Akumulačná nádrž s vnoreným zásobníkom TUV

Ake s tym mate skusenosti? Planujem kurenie pevnym palivom. K tomu akumulacnu nadobu DRAŽICE NADO 1000/100 v2 ( http://www.gas.cz/product/drazice-nad... ). V zime by som TUV robil v ramci kurenia a v lete by som na vymennik (1,5m2) napojil solar. Bude 100L bojler dostatocny pre 4cl. rodinu. Za samotny bojler dam zmiesavaci ventil , ktory nastavim na 45st. Da sa nejako vypocitat kolko litrov TUV dostanem z bojlera,ked nahrejem nadrz na 90st a do kurenia nepojde nic?
Odpovedať
Na solar je 100 litrovy bojler maly. Treba dat co najmensi panel alebo napojit na bazen.
Odpovedať
@quako2 ja mam pre 4.rod 750/250 l akumulacku na teplovodny krb + solar planujem tiez na to napojit.
Odpovedať
ahoj, ja mam k90 trubicovému soláru 500l dvoj valentný bojler. Plánuem k tomu AN 500l( už mám) Viadrus na drevo plus pelety a krb s teplovodným výmenníkom. Dražické nádrže boli v dobrej cene na: http://www.kurenielacno.sk/akumulacne...
Odpovedať
@gkrivanek Teny solar ale bude ohrievat 1000L (necelych) vody v akumulacnej nadrzi, a az ta odovzda teplo bojleru ktory je v tej akumulacke ponoreny.
Odpovedať
zdravim mam v plane pouzit podobny system s nadrzou Drazice, akurat budem mat nadrz 500l, z toho 140l bude TUV. Napojenie na Atmos. V nadrzi este pripojenie na solar, aby som v lete nemusel prikladat do kotla. System je zatial v plane, realizacia tento rok.
Odpovedať
Kombinacia vnoreneho bojlera je vyhodnejsia i ked drahsia ale zalezi od systemu a aj spotrebica.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, tak ja mám v pláne peletový kotol ETA Pellets Unit 11kW napojiť na AN, zrejme ETA SP 825L a k tomu som plánoval aj modul čerstvej vody ETA kvôli TÚV. Ten modul ale vychádza dosť draho, preto rozmýšľam na AN s vnoreným zásobníkom pre TÚV, len sa neviem rozhodnúť, akú značku AN vybrať. Sú lepšie AN od fy Dražice alebo Topmax? Solár k tomu neplánujem. Z AN chcem napojiť len podlahovku.
Odpovedať
@linear324 Drazice ok...zo skusenosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 @lilodalasmultipas @quako2 mám tento systém . 500/100 akumulačku dražice V3 , zdroj tepla peletový kotol + solár 60 trubíc . Sme štvorčlenná rodina , úplne to postačuje.
Odpovedať
@mirooslav Co sa tyka poctu trubic je to podla teba OK? Stiha to nahriat tych 400L vody? Aj si to to nejako prepocitaval? Nemam totiz sajn aky solar by som mal pouzit na tu 1000/100 akumulacku.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 vôbec som to nepočítal , pán čo predával solár odporučil 60 trubíc plus ak bude moc hriať mám kúpené zatienenia a hotovo . Neriešim čo myslím že riešiť nemusím :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@generals aký máte prosím vás výkon teplovodného krbu a ako často musíte prikladať? Máte aj iný zdroj tepla ? A ako zatiaľ riešite ohrev teplej vody v lete ( kým ešte nemáte solar) - elektrinou ? Viete už asi aké máte náklady na teplo a TUV ? Tiež robíme teplovodný krb a rozhodujeme sa, či akumulačnú nádrž kúpiť s vnoreným zásobníkom, alebo s prietokovým ohrevom. Vďaka za odpoveď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jeannnye Dobry den, vlozku mame Hoxter Haka 63/51 WL, 24 kW, z toho do vody ide 18kW,ma dvojite sklo a izolacne oplastenie. Zatial sme ho len testovali a to bolo v aprili,takze sme kurili 1x, takze neviem povedat ako casto budeme prikladat.Mame ale automaticku regulaciu vzduchu,takze by to malo byt v intervale 4-6 hodin.V tej AN je este 9kW elektricka spirala,ktora hreje vodu momentalne,nakolko este solar nemame napojeni.Byvame momentalne prvy tyzden, podla odhadov by mali mesacne platby 100e na elektrinu stacit. Budem mudrejsi o mesiac podla spotreby.Ak chcete mat aj solar tak urcite by som volil ten vnoreny zasobnik,ak nie tak asi prietokovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz Viete mi poradit, aku akumulacnu nadrz kupit? Vieme ze chceme Drazice, ale nevieme sa vyznat v tych oznaceniach V1, V2, V3, V4, V5. Pojde o kurenie peletovym kotlom + podlahovka, ohrev vody bude kombi bojlerom.
