Aky kotol do rodinneho domu Aktual 521?

Stavali ste niekto dom od Euroline Aktual 521? Kotol je umiestneny v chodbicke pri vchodovych dverach, postupovali sme podla projektu, kurenar osadil kotol, a teraz ked ideme spustit kurenie tak servisny technik nechce podpisat spravu lebo pri kotle nie je dostatocne vetranie. Vraj si mame "vyburat vetraciu dieru" ! Aky kotol treba pouzit v tomto pripade aby sa nemuselo burat?
Odpovedať
@lumakla o aký kotol sa jedna?
Odpovedať
@robo28w JUNKERS ZS 24-2LHKE CE
Odpovedať
@lumakla Zalezi, ako mate spraveny odvod spalin a privod cerstveho vzduchu do kotla. Pokial ma privod vzduchu zvonku, tak neviem, naco by tam malo byt vetranie (pokial je privod vzduchu z vnutra, tak je to ine)..
Odpovedať
@pzad prave asi to im chyba, privod vzduchu zvonku
Odpovedať
@lumakla Tak ten LHKE ma privod spalovacieho vzduchu z vnutra (nema ani spalinovy ventilator), takze Takze sa technikovy necudujem, v podstate ma pravdu.napr LHAE by vyhovoval, ale musel by ste riesit sanie (bud cez komin, alebo z fasady). Myslim, ze ten kotol, co mate sa upravit neda.
Odpovedať
@lumakla ked uz by ste menili kotol, porozmyslal by som aj nad vymenou za kotol s nizsim (spodnym) vykonom... neviem ake mate tepelne straty domu, ale 24kW je pravdepodobne zbytocne vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@lumakla - kontaktuj plynara + projektanta. Ak tam vetraci otvor v projekte nebol, tak plynar osadil blby kotol a nech ti ho vymeni. Ak si kotol objednala ty bez konzultacie, tak treba vyriesit ulohu ako dostat vetraci vzduch z vonku ku kotlu.Blbe je, ze tym porusis tep.obalku domu.
Odpovedať
@pzad Dakujem :-( myslim potom teda ze je to chyba kurenara ktory kotol navrhol a osadzal, presvedcil nas vtedy ze to bude uplne stacit, bohuzial odvtedy sa nehlasi, nemozem sa po neho dopatrat, doraba nam to iny vodar, pytam sa ho ci by sa ten kotol mohol uplne vymenit a on ze NO TO NEVIEM KTO BY VAM TO ROBIL!! uplne sa mi chce z toho plakat..
Odpovedať
@pzad Kontaktovala som Euroline a poslali mi email s odpovedou: "Volala som do spolocnosti Junkers a potvrdili mi, ze tento typ kotla je uzavrety spotrebic (typ C33), t.j. nasava vzduch cez komin z exterieru, nie je teda nutne robit specialne opatrenia typu vyburavanie otvorov do obvodovej steny apod." Tak teda ako to je s tym kotlom?
Odpovedať
@lumakla Tu je vidno, ze LHKE nema nasavanie vzduchu cez komin. http://www.junkers.sk/files/201103181... Co s tym ma vlastne Euroline?
Odpovedať
@gashtaan Od euroline mame projekt, tak sa ich pytam ako je to vetranie myslene. Dakujem za link
Odpovedať
@lumakla aha, tak to som netusil, ze tento kotol bol navrhnuty v projekte... pisala si, ze ten kotol navrhol kurenar.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lumakla mate zly kotol ktory je zavisli na vzduchu v miestnosti! V dome Vam bude pohlcovat kyslik!!! Samozrejme ze ho servisny nespusti ani cez kolaudaciu nemusi prejst. Cez strop si dovedte k nemu nasavanie. Inak nechapem ako moze v dnesnej dobe niekto pouzit takyto druh kotla v novostavbe 😮 zrejme rozhodovala cena namiesto zdraveho ruzumu.
Odpovedať
@lumakla to je kominova verzia,privod vzduchu z miestnosti,preto tam chce servisak trvali prisun vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lumakla - uzavrety spotrebic C33 je typ LHAE. LHKE musi mat nasavanie z exterieru + komin. Ak je to v projekte, reklamuj projekt a ries vymenu kotla alebo privedenie vzduchu z exterieru. V tomto pripade by som vsak trval na tom, nech ti to zaplati projektant.
Odpovedať
@gashtaan kotol navrhol kurenar, euroline som kontaktovala aky kotol tam mal byt podla projektu, ked sa kotol kupoval tak ma ani nenapadlo ze by tam dali zly kotol, spoliehala som sa na "odbornikov", bohuzial ten kto tam kotol daval tak sa ho nemozem dovolat svoju pracu si nedokoncil a asi vedel preco, rada sem napisem aj jeho meno je to pan Ladislav Kockas z Trstic
Odpovedať
@lumakla nic si z toho nerobte takych pseudokurenarov je plna p....a Podlezu cenove ponuky a naprd robota z este horsich materialov.
Odpovedať
Profilova fotka
@lumakla - tak tu vidim len dve moznosti - bud predat tento kotol a kupit vhodny alebo nechat dorobit nasavanie z exterieru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?