Aký objem akumulačnej nádrže zvoliť.

Profilova fotka
Potrebujem poradiť ohľadom akumulačnej nádrže. Už ma nebaví stále prikladať do kotla tak chcem kúpiť aku. nádrž. Mám kotol dakon dor s výkonom 24kw(kúrim hnedým alebo čiernym uhlím), lenže na tento výkon by som podľa tabuliek potreboval 1300 l minimálne no zdá sa mi to zbytočne veľa hlavne kvôli tomu, že sa jedná o malý dom nad garážou. Spálňa, malá chodba, malá kuchyňa a ešte menšia kúpelka s wc a relatívne nízke stropy, čiže priestor, ktorý budem reálne vykurovať nie je veľmi veľký no na druhú stranu dom je nezateplený takže neviem ako je to s tepelnými stratami. V dome sú klasické korad radiátory iba v kúpelke je rebrinový. Takže aký objem aku.nádrže odporúčate? Bol som v tom, že ide o veľkosť priestora, ktorý budem vykurovať a nie len o výkon kotla. Za rady vopred ďakujem.
Odpovedať
kľudne aj 2000 l. Ale nečakaj od toho zázraky. Tú akumulačku ti vyťahá z teplej vody aj tak za 2-3 h.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ftefanrom @mcsmekac Niekto tu uz v inej diskusii spominal ze tusim 55l na 1kw. My mame este dom nezatepl.a neomiet. A mame 25kw kotol drevosplyn. AN mame 1000l aj s tuv. Viac sa nam do kotole nezmesti.
Odpovedať
@mcsmekac tu nejde o pocty ale o to kolko chcete aby vam nadrz vydrzala...po vyhasnuti kotla
Odpovedať
@ftefanrom a este pri sucasnych teplotach teda cca 10-15st. Nam akuma vydrzi cca 18h pripadne zakurime raz za 24h. A vykurime zatial spodok co je cca 60m2 raz dva. A to podkrovie nie je dokonc.ani zateplena strecha a tam len temperujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
No ked vyhasne dajme tomu o 23:00 cca tak potrebujem aby jed pridem z roboty tak nech mam doma aspon tych 19 stupnov no. Doma som okolo tej 14 az 16 akokedy no problem je s nocnymi a poobednymi smenami lebo jed dojdem o 23:00 domov tak posledne co sa mi chce je ist rozkurovat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
No ja hovorim cisto o kureni. Len voda do radiatorov. Teplu vodu ako taku mam normalne z el.bojlera.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.svetkotlov.sk/zjednodusene... teplotu na spiatočke môžete voliť aj 40°C, potrebujete len temperovať
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za rady :) niečo už hádam vymyslím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?