Akumulacne nadrze

Ahojte mam 2x1000l nadrz napojene na kotol na radiatory na kolko stupnou by som ich mal zohrievat
Odpovedať
Hmm.. na kolko percent nabijas baterku v mobile? Cim viac energie do nadrzi ulozis, tym dlhsie ti vydrzia davat teplo.
Odpovedať
Lenze ja mam v dome nie medene trubky ale tie umele alebo ake su to a ak dobre viem tie su len do nejakich 100°a ak nabijem akumulacku napr na 110 nepokazi to tie trubky?
Odpovedať
Profilova fotka
Moja akumulačka má tuším odporučený strop 90 stupňov a myslím si že ani do radiátorov nesmie ísť taká vysoká teplota. My hrejeme akumulačku na 70
Odpovedať
Na 110 nenabiješ, už 100ºC je para... :-) maximálne na 95, ale aj to by musel sám pekelník prikladať. :-) Preto sa za akumulačné nádoby montuje zmiešavací ventil, ktorým sa nastavuje teplota vody do systému.
Odpovedať
@domingezzz už pri 97 C zistíš čo si urobil. Dúfam, že za nádržami máš trojcestny ventil, ktorý pustí vodu len do požadovanej teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 ani v uzavretom okruhu ??? Audi mavali prevadzkovu teplotu 110st v chladiacom systeme
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 ano para, pri atmosferickom tlaku :).
Odpovedať
Profilova fotka
ak je teplo v kotli (nie nádrži) odovzdávané len konvekciou, dosiahne teplota vody pri atm. tlaku až 105°C. Je to ale stav, po ktorom nasleduje výbuch, voda svoj objem zvýši viac ako 750x K nádobám je technická dokumentácia, treba si ju pozrieť.
Odpovedať
@jan45 Janko to si trochu prehnal s tým zvýšeným objemom vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 praveze napisal malo :) z 1l vody vznikne 1673l vodne pary :)
Odpovedať
No, každý správny systém má funkčný poistný ventil a ten 110 stupňov nepripustí ani náhodou :-) @wolodymyr Vo štvrtok sa mi nechtiac v jednej kotli na jednom plynovom stacionárnom kotli (z troch) podarila stovka. Neviem kto tú kotolňu robil, ale poistné ventily nedal. Je to síce veľký systém s otvorenou expanzkou, ale keď to v tých rúrach začalo pri chladnutí strieľať, nebolo mi veru všetko jedno... Našťastie to kotol prežil a systém tiež.
Odpovedať
Mam zatial iba 4cestny ktory ide skotla do akumulacky a radiatorov. Ale este my tam vraj ked budu mat majstry cas domontuju este ten 3cestny
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mirooslav a kolko ti vidrzi akumulacka ked nekuris?
Odpovedať
Profilova fotka
@domingezzz záleží aká je vonku teplota a koľko enerdie pýta dom .
Odpovedať
Teraz pribtychto teplotach nekuris ja musim kvolu malej. Ale zatial my to vislo len na 2 dni mozno neboli moc zohriate nadrze
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?