Ako zvládate kúrenie v arktickej zime v januári 2017

Máme tu veľkú zimu , riadne mrazy na začiatku mesiaca. -10 až -20 stupňov čo riadne odtestuje náš dom , naše kúrenie . Zaujíma ma čo ste zistili , postrehli , ako sa váš dom správa či kúrenie stíha , prípadne spotreba plynu elektriky v týchto mrazivých dňoch. Objaviť sa môžu tepelné mosty , fúkanie spod dverí okien, zo zásuviek ... odhalia sa rýchlejšie nedostatky ak ich sledujeme počas takého chladného počasia a silného vetra . Prípadne nejaký kondenz .... zle zaizolovaný veniec ...mne sa to stalo minulú zimu ...a v rohu mi kondenzovala voda, ale už to mám v poriadku. Treba si povšímať tieto detaily . Ja som ešte doplňal izoláciu v októbri 19 balíkov .... lebo strop som mal pobiedno .....Alebo ste proste úplne spokojný :-) :-) :-) U PN okrese teraz -10 do rána sa očakáva -16 stupňov
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
Ja som zatiaľ spokojný, cez deň som mal 23.4 - na to že som nekúril som spokojný. V podstate som mi kotol zapol teraz 19.00, bo som mal na termostate 22.00. Mám to vyskúšané, že teraz sa bude kúriť cca 3,5 h na 22.6 a do rána kotol nezapne. Ráno bude v dome cca 21.6-21.8, vydržíme do cca 10.00, potom má byť slnečno do hodiny mám cca 23.00. Mám dom, orientácia na juh - veľké solárne zisky. Som spokojný, miniem 7000 kwh za rok, cca 900 eur, čisto elektrika. Podlahová plocha 103 m2. Krb nemám - zatiaľ. Počet ľudí 3 ks. :) Okres GA, kraj TT.
Odpovedať
Profilova fotka
Kocúr zo psom sa tlačí dnu.
Odpovedať
Tym dementom v telke to uz mete z tej zimy. Kde je zima? Tych -7 co tu mame je articka zima? 😀 V dome mam +1,5° a vobec tam nekurim, lebo este neni kurenie.uvidim zajtra kolko bude.
Odpovedať
@originalx -7 je dost teplo na dnesny den, to bude asi fakt niekde na nizine , hadam v Dunajskaj Streda (-, alebo Komarno. No neviem ale artkticka zima je ked denna teplota nepoklesne pod minus 10. Kosice maju prave teraz -15 stup veterno a cez den bolo okolo -12. Na FB si daj SHMU a padli aj rekordi..napr. Na Chopku dnes 6.1.2017 najchladnejšie za posledných 30 rokov -27.
Odpovedať
@mesarosanton náš psík roztrasený už pri mínus 5 stupňov sa tlačí do vnútra .... Teraz je -14 stupňov :-D do rána má byť -17 :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 u nas prave -17,6C predpokladam, ze rano budeme atakovat -20C :)
Odpovedať
@majkoj unas -13
Odpovedať
u nas aktualne -15,kocur v pivnici a pes v bude...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ani netreba cakat do rana :)
Odpovedať
@majkoj na paradu :)
Odpovedať
Vonku -15 v dome 23. Psy odmietli vecernu vychadzku 😁. Aktualne takto...
Odpovedať
U nás zatiaľ pohoda, ešte o 21:00 som hral hokej na klzisku :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Už je dobre, už sa otepluje, deti sa už nevedia dockať, kedy pôjdem von a ukážem im Mpenbov jav.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dnes rano ;-)
Odpovedať
:-D 7.1.2017 ráno 8 hodín Okres Nové mesto - PN -19,4 Stupňa
Odpovedať
Profilova fotka
12 km od Nitry -14,2 st........oproti vám ostatným pohoda.......ale mačky sú vnútri , aj :-) pes
Odpovedať
Trebisov -18 nenastartoval som 😁
Odpovedať
@palko80 ak myslis tu nizinu co mam 250m nad morom a okolo len hory tak potom to je nizina. Teraz tu mame -14 a uplna pohodicka. Vymetenci v tv novinach zas budu vecer dristat aku americku a neviem aku zimu tu mame. Co tu splietas chopok? Ved ten je v 2 km vyske.
Odpovedať
Podla kotla v noci -27. Momentalne este stale -26.
Odpovedať
Profilova fotka
Jaaaj aj ja by som privital poriadnu kosu aspon 2 tyzdne v kuse. Nech vymrzne vsetka haved a virusy. U nas len slabych -9 okolo polnoci, ale aj takuto teplotu som uz par zim nevidel. @fugas20 kup si startovaci box, neocenitelny pomocnik, ale maj ho aj po ruke. Ja som kupil zene a ked sme ho potrebovali samozrejme nikto nevedel kde je :). No uz sme ho nastastie medzicasom aj odskusali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ono to bude tym, ze Slovensko nie je len ten fliacik kde byvas ty ;) @pzad ta fajne, dudince ? :)
Odpovedať
@majkoj taketo mrazy tu byvaju bezne v zime, len nemozem pozerat na tych magorov v spravach co z toho robia, nemyslim meteorologov.
Odpovedať
@originalx telka ma tlacitko vypnut
Odpovedať
tomu sa povie,že počko ani psa pustiť von. :-) ŽA 8.00 hod. -18 c.
Odpovedať
Presov, 7.1. 8:00 -18, Dom postaveny v pasivnom standarde. V Obyvacke v strede domu krbove kachle. V obyvacke teplota vzduchu 25°C. Cez pootvarane dvere sa teplo siri do vsetkych miestnosti. Termostaty (nastavene na 21°C) sa takmer nezapinaju. Tiez tomu dopomahaju vyrazne tepelne zisky z juznych okien. Vykurovanie pomocou TC a spominane krbove kachle v obyvacke. Spotreba dreva za vcerajsi den cca 15 - 20kg (buk, suche, 3-rocne). Spotreba elektriny TC cca 20 kWh/den. Rekuperacia bezi na 20 %. Vlhkost v dome okolo 40%. Fotovoltika na streche cez vcerjasi jasny den vyprodukovala 5 kWh elektriny, ktora bola priamo spotrebovana.
Odpovedať
@majkoj ta vlhkost vzduchu sa mi zda velmi vysoka, iba ak by to bola vlhkost v interieri. Ci?
Odpovedať
@originalx Partizánske ráno -18 teraz o pol desiatej -16 a ti svieti slnko na teplomer. V noci bolo určite chladnejšie, nepozerala som. Takže dosť zima.
Odpovedať
@vovo -13 bolo rano :)
Odpovedať
@bodka4 Povedz to mojej zene ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@shark013 to je vlhkost von a je to uplne normalne, pretoze cim chladnesi vzduch, tym menej vodnej pary moze obsahovat a tym padom s klesajucou teplotou rastie relativna vlhkost. Vnutri mam 30 percent :), kedze sme vetrali.
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?