Aký je váš názor na pece od Edilkaminu?

Dobrý den, chceme si dat do obývačky teplovodnú pec na peletky v cene do 4 tisic a uz sme boli rozhodnutí pre pec Edilkamin Daisy , ale stale mam nejake pochybnosti , hlavne čo sa týka kvality prevedenia. Precital som vela staršich diskusii a názory sa rôznia, niektori sú s nimi spokojni , iní by si už Edilkamin nekupili. Je tu niekto , prosim, kto ma čerstve skusenosti s teplovodnou peletkovou pecou? Uvažujem ešte o peci od výrobcu MCZ , ale je to tiež talian , aj ked tvrdia že kvalitnejsí. Velmi pekne dakujem za každý názor a radu.
Odpovedať
Zdravím, ja už mám za sebou tri sezóny s Edilkamin Idrotech. S pecou som spokojný, funguje tak ako má. Je to výbehový model, ktorý sa vyrába už viac rokov a má vychytané všetky muchy. Dokonca bez problémov spaľuje aj podradnejšie pelety. Sused si kúpil Edilkamin Naomy. Tento model je relatívne nový, konštrukčne zložitejší, veľmi citlivý na kvalitu peliet.Bezproblémov spaľuje iba prvotriedne pelety. Keď sú druhotriedne alebo s väčším obsahom kôry, borovicového dreva atď, tak je s nimi neskutočný problém. Detto sú zložitejšie na údržbu. Osobne by som ich nebral. Takže podľa mňa je Edilkamin slušná kvalita, ale veľmi záleží od modelu. Určite by som išiel znovu do Idrotechu, pripadne do jeho nástupcu Ecoidro. Edilkamin má vcelku jednoduché menu, dokonca na talianskych forach sa dajú nájsť heslá do servisného menu, takže pec som si nastavoval sám (otáčky ventilátora, spínanie čerpadla, teploty jednotlivých stupňov) bez potreby volať servisáka. S Daisy skúsenosti nemám, najlepšie by bolo spýtať sa niekoho, kto ich má v reálnej prevádzke. Podľa dizajnu ale súdim, že technológia bude možno prekomplikovaná, ktovie ako je to s údržbou a čistením. Nechcem však súdiť bez reálnych skúseností.
Odpovedať
@werth2d Velmi pekne dakujem za odpoved. To je ten problem, ze ten model Daisy sa este na slovensku asi nepredal ani jeden a preto mam dost obavy.Presne aj ja som pozeral aj talianske fora a celkom ju tam chvalili tak neviem. Este rad by som sa vas opytal ak to nieje problem aku plochu s tou vasou pecou vykurujete a kolko peletiek spalite. Dakujem
Odpovedať
Zdravím, skúste na tento model Daisy opýtať p. Ondrušeka (www.ondrusek.sk) - majú ju v ponuke, a je s nimi dobrá komunikácia. Ja som od nich bral pec a vedeli mi poradiť. Prípadne mám aj číslo na servisáka, ak by bolo treba, tak v súkromnej správe pošlem. Ja vykurujem 88m2 novostavbu v nízkoenergetickom štandarde, keby mám rekuperáciu, tak sa zmestím do pasívu. Momentálne nemám pri sebe ener. certifikát, tak presné hodnoty neviem. Za posledné dve vykurovacie sezóny som minul necelé tri palety peliet (1paleta - 1050kg). Na jednu sezónu mi to vychádza okolo 1,4 palety. To sa samozrejme môže líšiť podľa dĺžky vykurovacej sezóny a energetickej náročnosti stavby. Ja som však veľmi spokojný. Pri cene +-200€ za paletu a prepočítaní na celý rok, som veľmi spokojný. Toto sú však moje skúsenosti a moje podmienky. Celkovo sa to môže líšiť dom od domu až niekoľkonásobne. Napríklad kamarát má tiež interiérový pelet. pec, ale od iného výrobcu, vykuruje 130m2 starého rekonštruovaného domu s biednym (nesystémovým) zateplením a má spotrebu 3 až 3,5 palety na jednu vykurovaciu sezónu.
Odpovedať
Dakujem za radu, urcite mu zavolam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?