Aký je Váš názor na peletové krbové kachle do bungalovu?

Aký je Váš názor a skúsenosť na vykurovanie teplovzduš.krbovými kachľami na peletky - bungalov 84m 2 obytnej plochy. V izbách budú el.konvektory v obývačke krb.kachle.
Odpovedať
@alena2011 Pridaj podorys, tepelne parametre domu a link na kachle a bude aj nazor.. ;-)
Odpovedať
@alena2011 Pokial s tym pocitate ako s kurenim jedneho velkeho priestoru - obyvacky s kuchynou a jedalnou, tak ok. Pokial sa spoliehate, ze teplo bude aj v dalsich miestnostiach, tak sa mozte velmi sklamat. To funguje len niekedy a len pokial mate stale pootvarane dvere. Dalsia vec je velkost investicie. Peletove kachle su pomerne drahe. Takze logicky musia byt ako primarny zdroj tepla minimalne v tej miestnosti. Pelety stoja za kW tepla cca rovnako ako plyn, takze pokial by mali byt tie kachle nejake drahsie, mozte sa dostat (vratane ceny za el. konvektory) na sumu nejakeho lacneho plynoveho kondenzaku s podlahovkou, co vam bude celkovo aj lacnejsie kurit (kedze zvysok domu s kachlami pojde na elektrinu). Pokial ale pozerate na tu najlacnejsiu kategoriu, okolo 1000 euro, tak to moze byt zaujimava volba, hlavne ak nieje k dispozicii plyn. Len treba pocitat s predzasobovanim sa peletami, v sezone stoja viac. Pokial by ste nebodaj zvazovali nejaku luxusnu peletovu pec, ake tu ponukal lokalny expert na pelety @rikaskcz ktory je uz neaktivny (sumy aj cez 6000 euro), tak Vam rovno poviem, ze sa poohliadnite radsej uz po tepelnom cerpadle.. :) Mimochodom, ak nieje plyn, tak peletovy kotol sa da najst od cca 2000 euro, takze aj centralne kurenie s takymto kotlom moze byt moznost. Ja som peletove kachle videl v prevadzke zatial len v jednej restauracii, v tom priestore kde sme sedeli boli take male (lacnejsia kategoria), bola to pristavba, alebo skor "zamurovana terasa". Tepla bolo dost, sedeli sme tam dost dlho a prikladat nemuseli, takze v rozumnej cene ako primarne teplo pre velky denny priestor to vobec nemusi byt zle. Hlavne ak sa jedna napriklad o vymenu existujucich kachli, ktore sluzili obcasne, a kurilo sa v tom priestore elektrinou. Pokial ale riesite novostavbu, tak by som bol skor za nejake centralnejsie riesenie.
Odpovedať
@alena2011 skvele a urcite za malo penazi....na nasej stranke pri produktoch najdete nazory na nase peletove pece... a mozete kontaktovat prijamo zakaznika a nemusime moje argumenty riesit len ako predajne.....
Odpovedať
@cache nejak mas zvlastne info.... ;-) ty urcite vies vela o peletovych peciach tak ako o tom co je lokalita" ta nasa je od Prahy po Michalovce...ale v principe lokalita to je :-)
Odpovedať
@rikaskcz Tusim som zobudil spiaceho medveda :) Svoje skusenosti s peletovymi kachlami som tu spisal a ze su kachle za 6000 eur nezmysel (s ohladom na ceny inych vykurovani) je moj nazor a vobec na to nie su potrebne nejake skusenosti s kachlami "Lokalny" tu na modrej streche samozrejme :)
Odpovedať
@cache nuz ked myslis...ale viec co znamena mysliet si???co myslis pri rovnakej cene benzinu je tiez zbytocne kupit si auto ktore ma spotrebu 4 litre alebo lacne ktore ma spotrebu 9 litr?a predstav si ze cena bezninu je rovnaka do oboch...hmm logika je logika ale nie vsetci ju pouzivaju...no co uz...nikoho kto nechce premyslat presviedcat nemienim a nebudem ;-)
Odpovedať
rikaskcz @ cache Tymito vasimi vzajomnymi recami jej isto nepomozete. Rieste si to cez IP!!! Z vlastnej skusenosti ti poviem ze porovnani s kachlami na drevo...velka vyhoda je v komforte. Tiez je pravda ze isto plnohodnotne nevykuria ine miestnosti ako tie kde sa kachle nachazadzaju. Su idealne na prikurenie v prechodnom obdobi jar/jesen. Za tuto vykurovaciu sezonu som spalil cca. 500-600kg peliet v hodnote asi 150€. Mam mensi bungalov a kurim v obyvacke spojenou s kuchynou.
