Aký digestor do kuchyne s rekuperáciou?

Priatelia "rekuperaci" ☺ ako mate vyrieseny vztah digestor a rekuperacka? Ako to mate technicky poriesene? Rekuperacia bude centralna. Dakujem
Odpovedať
Digestor recirkulačný iba na prefiltrovanie vzduchu a zbavenie ho mastnoty.
Odpovedať
Profilova fotka
Bud recirkulacny alebo si daj odtah rekuperacie nad sporak ak je to mozne a do otvoru daj taky filter ako sa dava do digestoru a mas to vyriesene napr. ako ja :-) . PS: Klasicky digestor narusa vzduchotesnost domu.
Odpovedať
skodaze to nie je diskusia, ale otazka - tiez ma tento detail velmi zaujima. riesenie @zero07 by nemuselo davat dostatocny vykon - digestor ma nad 600m3/h koncentrovany na kuchynu resp kuchynoobyvacku, kym rekuperacia ma obycajne do 400 m3/h ale rozdelene na cely dom - neviem, ci by to stihlo odvadzat pachy dostatocne efektivne. Som za recirkulacny digestor, asi ale este porozmyslam aj nad vyfukom do exterieru. Laicky nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
recirkulacny digestor plus dobre umiestnený prívod a odťah v kuchyni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
google mi nasiel tuto diskusiu, riesim teraz prave tento problem.som totalny lajk, ale osobne dam komin z digestora von cez strechu. po vyhotoveni otvoru pre komin sa do neho vsunie pevna rura, asi plast a dokladne zaizoluje po obvode. vo vnutri tesne pod stropom bude mierny presah aby sa na trubicu dala pevne namontovat tesna klapka so servomotorom , ktora sa vypinacom otvori pred pouzitim digestoru. http://www.vano.sk/klapky/klapka-tesn... k tomuto este pridam aj spatnu klapku, ktora bude instalovana v podkrovi, rovno na podlahe podkrovia a bude takisto pevne upevnena na pevnu trubicu, ktora bude vedena otvorom v strope. pri uzatvorenej pevnej klapke, kedy sa digestor nebude pouzivat, tak vznikne v 40cm hrubej stropnej izolacii medzi pevnou a spatnou kl. valec uzatvoreneho vzduchu z tejto spatnej kl bude nasledne odvod do komina von zo strechy pomocou obycajnej ohybnej trubice s vytvorenym kolienkom, kvoli zachytavaniu kondenzatu. taketo riesenie ma napadlo , pretoze nechceme mat recikulacny digestor a paru z varenia v dome.
Odpovedať
urcite si nedavaj odtah k digestoru alebo dokonca namiesto digestora (It is not recommended as grease still permeates the filters in the cooker hood. We recommend to install a re-circulating cooker hood with a separate intake at least 1m away (filter protected)) daj si recirkulacny, su varianty ze vies prepojit odsavac s RJ , automaticky sa ti zvysi aj vykon RJ pri zapnuti odsavaca. Pokial si das uplneze natvrdo na fasadu alebo strechu, nezabudni vzdy otvorit okno pri zapnuti odsavaca kvoli podtlaku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Asi ste zabudli na to, že digestor sa používa aj cez leto a nie každý používa v tej dobe rekuperáciu na chladenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blackomt "Digestor recirkulačný iba na prefiltrovanie vzduchu a zbavenie ho mastnoty." Co hovorite na moznost namiesto recirkulacneho digestora by sa pouzil klasicky ale s odtahom do technickej miestnosti? Tam by to nevadilo ze sa tam hromadi smrad + je tam odtah rekuperacie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, rad by som oživil túto tému. @ultrarecall ako si to nakoniec vyriešil? Ja rozmýšlam aj nad externym motorom v technickej miestnosti - kvoli hlučnosti , možno niečo takéto -https://vzduchotechnika-shop.sk/vents-tt-125-priemer-napojenia-125mm-dvojrychlostny-vykon-220-280m3-h-napatie-230v?gclid=Cj0KCQiApL2QBhC8ARIsAGMm-KEaaJDyTTCWE5euJmXFfKqbb3o7toFKLUZOwiOskcsOqbRX01eP96EaAnRTEALw_wcB Chcel by som to riešiť tak že by som dal v kuchyni klasicku digestorovu skrinku ale bez motora, poriadne utesnenu po vybrati motora zozadu. Odtial by islo potrubie pod SDK/ priapdne skryte v kastliku popod strop az do technickej miestnosti cca 7m, a tam by bol tento motor.(pripadne by to mohlo ist iba do špajze ktora je vziadlena 3m cca) Dakujem za rady a postrehy.
Odpovedať
@jaroslav95 Urobil som to tak ako som si to vymyslel 🙂 Teda mam odtah z kuchyne a vyustka je v technickej miestnosti. Este to ale nemam spojazdnene. Co sa tyka samotneho digestora, tiez by som bol rad aby to bolo tichsie, momentalne mam vo vyhliadke tento: https://varioshop.sk/odsavac-vstavany... Hlucnost 43dB pri najnizsom vykone 160m3/h.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?