Akumulacne nadrze Linszter ?

Caute, ma tu niekto akumulacnu nadrz Linszter? nadrze su ovela lacnejsie ,ako ine zname znacky, v com je hacik? vyrobca je cesky, ale nadrze sa vyrabaju vraj v madarsku, mozno aj v cine podla ceny?kupili by ste si tu nadrz? Co by ste poradili ku kotlu attack dp 25 profi? oventrop , alebo ladomat ak chcem ku kotlu aku nadrz?
Odpovedať
1
2
@garant32 daj nejaké hodnoty nádrže a izolacie a priečny rez, aby sa bolo možné vyjadriť.
Odpovedať
@ viktor811 , tu su nejake parametre nadrzi, rozmer nadrzi ,vaha cca stejne ako ine zname znacky, len cena dost rozdielna https://akumulacne-nadrze.eu/lmg-1000... , https://akumulacne-nadrze.eu/lvt-1000...
Odpovedať
pripadne tato, neviem ci kupit 1 velku alebo 2 mensie a ich prepojit, izolaciu dam len vatu, original izolacia je draha ,nerad by som kupil nejaku somarinu...., https://akumulacne-nadrze.eu/lvt-2000... ,
Odpovedať
@garant32 nevidím žiaden problém na tých nádržiach, iba ak ten, že posledné napojenie nádrže G 1 1/2" musí siahať až po horné veko, aby sa využil celý objem nádrže. Veľkosť zvoľ 1x1000 l , tie väčšie nie sú spratne a dlho bude tiecť studená voda do kotla. Doba nabitia takej nádrže trvá 10 - 12 hod. Izoláciu kúp originál.
Odpovedať
@viktor811 dakujem za odpoved, tiez som uz pozeral tieto nadrze. Nevies mi poradit, kolko by vyslo cca zapojenie takejto nadrze uz k funkcnemu systemu kurenia? Mam automaticky kotol na drevo a silno uvazujem nad nadrzou. Ku kotli mam 4 cestny ventil, cerpadla, TUV takze mi ide cisto iba o zapojenie AN. Co k tomu cca treba a kolko eur cca by ma to vyslo? Viem ze tazka otazka ale kalkulujem ci sa mi to oplati, dakujem :-)
Odpovedať
@petermr to je nie otázka len návratnosti. AN sa montuje z dôvodu rovnomerneho a regulovatelneho kúrenia, pričom nadbytok tepla sa ukladá v nádrži. Kotol môže ísť na plný výkon, takže je lepšia účinnosť spaľovania a nedochádza k dechtovaniu. Koľko to stojí, to ti nepoviem, ale výrobcovia kotlov ponúkajú aj ich zapojenie s AN, tak odtiaľ sa dá všetko dozvedieť.
Odpovedať
@petermr nadrze sú hlúposť, mal som 32kW kotol na tuhé palivo, 2600l akumulacky, stvorcestny ventil... Zabralo mi to spústu miesta, kúril som, potom som vybijal nadrze, dohrieval elektrikou... Kým som potom opäť rozkuril zas to trvalo, teraz mam automat s podávačom na ekohrasok 18kW. Dá sa nastaviť od 5kW. Na jeseň a jar kúrim na malý výkon cez zimu na plný. Žiadna akumulaciu, straty nič. Mám 300l bojler, radiátory, podlahovku.... Nadrze sa už 5 rokov priberám vyhodiť...ináč tie nadrze sú dobré, na veľké stavby som ich montoval, aj niekomu do domu, ja som ale za automat.
Odpovedať
@daralbajda hlúposť je postaviť 2600 l akumulacky a dobíjať ich elektrinou. Určite hlúposťou nie je mať AN a kotol na kusové drevo, kde objem nakladacej komory je veľký a veľká je aj zotrvačnosť pece, teda okrem iných výhod a nevýhod.
Odpovedať
@viktor811 nie je to hlupost je to elektroakumulačná kotolna , vzrábal to Rukov RumburK, malo to nabíjaciu automatiku , vybíjaciu automatiku , kotol bol predimenzovaný , elektika bola lacná , lacnejšia ako akumulačky , je jedno do čoho nabíjaš , či ako akumulačky do šamotu , alebo do vody , ide o to kolko energie naakumuluješ , ja nevidím žiadny význam akumulačky , jedine ak ti dom vychladne rýchlo , ale bol som dlhšie v kotolni ako pri normálnou kurení...bolo to regulované ...
Odpovedať
@daralbajda je iné nabíjať tehlove akumulacky vo vykurovanej miestnosti, ako trpieť straty z 2600 l AN v kotolni. Tieto pojmy si treba ujasniť. Keď to trpela firma, to je iná vec.
Odpovedať
Chlapi, ja viem zhruba ako sluzi akumulacka :-) len mi ide o to, ze mam novostavbu, prioritne kurim plynom ale ako na kazdej dobrej dedine nie je problem zohnst palivove drevo :-) mam spravene kurenie na tuhe palivo len mi ide o to, ci ma zmysel pouzit akumulacnu nadrz alebo to uz neriesit :-) viem, ze pre kotol aj komin bude najlepsie ked ho nebude "dusit", ale ak mam dotoho investovat 1000-1200eur tak to uz nema pre mna asi taky zmysel :-) ale dakujem vsetkym za postrehy ;-)
Odpovedať
Este by som dodal,ze moja technicka s AN nepocitala, zmestim tam tak 800l, max1000 :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viktor811 netrpela ta firma to seriovo vyrabala a predavala ,je to normalne kupene .,za komancov bol nocny prud 5x lacnejsi je to z roku 1988.....to nie je ukradnute zo ziadnej firmy @petermr ak nemas cad kurit tak si ju daj ,ale ked prides domov musis kurit a nalozit na noc ,vtedy ti pomoze aby ti celkom vsetko nevychladlo ak mas podlahovku..
