Ako vyzerá čerpadlo za krbom?

Ahoj všetci, potrebujem poradiť: mame hrubú stavbu a ideme riešiť krb. Chceli sme krb a teplo do radiátorov, nie prieduchy a odborník nám povedal. že budeme potrebovať väčší priestor za krbom, na čerpadlo, atď. Môže mi niekto poradiť, či je to dobré? a prípadne poslať fotky, ako taký krb vyzerá. Vďaka. :-)
Odpovedať
ahoj mam kamarata ktory to tak ma urobene krb je uplne rovnaky ako kazdy iny a celu zimu tym kuril vobec nezapinal ustredne kurenie...podla mna je to celkom fajn vymyslene.moji rodicia maju prieduchy a co ja viem my s priatelom nad touto variantou vobec neuvazujeme...nemam jeho fotku ale priatel mu robil omietku na krb aj mu ho maloval obyvku ma oranzovu a krb modry a velkostou je uplne normalny ziadne cerpadlo tam urcite nema.
Odpovedať
ahoj mucha11 jednoznacne ti doporucujem urobit priduchy v co mozno najviac izbach, ked budes byvat v domceku, tak to velmi ocenis, hlavne ked je vonku chladno, ale nie az taka zima, aby si musela kurit.Staci rozkurit v krbe a mas za par minut prijemne teplucko v celom dome. Krb bude vyzerat ako kazdy iny napis mi do IP a poslem ti foto nasho krbu
Odpovedať
Profilova fotka
Mucha - ak chces napojit ustredne kurenie na krb, tak potrebujes vykonny krb ... to asi vies. Podla mna je to celkom zaujimave riesenie.
Odpovedať
...prieduxy su uzasna vec ;-) ...len odporucam ;-) ...zalezi od vykonu ventilatora....pozor na hlucnost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my planujeme prieduchy a aj ustredne kurenie na plyn - ako druhe vykurovanie ...
Odpovedať
...majcik...my ficime aj aj.... ;-) ...max.spokojnost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nemate niekto problem s tym, ze cez tie prieduchy sa moze sirit aj spina - sadza, ktora spini malovku?
Odpovedať
...majcik....my kurime tymto sposobom 1/2 roka a zatial som tento "deficit" nepostrehla ;-) ...mimoxodom....vyuctovanie plynu nam pride vo februari....a sama som zvedava...kolko sa nam podarilo usetrit??? :-N ....v pripade...ked zapalujeme krb...sltmujeme radiatory....teplo z prieduxov sa siri po celom dome...v izbax je skutotocne nesmierne teplo....dokonca ix musime uzatvarat ...lebo je v dome miestami ako v saune :-N ....samotny krb je uzasna vec ;-) ...odhliadnuc od neopisatelneho pocitu... ked ..ked drevo puka v krbe.../a moj "tupy pohlad" do ohna je nekonecny/....z ekonomickeho hladiska...je to No.1* :-)
Odpovedať
My mame krb a prieduchy na chate ako jedine riesenie kurenia. Pekne nam to vykuri celu chatu 8x8m aj poschodie. Pri dome urcite treba zvazit disp. riesenie domu, a hlavne sa poradit s odbornikom. Ak nie je dispozicia idealna existuju aj cerpadla. Ziadna spina ani sadza sa cez prieduchy nesiri, len pekne horuci vzduch :-) . Ja by som to do domu len odporucala, ale aj v kombinacii s inym typom kurenia, napr. ako pise expertka a majcik ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
My máme krb s prieduchmi, ale do nového domu, ktorý ideme stavať prieduchy dávať určite nebudeme. Je síce pravda, že za hodinku je vykúrený celý dom, horšie je však to, že tento vzduch je spálený - bez kyslíka, keď to s kúrením trochu prešvihneme do rána nespíme. Tento krb máme asi 8 rokov, takže možno odvtedy vymysleli niečo dokonalejšie ;-)
Odpovedať
Jednoznačne suchy vzduch
Odpovedať
A co takto priduchy a kedsa bojis toho zeby si do rana nespala tak ten vzduch co ide z krbu sa bude miesat so vzduchom co ide z vonku... budes mat vetranie + teply vzduch zaroven v byte ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, vie niekto poradit kvalitnu a lacnu firmu co urobi krb a komin na kluc? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?