Aký druh ekohrášku je naj?

Zdravím mám kotol najvhodnejší na ekohrášok (ATTACK FD AUTOMAT) ale neviem si vybrať aký ekohrášok konkrétne, či čierne uhlie alebo hnedé uhlie a hlavne akú značku. Má niekto skúsenosti s nejakým konkrétnym?
Odpovedať
Tak ci hnede alebo cierne zalezi trocha aj na zatepleni ako moc potrebuje ten pec hriat. Ja som to prerataval tak je to jedno ci kuris hnedym ci ciernym cena na mj a € je rovnaka. Len ak mas zatepleny celkom dobre dom tak hnede je na usrzanie pece v rezime utlm lacnejsie.
Odpovedať
Ja som skúšal aj hnedé aj čierne. Tiež do automatu na ekohrášok. Teraz idem na hnedé orech 2 severočeské - světec. Som spokojný ako so spotrebou tak aj s popolom,cenou... Čierneho som mal niekoľko druhov a jednoznačne najlepšie čo som mal bolo z UNIPALu z KNM. To horelo parádne.. Iné čierne ekohrášky boli väčšinou mokré, robili spekance... mal som na ne smolu. Inak súhlasim s @leito je jedno či ideš tým alebo tým. Ono čierny je drahší ale výhrevnosť vyššia, takže spotreba menšia a ono sa to v konečnom dôsledku cenovo vyrovná.
Odpovedať
Ja som skusal cierne ,cenovo podstatne drahsie ale vo vykone uz taky rozdiel nebol, takze za mna hnede. Kurim mosteckym,dost robi sadze oproti ledvickemu ale ma vyssiu vyhrevnost.
Odpovedať
Tuto sezonu kurim ciernym ekohraskom z UNIPALU KNM(mam to podnosom),minuly rok som kupil z RIDERI,nikdy viac. Tento rok idem v rezime PID,zatial ziaden problem,ako som zapalil pred cca 3 tyzdnami tak hori paradne.Z RIDERI minuly rok same problemy,PID som musel vypnut,strasne vela popola,nemohol sa kotol ani nahriat na pozadovanu teplotu v stanovenom max.case.A to bol premiovy ekohrasok .Hnede uhlie som neskusal este.Ale sused minuly rok kupil hnede(MercuryMarket),mal velku spoterbu a strasne vela popola.tento rok kurime rovnakym.Ciernym z KNM. Uvidm ako dopadnem do jari.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?