Akú klímu vybrať?

Zdravím, viete mi poradiť s klímou? Dnes ich je na trhu toľko, že sa ťažko vyznať. Našiel som si http://www.comklima.sk/svk/klima/106/... a pozerám, že klímy dokážu aj vykurovať. Stačí podľa vás len na chladenie, alebo zobrať aj s možnosťou vykurovania?
Odpovedať
@stanci22 dnes uz su asi vsetky s moznostou vykurovania. Nam v pondelok pridu montovat Panasonic tak potom mozem dat vediet referenciu
Odpovedať
@5ka25 Aky model klimy? Co stala aj montazou?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino9 máme klímu LG split 2 jednotky, chladí, kúri, odvlhčuje, čistí vzduch...dodávateľ ASSA NR
Odpovedať
@tomino9 Panasonic KIT UE 12 QKE 860e so vsetkym
Odpovedať
@stanci22 mam v albume Mitsubishi 6 kW chladi, 7 kW kuri, 1550 s montazou. Kurim 7 mesiacov. Vynikajuce riesenie.
Odpovedať
Každá klimatizácie aj kúri aj chladí, odvlhčuje, odporúčal by som Vám nejakú overenú značku a overeného chladiara nie chladničkára :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@topvideo Mozem sa opytat, ako ste spokojni s touto znackou klimy?
Odpovedať
@peto99 Ahoj, myslis, ze by mi stacilo dat len jednu jednotku podla obrazka dole ? Je mi jasne, ze v izbach by bolo cosi teplejsie, ale to az tak nevadi. Ja hlavne by som potreboval v obyvacke dat dole tak 2°C v tych najteplejsich dnoch. Ked boli teploty 33-35°C, tak teplota v dome mi isla poobede/podvecer na cca. 26°C. Predsa len juzny pozemok. Ale urcite by som s nou aj kuril v zime, len tam by som asi musel nechat zapnute (v tych krajnych dvoch izbach) aj konvektory. Len neviem, ci vobec ist do toho, najskor sa clovek snazi o vzduchotesnost a teraz robit dieru do muru =-) Ale zas v lete cosi pochladim a v zime usetrim 2/3 na kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ban máme ju už dva roky, funguje, takže spokojnosť...
Odpovedať
@jarosujo montážou klímy sa nijak nenaruší vzduchotesnosť, klíma nefúka vonkajší vzduch, len chladí vnutorný. Cez stenu prechádzajú hadice z médiom, prieraz sa plne zatesní.
Odpovedať
@koenzim Ano, to viem ako funguje. Len to slovo vrtat dieru, to ma odradza :-N A ja mam este obvodove mury z liateho betonu. Tak rozmyslam, nedalo by sa to navrtat cez ram okna ? Asi je to hlupost, ked to tak nikto nerobi, ale za opytanie nic nedam.
Odpovedať
je to blbost ,taky siroky ram okna nemas, aby sa ti tam zmestila vysokotlaka trubka s izolaciou. nechaj si vyvrtat potrebny otvor a mas pokoj. dvakrat meraj a raz vrtaj :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo velmi zle umiestnenie klimi, ak chces s tym chladit cely dom a vlastne aj obyvacku. idealne to daj za tie dvere co idu asi na terasu aby to smerovalo smerom do kuchyne. ked to budes mat nad sedackou alebo smerovane naproti sedacke bude ti klima vadit .. a mate aj zarobnee na choroby.
Odpovedať
@jarosujo ano, bude stacit jedna, najlepsie presne oproti chodbe, ak sa zmesti nad okno, 6 W. Mam skoro rovnaky podorys, len sirsiu chodbu.
Odpovedať
@stanci22 Odporúčam klimatizáciu značky Gree. Prečítajte si niečo na ich stránke a urobte si názor. Na SVK možno nie sú až tak rozšírené, ale vo svete určite áno. Videl som desiatky Gree klimatizácií inštalovaných v Afganistane, takmer bez údržby a v dosť ťažkých podmienkach. Fungovali spoľahlivo niekoľko rokov.
