Ako zatmelit nepouzivany odpad (ked ju nedosiahnem rukou).

Mam celkom specificky problem. Byvame vo svojom uz rok. Kupili sme si dom kolaudovany v roku 2010. A raz za cas sme si vsimli ze citit tazko specifikovany pach. Nieco ako zatuhlina. Vselico som skusil ale stale to bolo obcasne citit. Cez leto okej kedze sa vetra v zime horsie. No ale nakoniec vyzera ze som zistil kde je pes zakopany. V "miestnosti" kde mam komin som nasiel na stene zrejme nie idealne zatmeleny odpad. Je len nanesena vrstva nejakeho omietkoveho tmelu (vid obrazok). Chcem sa pytat cim by to malo byt idealne pretmelit. No a teraz ceresnicka na torte. Ako to mam urobit ked tam nedostanem rukou (vid obrazok). Ta "miestnost" kde je komin ma len revizny otvor. Ten som uz zvacsil ako sa len dalo. Stale nedosiahnem rukou na pozadovane miesto. Chyba mi tak 20cm. Takze tmeliacou pistolou resp. nejakym naradim tam dosiahnem. Mate nejaku radu ako to idealne riesit? Mam pouzit nieco pruzne na baze silikonu? Alebo nieco omietkove? Kebyze mam poriadny pristup tak to urobim poriadne (odstranim stary tmel, ukoncim potrubie ako sa ma, atd...). No takto to budem musiet riesit iba takto pretmelenim.
Odpovedať
Je to možno smiešne :) Ale pohľadal by som nejaký "kvetináč", vedro, hocičo čo je v požadovanom priemere tak, aby prekrilo celý ten otvor. Ak by sa ti to podarilo, tak by som naň naniesol "silnú" vrstvu nejakého "mamuta" a nalepil to tam :) Vzduchotesnosť zaručená :) Prípadne ma ešte napadla klasická pur pena v sprayi :) Myslím, že by to "dokázala" zaizolovať tak, aby pach "neprechádzal" ...
Odpovedať
nad tym vedrom resp. niecim podobnym uvazujem aj ja. Pur penu skor nie...nie som si isty ci to dokaze izolovat vzduchotesne..uvidime ci niekto poradi este nieco lepsie...
Odpovedať
treba vykopat toho psa!!! :) a nebude nic zapachat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tpu PUR pena je urcite vzduchotesna a navyse expanzivna, cize vyplni vsetko. Ale ako vies co je za tou gucou ? Neviem si predsatavit, ze by niekoho napadlo utesnit odpad stavebnym lepidlom. Ale ak to tak je a nemienis to vyuzivat, navrtaj tam dieru nastriekaj PUR penu a problem dozivotne vyrieseny :)
Odpovedať
Mno neviem na 100% co je za tou gucou... evidentne vidiet ze za tym nejaka diera je. No ked citit zapach tak evidentne vychadza z tej obstavby komina. A tam nic ine zapachat nemoze....ibaze by bola za kominom skryta mrtvola :) . A inak z podkrovia (ktory zatial nie je nie je dokonceny) my chyba priprava na odpad od WC-ka. Mam tam len teplu/studenu vodu a odtok pre sprchu/umyvadlo. Cize si viem predstavit ze toto malo byt ono. Len z nejakych dovodov sa nakoniec nerealizovala. Ale cele to je na urovni dohadovania. Kazdopadne ten napad s tou vrtackou sa mo celkom pozdava. A pur penu by som tam mal dokazat tiez dostat. Mozno budem musitet predlzit aplikacnu hadicku.
Odpovedať
No otázka je, či to nie je napojenie na odpadovú trubku ktorá pokračuje niekde hore ... To už musíte vedieť vy. Aby si totiž nenastriekal tej expanznej peny toľko, že upchá aj hlavnú trubku na ktorú sa napája ... :) Ale je to elegantné riešenie :)
Odpovedať
Dobra poznamka...nenapadlo by ma to. Problem je ze netusim ako je to tam presne riesene. Dokumentacia ktoru som dostal k domu bola chaba. Mozno sa skusim ozvat projektantovy ci to nema niekde odzalohovane. Kazdopadne ta diera v stene je nad urovnou podlahy a v takej by hlavna trubka asi nesla.
Odpovedať
trosku sice od veci...ale mozno poradite. Ako je vidno na fotke k samotnym reviznym dvierkam ku kominu sa dostavam cez dalsie revizne dvierka (cez sadrokartonovu stenu). Tie povodne som vybral a otvor zvacsil aby som mal lepsi pristup. Idealne by bolo nechat takyto velky otvor aby mi ostal pristup. A tak sa pytam ci si mozem spravit vlatne revizne dvierka z drevotriesky (na tu sadrokartonovu stenu). Vzdialenost od samotneho komina je cca 10cm. Je to okej co sa tyka poziarnej bezpecnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@tpu jednoduchsie by bolo kupit vacsie dvierka :). V tom mieste sa sice co sa tyka poziaru nema cos tat, ale podla mna sa bude pri revizii minimale frflat :)
Odpovedať
asi nekupim presne taku mieru aku chcem...tak ako je na pravej strane zvacseny otvor na doraz az k stene tak je aj na lavej a dvierka by som chcel durch. Aby som mal pristup. Neverim ze najdem presne tento rozmer. Ale co sa tyka toho komin je uzatvoreny reviznymi dvierkami. Abycajne byva omietnuty a hotovo. V rodicovskom sme to mali tusim cele za skrinou. Ja to mam skryte este za dalsimi dvierkami. Ale tie uz so samotnym kominom nic nemaju. Ale nie som si isty ci existuje na to nejaka vyhlaska. Napr. ze horlave predmety musia byt min. xy cm od reviznych dvierok komina. Preto aj pisem.
Odpovedať
najskor zisti .čo tam je
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@tpu Ako ste nakoniec vyriesili? Uz s tym nemate starosti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?