolko vas to cele vyslo??...kolko m2?
Odpovedať
@karpatanka My sme špecifický prípad. Máme dom 120 m2, dve podlažia, spotrebovali sme okolo 330 metrov, čo bolo asi 330 €. Dom je veľmi dobre tepelne izolovaný, rúrky sú ďalej od seba a tak je aj spotreba rúrok oveľa menšia. Vzdialenosť som si vypočítala podľa tepelnej straty miestností. Zvyčajne sa spotrebuje okolo 1 000 metrov rúrok.
Odpovedať
@blacksr ...a robila vam to nejaká firma??..alebo svojpomocne?
Odpovedať
@karpatanka sami: http://pasivnydom.blog.cz/1002/podlah...
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s blacksr, ale sú aj lacnejšie varianty ako Kerz, hlavne pri rozdelovačoch a regulácii. Ale podlahové doporučujem.
Odpovedať
aky je rozdiel ak sa trubka upevnuje na karirohoz medzi upevnovanim do tych podloziek /ako lego podlozka/?
Odpovedať
@jan45 Ešte upresňujem - Herz máme len rúrky. Ostatné komponenty budeme voliť zase podľa ceny. Dokonca uvažujeme o svojpomocnom zostavení rozdeľovača.
Odpovedať
@ketinecka Hlavne cena. Niektorí uvádzajú aj pohodlnejší spôsob upevnenia, ale mne sa nezdá.
Odpovedať
systemova doska je na to navrhnuta, mas presne urcene medzery a je to vlastne tiez izolacia. Nemusis potom davat ani kari rohoze. a urcite nehrozi riziko poskodenia trubky, ktora sa opiera o karirohoz. Ja som sa tiez rohodoval a nakoniec mi z toho vysli lepsie systemove dosky a aj ta robota rychlejsie ubehla. Za jeden necely den mali kurenari hotovo
Odpovedať
@blacksr a s nejakou izolaciou ci vodivostou tepla to nema nic spolocne? lebo tiez ma napadlo hlavne pohodlnejsie kladenie rurok, ale to by sme vedeli ozeliet, kvoli cene
Odpovedať
@blacksr urcite sa ten rozdelovac da urobit, len aby to nakoniec nebolo drahsie, lebo tie ventily tiez niesu lacna zalezistost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@b.stacho mas kable alebo rohoze? ci folie? z akej firmy? aj my chceme el. podlahovku, len este sme si nevybrali od koho, ale asi Fenix :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
viete mi prosim vas niekto povedat čo vyjde elektricke podlahove kurenie,aj s kotlom do celeho domu?budeme mat 95m2,počula som že devi je drahe,tak asi fenix alebo vuki.dakujem za odpovede
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Caute, viete niekto spotrebu rurok na m2 pri rozostupe 30cm?? Diky.
Odpovedať
@b.stacho: mohol by si povedať, akú máš tepelnú stratu domu? Vďaka.
Odpovedať
@ivkp1982 Veď si to nakreslite... zmenšené: napr. štvorec 10x10 cm a veďte ním čiary vzdialené od seba 3 cm. :-)
Odpovedať
U teplovodnej podlahovky sa da menit zdroj tepla. Zivotnost rur dnes prekracuje zivotnost stavby. Druhy dovod preco vodnu.. solarna technika. Zatial je to ekonomicky blud, ale uz nie je daleko doba, kedy sa to stane ekonomicky vyhodne, pretoze ti smradi plynovi uz od rozkose nevedia kolko za ZP pytat. Mozno aj technologia pokroci a bude to mat take vykony, ze sa tym bude dat kurit aspon chvilu v prechodnych obdobiach (v zime asi nie..). Firme by som to (aspon teda ja) robit nedaval. Nukali mi zhotovenie podlah. kurenia za 40,-€ / m2 (aj s materialom, syst. dosky..). Nepocital som to zatial kolko vyjde 1 m2 ak nakupim EPS, rury, kari, ale myslim si, ze menej. Rozostupy a material kurenia nikto nepocita (hovoril som so 4 kurenarmi), bud to davaju pevne rozostup rur XY cm od seba, alebo na sirku ok karisiete. Poznam aj pripad, ze -maestro- nemal casu prist kedy sa slubil, majitel domu mal ale uz na stavbe ludi, cakat nemohol, tak to cele spravili po telefone, od pokladky rur az po zapojenie rozdelovaca, napustenie z vodovodu a zaliatie poteru. Dodnes mu to funguje, hoci ten chlapik ma obe ruky retardovane. Ked to on urobil a ide to.. tak sa nemam coho bat. Vsetok potrebny material sa da dnes objednat po nete, kurier to do 24h prinesie az na dvor.
Odpovedať
@karpatanka Dobrý den. Já bych doporučil teplovodní podlahovku. Jednak ji mám a jednak si ji uděláte svépomocí a můžete jako zdroj tepla využít cokoliv. A také jsem přesvědčen, že Vás vyjde laciněji i když jako zdroj použijete elektrokotel. Osobně proti topným elektrickým káblům, rohožím a fóliím nic nemám, ale je to totální závislot na elektrice a hlavně nemožnost v případě nouze přejít na něco lacinějšího a efektivnějšího. A současně byste měla spolu s topením řešit i ohřev užitkové vody. A v této souvislosti se nabízí podstatně více alternativ, jak tepení elektrikou. Čili, řešte to globálně jedním vrzem. Bude to efektivnější a z dlouhodobého hlediska i lacinější. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?