Odpovedať
@tomino9 no nie celkom suhlasim...pokial maju kachle nieco ako system multi air...mas moznost cca100...120m2 vykurit pohodlne snad z rozdielom 1..2st.a nie len v prechodnom obdobi....
Odpovedať
@rikaskcz Ok, takto to poviem - podlahova plocha 130m2, cena komplet podlahove kurenie, kotol, montaz, dymovod cez strechu, revizia, spustenie, vsetko 100% dodavatelsky (montaz rurok stoji viac nez rurky samotne), 10r zaruka, nemusim ani pohnut prstom - 5800 eur vratane DPH. VS Luxusne peletove kachle, akokolvek ucinne a automaticke, vykuria len obmedzenu cast priestorov, treba rucne sypat palivo (aj ked len sporadicky), rucne cistit (aj ked len sporadicky) a mat suchy priestor na skladovanie paliva - 6000 euro s DPH. Polystyren a poter nepocitam, tie totiz treba aj pri kachlach. Podlahovka len spony do polystyrenu, ziadne systemove dosky. Nepocitam pripojku, ale pri kachliach tiez treba napriklad komin, co nieje v cene. Proti malym lacnym kachlam na pelety, ci kotlu na pelety nic nemam nic proti, ako som pisal. Ano, chapem ze kachle za 6000 su luxusna trieda, ale je to ako vlastnit bentley - poskytne ti rovnaku sluzbu (a aj luxus) ako mercedes v plnke za tretinovu cenu, ci trebars volkswagen v plnke za stvrtinu, ci este menej.. Skratka je to tovar pre hornych 10000 :)
Odpovedať
@tomino9 Presne taketo som myslel, vklude aj ako primarny zdroj pre jeden priestor taketo male a lacne kachle (niekoho ten ohen proste bavi a ma ho rad).
Odpovedať
@rikaskcz Zalezi na tepelnej strate objektu a max. vykonu kachliel. Ja mam horny vykon 5kw. Neviem co je multi air... mam regulaciu ventilatora....ale neviem si predstavit ako cielene dostat teplo do inych miestnosti...nakolko u mna fuka a teplo dopredu jednym smerom. Nehovorim ze teplo sa nedostane aj inde...len v izbach ktore su asi 3m dalej cez chodbu je citelny rozdiel v teplote.
Odpovedať
@alena2011 Keď sú len v bungalove elektrické konvektory .... tak určite drevo , alebo peletové kachle sú a budú omnoho lacnejšie teplo. Správne rozmýšlanie. A nielen v prechodných obdobiach ale stále. Ćože ak bude -20 tak konvektory by žrali prúdu neúrekom. Už s nimi sa len dokúri ak by bolo treba. Múry naakumulujú toto lacnejšie teplo ....... a konvektory budú len na také vyvažovanie vyrovnávanie teploty v jednotlivých izbách. Už len vybrať ..nejaká spoľahlivé , overené peletové kachle ...lebo som počul zas že tie najlacnejšie okolo 1000 eur nie sú nič moc , ale osobnú skúsenosť nemám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cache ano mas pravdu...
Odpovedať
@tomino9 ano to verim...no nie su pelet.kachle ako pelet.kachle...vykon je rozhodujuci urcite...no je o mnoho o mnoho viac detailov co ma Rika a ma to len Rika...mozno nehovori o vsetkom len vysledna cena....zial
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?