Odpovedať
A ta firma Linszter je spolahliva ,montoval a bral som od nej akumulacky do velkych kotolni na stiepku a peletky a aj jednemu co kuri drevom,preslo uz 5 rokov zatial vsetko OK,oni vyrabaju aj vzduchojemy do nakl. aut...spolahlivy dovoz ,vsetko..
Odpovedať
A tie nadrze sú po 650😴l a robíla sa z toho skladačka podľa výkonu a aby to prešlo cez 80cm zárubne... A schéma zapojenia bola taká že šlo rovno do systému alebo nabijalo v noci keď bol lacný prúd...
Odpovedať
@daralbajda, viktor811, co by ste poradili ku kotlu attack dp 25 profi, oventrop, alebo ladomat attack, ak chcem pripojit aj AN,
Odpovedať
@garant32 ak chces mat pokoj daj si ladomat..
Odpovedať
@daralbajda , attack mi odporucil oventrop, neviem sa rozhodnut co tam dat, ladomat mam pouzity od atmosu...
Odpovedať
@garant32 kde je original ladomat nadimenzovany na vykon kotla ,s cerpadlom nemal som nikdy problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@petermr uz tri roky kurim drevom na 1000l akumulacku, a nedal by som ju za nic. Pred tym som v zime prisiel do studeneho domu, kurl ako blby aby bolo cim skor teplo, v noci potom som otvaral okna lebo bolo horuco a rano v kupelni zima ako v psinci... alebo rano zakurit, vsetkk pozatvarat, ist do prace a trpnut aby sa nic nestalo...a kotol tlel a dechtoval.Nevyhody - nejake straty , ale akumulacka je v suterene v kotolni, takze straty ostavaju v dome:-). Vyhody - kurim len ked som doma, kotol a komin suchučky, nezadechtovany, ide na plny vykon, v prechodnom obdobi kurim obden, programovatelny termostat v dome zabezpeci ze mam v dome teplo-ake chcem a kedy chcem...neparim sa v noci a rano vstavame do tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@petermr uz tri roky kurim drevom na 1000l akumulacku, a nedal by som ju za nic. Pred tym som v zime prisiel do studeneho domu, kurl ako blby aby bolo cim skor teplo, v noci potom som otvaral okna lebo bolo horuco a rano v kupelni zima ako v psinci... alebo rano zakurit, vsetkk pozatvarat, ist do prace a trpnut aby sa nic nestalo...a kotol tlel a dechtoval.Nevyhody - nejake straty , ale akumulacka je v suterene v kotolni, takze straty ostavaju v dome:-). Vyhody - kurim len ked som doma, kotol a komin suchučky, nezadechtovany, ide na plny vykon, v prechodnom obdobi kurim obden, programovatelny termostat v dome zabezpeci ze mam v dome teplo-ake chcem a kedy chcem...neparim sa v noci a rano vstavame do tepla. @daralbajda ladomat mam stary uz pouzity som kupoval, ide akk hodinky.....
Odpovedať
Dakujem chlapi vsetkym za postrehy :-) Co sa tyka podlahovky na prizemi, tam mi staci prekurit na 3-4hodky na den..horsie to je s radiatormi, tam miestnosti rychlo vychladnu...a aj ten plyn mi zapina vypina kvoli radiatorom kazdu chvilu, byvam mesiac este to nemam poriadne vyregulovane..este ma s tym caka asi vela prace :-) @jajacon tak daj nejake postrehy, tiez mam 25kw kotol, ako dlho napr. Nabijas nadrz? V prechodnom obdobi kuris obden, ked su velke mrazy kuris asi kazdy den :-)
Odpovedať
@garant32 kamo prepac, ze som sa ti priftrel do temy :-D :-D :-D ale ked som videl ze riesis to, co ma poslednu dobu zaujima a neda mi spat, nedalo mi neozvat sa :-)
Odpovedať
@garant32 nadrže Linster sú prekvapivo lacné, používame do inštalácii typ: LMT s prietokovým výmenníkom na TUV
Odpovedať
@garant32 este fotka s originálnou izoláciou od výrobcu
Odpovedať
@fural, ahoj lmt nadrz pozeram, ze ma prirubu, ak by sa dala kupit prazdna , casom by sa dal domontovat nerezovy had ? zasobnik sa da nasunut, s hadom je to ako? Ak by som kupil ku kotlu nadrz, kupit 1 2000l alebo 2 x1000l, Ak 2 nadrze ako je lepsie ak maju vyvody v 1 rovine na 1 strane nadrze lmg, alebo 45° od seba nadrze lvt, expanzku kolko litrovu k 1000l nadrzi, vdaka za rady...
Odpovedať
@garant32 kde tam vidíš príruby. Pozerám, ale nič tam také nevidím. S prirubami by to mohlo byť (odhadujem) 10x drahšie.
Odpovedať
@viktor811, priruba je len 1 na vrchu nadrze, priemer cca 400mm, pod tou kozenkou nevidiet, na stranke ano ,https://akumulacne-nadrze.eu/lmt-1000-d790-0v.php
Odpovedať
Profilova fotka
@fural k tej nadrzi LMT s prietokovym vymennikom na TUV -to ako funguje? Ked mam na TUV bojler s vymennikom tak AN kupim bez vymennika,nie??
Odpovedať
Profilova fotka
@fural ako nádrž doporučuješ ohľadne ohrevu TUV? 1, so zásobníkom TÚV 2, s prietokovým výmenníkom 3 AN + bojler Keď tak aj napíš prečo je to vhodnejšie ako ostatné možnosti. Dík
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?