Odpovedať
@katka8855 tak na zaklade info co mam nedokazem poradit....rohoduje tu viac faktorov...nepoznam projekt" velkost vykur.plochy, pre TUV napr.pocet osob....a je toho trocha viac....co viem odpovedat urcite je dobry vyber kombinacia 2v1 ponor.bojler
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz vykurovat budeme cca 100m2, osoby zatial 2 ale TUV chceme prisposobit aspon na 4 osoby. Pre buducnost. 2v1 je urcite dobra kombinacia? Podla info co sme dostali sa zbytocne v lete vykuruje aj akumulacka aj bojler...
Odpovedať
Ako sa to vezme...dam vam nasu refernciu ...aku nadrz kombinovana 800l a 120 l nadrz na tuv..k tomu interietova peletova pec...nabije nadrz cca za 2.5h a pri 4osobach sa zapne po 2dnoch 2.5 dni..sptreba peliet za mesiac cca 75kg..cenovo 25 e mozno 30 ked prezeniem...takze ano naakumulujete viac vody a vsak predlzi cas pre znovu kurenie...to su nase poznatky...mensiu alebo zvlast nadobu ktora prirodzene aj chladne budete zohrievat mozno kazdy den...vyber samozrejme zalezi aj od spotrebicu..
Odpovedať
@katka8855 vonkajsia voda v akumulacke dohrieva a izoluje chladenie vody urcenej pre tuv..
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz cize, ak tomu spravne rozumiem, tak uplne laicky. Cize aj mimo vykurovacej sezony, v pripade 2v1 vyhrievat budem musiet aj vodu v akumulacke tych 800l trebars, a zaroven aj vodu TUV, aby izolovala chladenie vody na TUV. Spravne?
Odpovedať
@katka8855 ano....cca za 2,..2,5 h. dokazete nahriat nadrz a 2 dni mozno 2,5 dna pec nebude mat potrebu kurit -pri standardnom vyuzivani vody. urcite je to o nieco vyssia investica ako bez akumulacky ale nase smerovanie systemov je o lacnej prevadzke a ktore maju rychle navratnosti. Samozrejme je potrebne vsetko dobre zladit. A ak je problem pri spotrebici ktory by mohol mimo sezony prekurovat je to len o vybere spotrebica!! Alebo mimo sezony mozete vyuzit napojenie solar.panelov do akumul.nadreze a pec sa Vam zapinat nebude. A vsak nase skusenosti pri nasich kotloch su take ze ivestovanych .2500 -3000 e do solaru na sa nevratia alebo teda sa vratia na sklonku zivotnosti solar. ale samozrejme to je tazko hodnotit vela zalezi od kvality zariadeni
Odpovedať
@quako2 Ak by to mal byť splyňovací kotol, tak doporučujem osobitne bojler a osobitne AN a to z toho dôvodu, že sa ľahšie prevádzkuje takáto kotolňa. Totiž po nahriatí AN sa pec môže utlmiť prepnutím na bojler a bezproblémovo dohorieť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@generals Dobrý deň, ak by ste sa tu náhodou objavili prosím kontaktujte ma
Odpovedať
@rikaskcz nič v živote sa Vám nevráti....keby to tak bolo tak by sme mladli..Ak máš zvyšné peniaze kup si novinku , trebárs aj solár...zvyšné peniaze nemáš stále ..., ale náklady si znížiš....a oceníš to ked budeš mat menej penazí...
Odpovedať
@kaldes dobry den co by ste potrebovali ?
Odpovedať
@jeannnye Ja mám takéto niečo a som spokojný, kúrim aj v lete, asi raz do týždňa 4 hod. aby sme mali teplú vodu, jedno kúrenie asi 20 kg dreva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?