Akumulačna nádrž pokles teploty

Dobrý deň chcem sa spýtať mam akumulačku a pri zapnuti čerpadlá kurenia alebo UV je veľký pokles teploty na hornom teplomeri to ako tak chapem ale keď sa vypne čerpadlo tak teplota hore je nižšia ako v strede nádrže. Tomu nechapem.
Odpovedať
@peter100001 asi to chce len cas aby sa teploty v adrzi zosuladili... ak cerpadlo nejde tak hore by mala byt teplota o malinko vyssia ako v strede ak nie rovnaka teda. Ked nie je odber tepla z nadrze tak teplota sa musi zjednotit na jednu hodnotu, ci je to hore alebo dole. Myslim si ja teda :)
Odpovedať
@peter100001 čo je to "veľký pokles" ? Čerpadlo tú vodu premieša, tak to je logické. Zníž mu výkon, ak sa dá (ale zasa neviem, čo a ako máš zapojené za ďalej). Preto je lepšie odoberať teplo z AN cez výmeník (ak jeho výkon postačuje). .
Odpovedať
Profilova fotka
@petermu ja si myslim ze tie teploty sa nezosuladia, mozno tak za nejaku dlhsiu dobu mozno den-dva ked nie je odber vody my mame AN 1000lt a nikdy nemame rovnaku teplotu hore je vzdy teplejsie..momentalne mame zapojeny solar a teplota dole je 38st a hore je 52st.. to ze je hore nizsia teplota moze byt preto ze tam prichadza studena voda a ta to ochladi..
Odpovedať
Ale to ze pokles teploty to ano ale ze cely den ked sa nevykuruje je hore nizsia teplota ako v strede to je proti logike aj fyzike :-) ci sa mýlim?
Odpovedať
@peter100001 Kolko je ten rozdiel? Skusal si vymenit teplomery medzi sebou? Mas to oklapkovane?
Odpovedať
Ak myslis spätne klapky ano su za čerpadlami aj na kurenie aj na UV myslim, že toto môže byť ten problém že neprepusti vodu aby sa mohla v aku premiešať aby teplejšia bola hore .
Odpovedať
Ano vymenil som ich asi cca 10 stupňov je rozdiel
Odpovedať
Zapojenie je to ZS 3 http://www.vigas.eu/?u1=instalacie&ja...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?