Aku znacku kotla mate ?

Aku mate znacku kotla na plyn a ako ste spokojny s cenou, servisom, spolahlivostou? Zhanam nejaky kondenz.kotol do bungalovu s podlahovym kurenim 135m2 a jednym radiatorom v garazi. Dom je z YTONG 300 + 15cm EPS. Dakujem za info ;-)
Odpovedať
najprv si nechajte vypocitat tepelne straty domu a az potom sa rozhodujte pre kotol.aky vykon a ci je aj na ohrev tuv.mi sme teraz riesili podobnu dom,a na zaklade ceny vykonu a rozsahu sme vybrali topmax.vela stastia
Odpovedať
Co som cital recenzie, velmi si chvalia Attack, napr smal plus. Vraj velmi dobry pomer cena- kvalita. Ja ho budem asi tiez davat.
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss už len tá kombinácia že bude mať v dome podlahové kúrenie a v garáži jeden radiátor je blbosť - aj ti toto navrhol nejaký kúrenár alebo len všeobecný projektant? Je tam totiž základný problém v tom, že do podlahovky ide voda o teplote cca 25-40C, kdežto do toho radiátora musíš pustiť vodu o teplote cca 70C a ak má ten kotol kvôli jednému radiátoru v garáži vyrábať 70C vodu, tak to je strašne neekonomické. Jedine, žeby ti stačilo keď v tom radiátore bude kolovať taká istá teplá voda ako v podlahovke - ale tým pádom ti ten radiátor nedá skoro žiadne teplo do garáže - čiže je tam zbytočný. Neviem či máš kupovaný projekt alebo robený na mieru, ale určite by som išiel za niekým, kto vie navrhnúť a aj zrealizovať komplet celé kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo do podlahovky púšťať 25-40°C asi nemyslíte vážne :-D Naopak garáž stačí len temerovať .Na to úplne stačí jeden radiátor a 23°C teplá voda z podlahovky.Ja mám RD s radátorovým kúrením a asi nikdy som nepustil do radiátorov teplú vodu viac ako 50°C.Väčšinou to šlo na 35-40°C.A nikdy nám nebolo zima.
Odpovedať
@puxo dobre navrhnute kurenie s tym nemoze mat problem. My mame v dome aj podlahovku, aj radiatory.. Teplota vody ide max. 40 stupnov a napriek tomu je aj v izbach s radiatormi prijemne teplo.. Len to musi navrhnut niekto, kto sa v tom aj skutocne vyzna, nie amater, co si precital nieco na fore a tvri sa, ze vsetko vie. Takze aj @lokoss by si to mal dat niekomu navrhnut, ako forum je fajn, pre inspiraciu, nazory, ale tvoj konkretny dom by mal riesit clovek od fachu.. Inak my mame kondenzacny kotol Wolf a sme max. spokojni. Aj prevadzkovo, aj servis zatial 100%..
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros áno - myslím to vážne - keď som vysúšal podlahu tak mi išla do podlahovky voda až 45C a keď sa kúri tak tam ide teplota v rozpätí 25-35C Ak Vám ide do podlahovky voda o max. teplote 23C tak Vám tam musí ísť permanentne, mne keď príkuri čerpadlo raz za deň na hodinku, tak tam pustí vodu cca 28-30C, takže som nepochopil Váš príspevok. A záleží akú veľkú garáž a na akú teplotu chce vyhriať tým radiátorom, ale ak má nejakú nezaizolovanú dvojgaráž 7x7m tak to radiátorom v ktorom bude kolovať 23C voda pri mrazoch -15C vonku asi ťažko vykúri... nemyslíte?
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi presne to som sa mu snažil vysvetliť, že ak nemá navrhnuté kúrenie od nejakého odborníka, tak je zbytočné sa tu vypytovať na značku kotla aký má kúpiť (moja posledná veta), to s tou kombináciou radiátora a podlahovky som uviedol len ako príklad - ja viem že sa to zdá zladiť a nemusí s tým byť problém, ale nech @lokoss ovi povie nejaký odborník či mu to stojí za to kvôli jednému radiátoru a či mu to hlavne bude fungovať a splní to účel alebo sa to dá spraviť aj nejako ináč - to je všetko (tiež nie som odborník na kúrenie a ani nikdy nebudem).
Odpovedať
My to mame presne ako ty len o radiator viac v chodbe a rebr.v kupelni . mame kotol junkers http://www.atria.sk/junkers-cerapurco..., este ale nebyvame:-)
Odpovedať
...vsetko je riesene s clovekom od fachu. Ja som len chcel pocut nazory na kotol. Odporucali mi Protherm alebo o cca. 300e drahsi Viessman ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss ak len tieto dve moznosti takViessman bude lepsia volba
Odpovedať
@admk moznosti je viac, to su len zatial ponuknute. Uvidime co nakoniec bude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?