Aký kondenzačný plynový kotol zo zásobníkom vybrať?

Ahojte, poradte prosim aky kupit kondenzacny plynovy kotol so zásobníkom cca 45l.....mame podlahove kurenie, bungalow 100m2, 4clenna rodina. Este doleziata info, aby vedel spolupracovat s elektrickym ovladanim domu /taphome/....??? DAKUJEME
Odpovedať
1
2
@sur Vhodné je poznať tepelné straty domu, aby kotol nebol príliš silný ani príliš slabý. Ak to je nový dom, ktorý spĺňa A1, tak mne do podobnej novostavby viacerí odporučili BAXI NUVOLA DUO-TEC+ 16. Vyzerá, že to je taká zlatá stredná cesta, ani socka, ani luxus. A cena je fajn, na internete okolo 1500€. Do kúrenia 2-12 kW, takže by nemal cyklovať. Do TUV 16 kW, čo dokáže dodať celkom veľa teplej vody + 40 l zásobník. Má v sebe aj expanzné nádoby pre okruh vykurovania aj TUV. Podporuje OpenTherm protokol, pre ktorý sú regulátory relatívne lacné. http://www.baxi.sk/kondenzacne-plynov...
Odpovedať
@sur Viessman Vitodens 111. 19kw 10 ročná záruka na vymennik
Odpovedať
Profilova fotka
Viessman Vitodens 111. 19kw ma velky spodny vykon 4,7kW. Nie je vhodny pre moderne domy s takou malou zastavanou plochou a nizkou spotrebou, je to stary a predrazeny crep.
Odpovedať
@yuri66 zrejme neviete dosť o vymennikoch😉 Nie je jedno aký objem má z čoho je ako je konštruovaný! Ste v presvedčení že ak má kotol spodný výkon vyšší ako TS budovy tak bude neustále ciklovat?!!! Veľký prd nato je regulácia kotla. Ako je možné že takéto kotle napcham do nových domov a denne vo vykurovacej sezóne zapnú 3-4 krát?!.
Odpovedať
BAXI NUVOLA DUO-TEC+ 16 ale to uz tu padlo a ak viessman vitodens 222 . 111 urcite nie je to pekac ten kotol skoro nic nedokaze
Odpovedať
Wolf CGW2-14/100.
Odpovedať
@yuri66 ale je vhodný. Ak bude mať nový dom stratu 2kw ... tak kotol by mal mať spodný výkon 2kw ? nechcel by som aby šiel celý deň :-D Kotol nahreje poter pri 6-9kw obyčajne u mňa hodinu a pol až dve hodiny ...a potom je celý deň ticho ... ak je vonku pár stupňov pod nulou ... .
Odpovedať
Profilova fotka
Vaillant ecoTEC plus
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 Kup si kotol s vykonom 50kW a pojde ti kotol iba 20 min.
Odpovedať
@yuri66 áno keby bola akumulacna nádrž.😉 Ale tá sa na plyn nedáva
Odpovedať
@yuri66 no jasné sprostá poznámka musela padnúť.... Asi tažko by bol taký efektívny tvoj 50kw ...moja ročná spotreba plynu je ukážková takže viem o čom píšem výsledky sú. :-p :-p :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 Nemas paru o com pises.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uz som to tu raz spominal. Rodicia. Kotol Vitodens 100 (od 9kw po tusim 26), 100 litrovy zasobnik Vitocell. Ziadna ekvitermika, termostat Vitotrol. Otec pusta do kurenia cca 48 stupnovu vodu. Bungalov: 11,5 x 12,5 cize cca 120 m2 + pivnica cca 80 m2 (pivnica je normalne obyvatelna - cize nie klasicky sklad). Steny ytong 300 na tom 7 cm polystyren. Okna trojsklo Jordan. V strope isover domo 10+14 cm. Mozno 14+14. To neviem presne. Podlahovka v zadveri, na chodbe v dvoch kupelniach, kuchyna a obyvacka. V troch izbach radiatory plus cela pivnica radiatory. Kotol mu nahreje 2-3 krat za den dom. Kuria na 22,5 na termostate (niekedy je to az dost), ziadna rekuperacia. 3 obcas 4 osoby. Zalohove platby za plyn - 40€. V com je potom zly ten vysoky spodny vykon?
Odpovedať
@edulo od 6,3 moduluje Od 9 išli vitopendy.
Odpovedať
@gkrivanek Nechcem sa hadat, ale mozno aj ja som napisal hlupost. Pozriem pre istotu ten stitok, minule som ho hladal, lebo aj ja uz kurim vo svojom s Wolfom, no nepodarilo sa mi dosiahnut taku spotrebu, aku ma otec. Nasiel som ho hore pri komine nalepeny, odfotim, pripadne mi to potom vysvetlis, lebo ma to celkom chytilo, tie kotle su fakt krasna vec.