Odpovedať
@jarosujo Ano kluden bude stacit jedna 6kW klima. Umiestnil by som ju nad okno C tak aby smerovala do chodby. Ak tam vojde - nad vnutornu jednotku treba este pripocitat min.15cm aby mohla spravne nasavat vzduch.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo klimu si umiestni tak, aby na teba nefukala, ked budes sediet na gauci, alebo v jedalni.... vobec nevadi aj ked to bude v rohu miestnosti, ono ten vzduch prudi a lamely sa daju mierne natacat do stran... My sme klimu riesili tiez minuly rok a je to super vec, len ja by som ju umiestnila inde. lebo ked to fuka, neda sa byt doma ( co mne teraz vadi, lebo som doma na materskej ) takze .. ak budete klimovat mimo casu, co ste doma, tak ju mozes dat v zasade kdekolvek.... zadne miestnosti ti moc nevychladi, s tym velmi nepocitaj, ale na ten predny priestor ti staci 6, v zime je to fajn na prikurenie, to vyuzivame teraz obcas :) my mame Sinclair seria Matrix, myslim ze dokonca len 3,5 a vychladi to 50m2 . mame dve samostatne jednotky, takze 2x 3,5
Odpovedať
Profilova fotka
ak chces chladit s tym cely dom, tak fakt vzadu to nebude mat efekt vobec skoro.. alebo len veeelmi malicko.. a hlavne by ta klima musela byt tam nalavo, kde mas okno... medzi kuchynou a obyvackou.... inak, my sme doma mavali 29 -30 v horucavach, v noci sa to vychladilo max. na 27 a rano o 9rano uz zase bolo 29, lebo pieklo slnko z vychodu do fr okien..... ked boli horucavy, ako minule leto 2015, co bolo 2 mes. vkuse 40st, tak to bolo nemyslitelne.. 26 by bola vtedy uplna parada :D
Odpovedať
Takze najlepsie by to asi bolo dat nad okno, co je medzi kuchynou a obyvackou ? Problem je v tom, ze tam je iba 28cm miesta. Takze na klasicku nastennu mozem zabudnut, vosla by tam iba podstropna. Tie su sice o dost drahsie (aj ked neviem preco), ale zas dokazu dofuknut dalej, cize by to snad mohlo dosiahnut az do tych krajnych izieb. Uvazujem nad Gree, konkretne: http://aspen-klima.sk/produkt/podstro... http://aspen-klima.sk/produkt/podstro... Ta slabsia by to myslim utiahla, za Januar 2017 (ktory bol velmi studeny) mi vysla priemerna spotreba na kurenie cca. 33 kWh na den pri pouziti priamotopov. To znamena priemerny vykon 1,4 kW. Samozrejme, bol tam cca. tyzden, kde teplota klesala na -28°C, ale to uz by aj tak nekurila ziadna, to by som na tych par dni zapol priamotopy. Ale zas z hladiska hluku atd. by asi bola lepsia ta silnejsia, pretoze by isla na nizsom vykone. @katrin21 @vrlo @trustrk @peto99 @m168
Odpovedať
@jarosujo ano, takto je to ok. Jedna 6kW bude stacit, v zadnych izbach bude v zime trocha chladnejsie, ale v lete chlad rozvedie rekuperacia. Mam takmer totozny podorys aj umiestnenie klimy a funguje ok uz tretiu zimu.
Odpovedať
Rozmyslal si už nad kanalovou jednotkou? Ak mas v podkroví miesto tak sa tam roztahaju rúry a v izbach by si videl iba vyfukove mriežky a ziadna opacha na strope či na stene
Odpovedať
Profilova fotka
ano, urcite to miesto by bolo najlepsie :) co sa tyka miesta, nasa ma 27cm na vysku, bola som to teraz premerat.... ;-)cize teoreticky by ti vosla...
Odpovedať
@wgr87 Nad tou som rozmyslal, ale tak, ze by som ju napojil na rozvody rekuperacie. Ale podla vsetkeho to nie je uplne idealne riesenie, by sa to potom navzajom asi "pretlacalo". Ja mam SDK strop, potom cca. 10cm medzeru, v ktorej su rozvody rekuperacie a nad tym je folia, na ktorej je sypana izolacia. Takze nemam podkrovie. Este som nasiel taketo nieco: http://aspen-klima.sk/produkt/kondenz... Ak to dobre chapem, treba za rekuperaciu do rozvodu, ktory ide smerom do domu, este dopojit vyparnik a ten potom dokaze v zime kurit a v lete chladit. Ale to uz su trochu komplikovane riesenia, najradsej by som nechal rekuperaciu rekuperovat a nevrtal do nej. @katrin21 dik, ale klasicka nastenna potrebuje este nad sebou cca. 15 cm priestor
Odpovedať
@jarosujo ja si nemyslim, ze je to dobre, budes musiet hnad kubiky vzducu cez rekuperacku .. to neni dobry napad. navyse ten vykd mas realne tak 0,5 az 1 kW a ake mas straty domu ? inak tam budes mat prievan jak svina ... to uz radsej daj tu jednu klimu ako si si nakreslil, stale to bude lepsie ako nic. aj ked peto99 ma sice taky divny pristup na kurenie klimou, ale tak kazdemu nieco ine vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. V každom prípade by som odporučil skôr návštevu technika u Vás doma, ktorý vykoná obhliadku a navrhne Vám optimálne riešenie. Fundovaný odborník Vám navrhne riešenie ktoré bude vyhovovať Vašim požiadavkám s prihliadnutím na ekonomickosť prevádzky a vstupných nákladov.
Odpovedať
@duecento Dnes som mal pokec s technikom a zhodli sme sa, ze v mojom pripade asi ostanem bez klimy :-) Co by sa dalo, by bola podstropna, ale ta vypada dost hrozne a je aj celkom draha.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono všetko sa dá. Len musí človek postupovať podľa nejakého kľúča. Stanoviť si priority a zvážiť možnosti. Spravidla sa tomu ľudovo dá povedať zistiť čo chcem. Ono u tých klim a nie len u nich je vždy nutný dáky kompromis. :-) faktom je ,že dnes je dosť možností ako a čo spraviť. Len druhou stránkou mince sú financie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?