Aky kondenzacny kotol vybrat

Profilova fotka
Dobry den, prosim poradte mi aky typ kondenzacneho kotla vybrat do novostavby, kurenie je riesene v spalnach radiatormi, v ostatnych castiach teplovodna podlahovka. Tepelne straty domu neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka.mt my máme viessmann 222-W ale skús sa poradit s oborníkmi aj nám poradili www.smartenergo.sk, sú tu aj na MS @rastiik vrelo odporčam :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stofo vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Pre urcenie potrebneho vykonu kotla su tepelne straty velmi dolezite. Maximalny vykon vsak dnes uz nie je ten jediny udaj, ktory by Vas mal zaujimat. Pri kupe je potrebne sledovat aj spodny vykon kotla. V tomto pripade cim nizsi, tym lepsie. Kotol vdaka modulacii pracuje takmer stale pri nizkom vykone. Modulacia setri nielen peniaze, ale aj zariadenie. Menej spinani = dlhsia zivotnost. viac na: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Pri kupe kotla by som sledoval aj predlzenu zaruku... tam kde ju vyrobca poskytuje bez poplatkov na 5 rokov tiez o niecom svedci...nie je to totiz samozrejmost. A to ci prietokovy alebo so zasobnikom... Ak je priestor v kotolni, bral by som s externym zasobnikom, ak nie je priestor tak s integrovanym, ale DOBIJACIM zasobnikom. Ten je sice mensi ale efektivnejsi. Dufam, ze som pomohol ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?