Akú značku klímy kúpiť?

Caute blizi sa teplo a manzelka chce domov nainstalovat klimatizaciu. Da sa to zvladnut namontovat aj samostatne alebo radsej to nechat na odbornika? Pozeral som,ze samotna praca je takisto drahá ako klima Aku znacku pripadne zvolit? Zvazujem Panasonic heatcharge model na ktory boli dobre recenzie, no na https://www.eco3energy.sk/klimatizacie/ som nasiel v podstate tie iste parametre na Samsung AR 7000. Máte niekto konkrétne tieto modely? Pripadne aku inu znacku by ste zvolili?
Odpovedať
@miroslavmaxian Co od toho ockavas a kolko do toho chces vrazit penazi.. Asi ides po 3,5 kW klime, podla toho samsungu. Ja by som predrazene znacky ako Samsung, alebo Daikin nekupoval. Ja som isiel do Midei. Pouzivam ju 3. sezonu a vsetko ide ako ma. Bola lacna, okolo 450 € + 250€ montaz. Bol k nej aj Wifi modul. Je velmi ticha, super parametre. Aj Gree su fajn. Urcite by som nesiel do drahej klimatizacie. Nie je zaruka, ze vydrzi o 10 rokov dlhsie ako ina znacka.
Odpovedať
@miroslavmaxian V byte sme mali Whirlpool 409L a super. Cena bola €520 + €250 za instalaciu.
Odpovedať
@miroslavmaxian Čo sa týka značky, nejako extrémne by som to neriešil, na každý produkt nájdeš dobré aj zlé recenzie. Medzi klimatizačnými zariadeniami jednotlivých výrobcov už nie sú veľké rozdiely. Základ je, aby mala klimatizácia inverterový kompresor (čo už dnes majú prakticky všetky, možno okrem nejakých lacných šuntov v supermarketoch). Ešte by som pozeral na to, či sa dá ovládať výfuk vzduchu na vnútornej jednotke aj v horizontálnom smere, nie len vo vertikálnom, aby sa dalo presne nastaviť, kam chceš aby to fúkalo. V rámci rodiny mám dlhodobejšie skúsenosti so značkami Midea, LG a Daikin, zatiaľ žiadnu nebolo treba servisovať (Midea 3 roky, LG 4, Daikin 14) a všetky plnia svoj účel, všetky sú aj tiché. Montáž odporúčam nechať na odborníka, treba mať na to okrem iného aj nejaké chladiarenské náradie, čo pochybujem, že máš, keď sa pýtaš, či sa to dá zvládnuť aj samostatne ;) Tiež neviem, či by svojpomocná montáž neporušovala záručné podmienky, keďže sa vyžaduje montáž len certifikovanými montérmi/firmami.
Odpovedať
@miroslavmaxian ja mam tekno point uz 3 sezony (teraz ide 4) a bez problemov...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
my mame doma daikin, su velmi tiche aj so senzorom, ze Ta zaregistruju a presmeruju prud vzduchu a plus fukaju vzduchu okrem zhora - dolu aj z lava do prava. sestra teraz montovali baxi
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@lubomird prosim firmu alebo stranku kde bola kupovana dakujem
Odpovedať
@harper My máme Mitsubishi Deluxe už desať rokov, majú všetky tebou menované funkcie. Bez jedinej poruchy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?