Akumulačná nádoba + TUV vnorený a fotovoltaika

Ahojte chcem sa spýtať na skúsenosti s Akumulačná nádoba + TUV vnorený a fotovoltaika. Všetky rady aj foto ak máte pomôžu. ďakujem
Odpovedať
@2action najlepsie urobis, ked sa obratis na specializovane forum,,,na tomto mieste najdes skor to, co hladas http://mypower.cz/
Odpovedať
Profilova fotka
@2action a čo konkrétne potrebuješ vedieť? Lebo ťažko radiť takto cez fórum.
Odpovedať
@poliacik321 potrebujem radu či je lepšie mať tuv samostatne od akumulačnej nádoby, keď že chcem ísť do fotovoltaiky ale bude aj kurenie na tuhé palivo.
Odpovedať
aku velku budete mat AKU. nadrz a aky vykon kotlu ? ja budemmat mat len kotol bez solaru ale TUV riesim zvlast podla mna aku s tuv je dost draha a ked sa daco pokazi musim menit zase drahu nadrz aj s tuv ked je to samostatne menim len to co sa pokazi a ak bude aku na TUV so zasobnikom (aj pretokovy ohrev TUV ) v zime ak sa vam bude uz nadrz vybijat a vy budete chciet ist do sprchy vela teplej vody nedostanete najme ak mate podlahovku kde aku dodava energiu s nizsou teploty vykurovacej vody
Odpovedať
Profilova fotka
@2action tuv rieš samostatne a poprípade napoj z akumulačky cez výmenník v bojleri
Odpovedať
ďakujem za rady.. bojler by som chcel 150L. tak asi budete mať všetci pravdu oddeliť to a ak sa niečo pokazí bude to potom lacnejšia investícia. Máte niekto fotovoltaiku riešenú na ohrev? koľko kW potrebujem?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahoj, ja to idem riešiť tiež podobne, zatiaľ len krbová pec 16 kw a 1000 l. aku nádrž v ktorej sú dva vlnovcové výmenníky, jeden na TUV a druhý na kúrenie do radiátorov, ak to takto bude fungovať tak to nechám, ak nie bude sa prerábať. Spolieham na to, že aj v lete nabijem AN a aspoň 4 dni nebudem musieť kúriť.
Odpovedať
@gf565 a v lete, budete nahrievat 1000l AN kvoli TUV? Ako? Nebude unik tepla z AN sposobovat v lete neprijemne teplo v TM? J.
Odpovedať
V prvom rade, detailami sa až tak nemám vo zvyku zaoberať, možno je to dobre možno zle, ale som už taký. Teplo v lete nejak prežijeme, mám skúsenosti, 8 r. si ohrievame TUV v 160 l. boileri sporákom s teplovodným výmenníkom - celoročne. AN som objednal v Čechách je to FAT BOY, táto nádrž by mala patriť medzi nádrže s najmenšími tep. stratami. AN plánujem v budúcnosti doplniť el. špirálami napojenými z fotovoltaiky. Terajší sporák má výkon do vody asi 6 kw, a tento mením za sporák s výkonom do vody 13 kw. Ešte sa zmienim prečo takéto riešenie, drevo je pre mňa veľmi lacná záležitosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?