Aku foliu pod polystyren?

Ahojte, aku foliu pouzit medzi IPU a polystyren na podlahu?
Odpovedať
Profilova fotka
a k comu by ste tam davali foliu?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely mam taky pocit ze IPA reaguje z EPS, ale ci to je pravda som si neni isty...
Odpovedať
@lokoss mne kurenar kazal kupit hociaku najlacnejsiu foliu (nasla sa doma nejaka) a ako dovod uviedol to iste co napisal abobo
Odpovedať
niekde tu bola diskusia v tom zmysle ze klasicka IPA neobsahuje rozpustadla a teda ani nereaguje s polystyrenom. Ziadny vyrobca IPY to ale nepotvrdi a nenajdes to ani v technickych listoch.Tekuta hydroizolacia rozpustadla obsahuje, to je ine. Tam by sa malo separovat foliou. Ja som ziadnu foliu nedal. Planujem urobit experiment - zoberiem kusok polystyrenu a IPY dam ich spolu, niekam ulozim. A o 20 rokov sa na to pozriem a budem vediet ako vyzera moj polystyren dolu v podlahe. :)
Odpovedať
@lokoss žiadnu alebo ak silou mocou chcete, tak hocijakú okrem parozábrany - tá patrí medzi poter a EPS (iba v prízemí)
Odpovedať
....ze vraj sa ma dat kvoli reakcii IPA a EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
ze vraj ze vraj... jedna babka povedala.....
Odpovedať
Netreba ziadnu foliu, nie je to sice drahe, ale uplne zbytocne.
Odpovedať
@lokoss žiadnu. je to mýtus, potvrdia ti to aj výrobcovia.
Odpovedať
@slavoslav kedysi obsahovala IPA decht, dnes uz nesmie... no zvyky ostali.
Odpovedať
@gashtaan niekedy ano, preto je toľko starostí a zbytočností ak to robia tí "furt to tak robime a ešte nikto nereklamoval"
Odpovedať
Profilova fotka
Asfalt patri medzi posledne frakcie delenia ropy s najväcsim bodom varu.... neobsahuje uz ziadne rozpustadla..podla pouzitia sa asfaltove pasy modifikuju rôznymi primesami, napr. syntetickymi kaucukmi, aby sa upravili ich niektore vlastnosti... jedine, co obsahuje rozpustadla je asfaltovy penetrak, ktory sa pouziva pred natavovanim pasov...Asfaltovy penetrak obsahuje od 30 do 50% susiny, podla vyrobcu, ostatne je technicky benzin, alebo bezaromatovy alifaticky uhlovodik, ktory sa ale po aplikacii vypari a na povrchu a nieco z neho aj v podklade uz tvori len asfalt... Teraz sa uz vyrabaju aj asfaltove penetraky na emulgovanej baze- vodnej baze, schnutie je ale o nieco dlhsie, ako u rozpustadlovych penetrakov.. Rovnako tak gumoasfalty... vsetky ostatne hydroizolacne 1 a 2 komponentne systemy su na SA, alebo SB baze bez pouzitia rozpustadla... rovanko tak moderne - Polyuretan-Bitumen, alebo Polyuretanove hydroizolacie patria medzi hydroizolacie s najvyssou zivotnostou, na ekologickejsej, po vyschnuti uplne neskodnej baze- povoleny dokonca v mnohych pripadoch styk s potravinami... specialne podklady v mäsovyrobach a pod....
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne taktiež radili dať akúkoľvek pvc foliu, dokonca niektorí vraj dávajú obalovú foliu z polystyrénu. Ja som dal pvc foliu hrúbky ako potravinová folia, prekrýval som pol na pol, takže dve vrstvy. Tiež si myslím, že samotná IPA pokiaľ nie je moc pretavená by polystyrénu asi neuškodila, navyše máme cm polystyrénu v troch vrstvách, ale istota je istota, folia nie je nejaké drahá.
Odpovedať
Profilova fotka
davali sme pvc foliu, taka cierna, hrubsia
Odpovedať
...tak nakoniec nesla ziadna. A ako je to s foliou medzi podlahove kurenie a poter? Dava sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss Tam stačí aj tenšia fólia .Má jediný účel neprepustiť vodu z poteru pomedzi špáry v polystyréne pod polystyrén.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@blacksr k comu je tam parozabrana - pokial sa prepichne pri ukotveni napr podlahoveho vodneho kurenia ? bez akehokolvek prepichnuta este chapem, ale v tom druhom pripade uz ani nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?