Aku podlahovku

Zdravim ,mam ponuku na dva druhy podlahovky ,no neviem ktory drhu podlahovky je lepši. Toto z ponuiky: Pri systéme UNIVENTA som uvažoval vykurovaním na jednotnú teplotu do podlahy aj radiátorov. Pri systéme GABOTHERM je rozdelené vykurovanie, iná teplota radiátory a iná podlaha. Ostatné veci si môžeme prejsť priamo na stavbe. Vykurovanie som riešil na jeden vykurovací okruh, čiže nízkoteplotný. Do podlahovky a radiátorov pôjde rovnaká teplota cca do 50°C. Kotol bude riadiť termostat - ten nie je v cenovej ponuke. Väčšinou ho dodáva servisný technik, ktorý uvádza kotol do prevádzky, podľa požiadaviek užívateľa. Taktiež rozdeľovač podľahového vykurovania je navrhnutý bez čerpadla a zmiešavacej armatúry.
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec 50st.do podlahovky je sprostosť. Ak už chceš riešiť dva okruhy tak radšej skombinuj podlahové so stenovým kúrením.
Odpovedať
@poliacik321 zle som asi uviedol druha cast prispevku je k prvemu navrhu system Univenta.
Odpovedať
@alanec ked su nizke tepelne straty budovy a pustis 50 stupnovu vodu do podlahy tak to ju budes mat horucu :-) . Takto by som to nekombinoval. To uz radsej cez 3-cest. ventil.
Odpovedať
@dominik_boksansky ja tomu rozumiem tak že navrh je rieseny ako jeden okruh ,kde termostat bude regulovat teplotu a pustat do okruhu teplu vodu z elektrokotla ,50 stupnov je podla mna max.teplota ,ktoru budem môct regulovat.
Odpovedať
@alanec ak pustis 30 stupnovu vodu do obehu co pre podlahovku moze stacit tak radiatory budes mat "studene" ;-)
Odpovedať
@dominik_boksansky tam je radiator len jeden a to rebrík v kupelni.
Odpovedať
@alanec treba normalne rozdelovac podlahovky , do neho priamo napojit kotol a na rozdelovač napojit ten jeden rebrik aby sa lahsie vyreguloval a hotovo 50C do podlahovky neide ale max tak 40 C a to staci do rebrika na ususenie uterakov
Odpovedať
@gkrivanek mam to tak nainstalovane, ale uz by som to robil cez spiralu, lebo do podlahovky ide tak nizka teplota, ze rebrik byva len obcas vlazny, vacsinou rukou ani necitim, ze je teply. Co sledujem teplotu z kotla do podlahovky, tak za posledne 4 mesiace bola max 32'C, ale vacsinou je to okolo 25-29st. Momentalne je vonku -2C, ventil je otvoreny na 100% a vyst.teplota je 25C. Termostat nastaveny 21,5den/20st noc.
Odpovedať
@stowasser jasne bezne sa dava spirala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?