Aký kotol by ste odporučili?

Prosim vas mohli by ste mi poradit ktory kotol odporucate.Kurenie bude pravdepodobne prizemie podlahove a podkrovie radiatory. http://www.atria.sk/junkers-cerapursm... http://www.atria.sk/protherm-aqua-com... http://www.atria.sk/buderus-logamax-p... alebo este Vailant Dakujem velmi pekne
Odpovedať
Odporúčať kotol teraz ich máte na trhu len aký chcete ide o plochu akú chcete vykurovať m3 a tiež výpočet tepelných strát danej stavby aby to utiahol .
Odpovedať
Profilova fotka
Buderus nie. Junkers s vaillantom a potom az protherm
Odpovedať
nad viessmannom si neuvazoval alebo baxi???co sa tika hlucnosti je buderus uplne tichy ani ho neni pocut ked zapne a ide...
Odpovedať
@profistav.Prizemie bude mat do 80m2 a tak nejako aj poschodie.Stratu mam vypocitanu na 13kW
Odpovedať
Profilova fotka
@marek1111111 už väčšina výrobcov kotlov sa snaží, aby boli kotly tichšie, lebo éra pivničných kotolní je už asi dávno za nami a kotle sa teraz najčastejšie montujú v obytných priestoroch. viessmann jedine vitodens 200 a vyššie. Baxi to je taký zlatý stred.
Odpovedať
@nadro a pečo nie buderus? Ja mám GB142/24 už 5 rok bez problémov . Jeho výkon je dobre modulovaný a myslím si že čo sa týka servisu tak aj tam je to v pohode. Každý sa bojí toho zliatinového výmenníka, ale poviem ti že ak dodržíš pravidlá hry ako odporúča buderus tak sa nemáš čoho obávať. A čo sa týka hlučnosti - tak je tichučký že tam môžeš aj spať. Jedinou nevýhodou bude asi cena oproti ostatným výrobcom. Jedno je isté, nech si vyberieš čo len chceš ale jedno ti poviem, ten protherm by som nebral, sú s nimi problémy a volajú ich aj F1 vo fórach pretože túto chybu s oblubou vyhadzujú.
Odpovedať
Profilova fotka
@nadro tiež mám Buderus GB 162/15 feši a to je iná liga ako nejaky junkers ci protherm,to by som velmi neporovnával,ale za kvalitu sa aj platí.argument "buderus nie" je ako hmmm "mercedes nie" ale prečo?sadaj do felicie.
Odpovedať
Profilova fotka
chalani protherm som ani ja neodporúčal. Moje odporúčania boli skôr Vaillant.
Odpovedať
My Buderus a spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
@mathees ak to oklieštime na tie tri, tak by som zvolil Buderus GB 172-14. overený výmenník, modulačné čerpadlo, nízky spodný výkon.
Odpovedať
@nadro prosimta a to si de videl davat viessmanna vitodens 200do domou sak ten kotol ma us vikon ze by to utiahlo mensu skolu pomali nejaku dedinsku uplne staci 100 a ta si bude len tak pradiet pri dome o jeho rozmeroch a stou hlucnostou nemas pravdu kebize mas moznost zoradit kotle vedla seba tak vsetky su o hodne hlucnejsie ako buderus proterm to je asi najhorsie a vailland to je asi to iste top kotle su viessmann ,buderus ,baxi a za nimi su ostatne a vailant s protermom na chvoste ale urcite by som sa rozhodol medzi tou top 3-koua ak mas kotolnu niekde na chodbe v skrinke a pripadni hluk ta rusi pri spanku tak jednoznacne buderus....
Odpovedať
sory @nadro mas pravdu trepol som somarinu stim viessmanom 200 a 100....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maros_kollar @mathees A co tak Attack Small Plus, 19 kW , v super cene a taktiež spodným vykonom 3,2kw.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek1111111 ešte že tak :-) že si sa opravil, lebo ja píšem k veci a netrepem. A k tomu Tvojmu rebríčku kotlov, len toľko. Vaillant je spolu s Viessmann a Geminox na špici.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
tiez by som bol za buderus ,ale jedine ak mas hlinikove radiatory a plastohlinikove rozvody,tak potom by to bolo cele z hlinika. top na trhu je viessman z horakom matrix rada 300 prip.333. nasleduje geminox a vaillant ,vaillant plus prichadza teraz na trh s radou 5-5 ,co je obdoba vaillant exclusiv ,len za lacnejsi peniaz.. dalsie znacky su tzv.ludova volba.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 Attack kt small plus má spodný výkon dokonca 2,9kW.
Odpovedať
@maros_kollar A na kotol baxi by si co povedal????
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc Attack ani zadarmo ;-)
Odpovedať
@mathees ja by som sa na plyn nespoliehal....asi netusis co nas caka 2015 ak nie uz tento rok s cenou plynu""" vies ze mame zatial najlacnejsi plyn v EU? vies kto kupil SPP? vies ze SPP do teraz vytvaralo straty? myslis ze ti zraloci co kupili SPP ho kupili len preto aby Ficko nezdrazoval plyn? fuu inou cestou ja pojedem ako sa hovori,drzim palce ;-)
Odpovedať
@mathees ja navrhujem BAXI typ Nuvola, Luna... s antikorovim zasobnikom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?