Odpovedať
@edulo Nemusíš hľadať presne je to 6,5 Kw. Nové majú už menší výkon.
Odpovedať
@gkrivanek Este mi prosim ta vysvetli, o co ide, ked si napisal, ze zalezi na objeme vymennika.
Odpovedať
@gkrivanek Dobre som si pamatal :-)
Odpovedať
@edulo áno to je ten najstarši typ. 17 ročný ten ma vyšší sp. Výkon.
Odpovedať
Ahojte, co poviete na tieto typy kotlov ? •Vaillant ecoTEC Exclusive VU 246/5-7 (1,9 – 25,6 kW) •Viessmann Vitodens 200-W (1,9 – 13 kW) Dostali sme sa ku takymto ponukam, len neiveme pre ktoru sa rozhodnut . Alebo potom ten BAXI NUVOLA DUO-TEC+ 16 ??? Dakujem za akukolvek radu :).
Odpovedať
Ahojte, tak zase sme dostali novu informaciu, ze pre 4clennu rodinu treba plynovy kondenzacny kotol zo zásobníkom vody min 120 l ??? Pritom polovica ludi tvrdi, ze nam staci 45l.....uz vazne nevieme ako sa rozhodnut :( ....dakujeme za akekolvek skusenosti.
Odpovedať
@sur ja mám Immergas VICTRIX Zeus 26 Zásobník 45litrov . Vodu ti dohreje v pohode . Teplá voda ide stále, netreba žiadny 120litrový zásobník. Ak sa voda zo 45 litrového zásobníka míňa veľa (sprchuje sa, napúšťa vaňa ) tak kotol sa zapne a vodu dohrieva. Ak sa umyjú len ruky tak sa nezapína.
Odpovedať
@leilak1 a si snim spokojny?tiez nadnim rozmyslam ale neviem
Odpovedať
@sur bohaté stačí 45l zásobník😉
Odpovedať
@dzony55 ano som dva roky ho mám , je malý (nízka hlbka na stene) , tichý , úsporný aj zopár uživateľov fora ho má. Pri kotloch je dôležitá dostupnosť náhradných dielov ... zastúpenie na sk je je v trenčíne.
Odpovedať
Ahojte, chceme sa ešte opýtať či potrebujeme mat v dome obehové čerpadlo, keď mame kohútiky od kotla vzdialene cca 5m, ďakujeme za info
Odpovedať
@sur ja som dal Junkers CerapurSmart ZWB 24-3C so 120l zásobníkom vody,chcel som 100l ale nemali 45l stačiť bude alebo nie,pri sprchovaní by mohol ale vaňa neviem a samozrejme záleží na nastavenej teplote ohrievanej vody obehové čerpadlo je v kotli zabudované a slúži na obeh vody v radiatoroch, do vodovodných batérii tlačí tlak vody,
Odpovedať
od technikov a montážnikov viem že najlepší je Viessman
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@sur ako ste dopadli s vyberom? Ja som tiez porovnaval pre mna najlepsie varianty s dobrym spodnym vykonom ako viessmann 222, wolf cgw2 14/100, ale ked prislo odporucanie na Vaillant exclusive vu 246/5-7 a videl som jeho parametre, rozhodol som sa pren. Tepelne straty okolo 4kw, kedze mam dobre zatepleny bungalov 16 cm vata knauf, schuco trojskla, vrch bude zatepleny aj strop aj strecha. Planujem aj rekuperaciu tiez od Vaillant, takze straty pojdu dole hadam dalsich 20%. Kotol bude v technickej miestnosti za kuchynou, takze sa mi tam zmesti 150litrovy zasobnik vody. Mam 2 male deti, zena na materskej plus ja praca z domu tak hadam ten 150 litrovy zasubnik aj vyuzijem. Servisaci tiez vravia ze Vaillant je velmi dobra volba a je od Protherm o uroven vyssie kedze maju viac kvalitejsich komponentov, aj ked tu ludia pisu ze sa castokrat montuju na tej istej linke a tiez spodnym vykonom sa nechyta na Vaillant. A tiez ma zabudovanu ekvitermiku plus dialkove ovladanie cez apku v cene. Tato zostava vyjde o 1000 euro lacnejsie oproti Viessmann a parametre takmer identicke. Jedine ze Viessman ma dotykovy displej :) a VaillantA hlavne ma nerezovy vymenik, tak ako aj Viessmann, a to ten Wolf nema, takze neriskujem problemy kvoli kvalite vody. Ma este niekto nejake ine postrehy?
Odpovedať
@luboschuk ahoj prosím koľko ťa vyšiel ten kotol vaillant, momentálne riešim tento istý problém, ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?