Ako vyriešiť externý prívod vzduchu ku krbu v Ned dome?

Myslím tým aby sa čo najmenej eliminovali tepelné mosty.
Odpovedať
1
2
6
@ivetbal trubkou cez podlahu ak ešte nemate zaliatu podlahu
Odpovedať
@jozef74 Nie nemáme ešte zaliatu podlahu. A aká má byť tá trubka a čo potom s dierou v múre?
Odpovedať
@ivetbal ale pod tep. izoláciou, nie v betóne alebo tesne pod, pretože v rúrke pôjde mrazivý vzduch najlepšie je dať ju už pod platňu
Odpovedať
my sme to riesili dvojprieduchovym kominom Schiedel Absolut, jeden prieduch sluzi ako komin a a druhy na nasavanie vzduchu.
Odpovedať
My sme davali vyrobit tunel z pozink. plechu, presne podla nakresu od cloveka, s ktorym riesime krb. Ten sa este olepil styrodurom, na to isla izolaciia podlahy, kurenie a poter. Tunel sa stenou vyviedol von a diera v mure sa zakryla mriezkou. :-)
Odpovedať
@maminnka : nema teraz Schiedel Absolut aj taky 1 a pol prieduch ... jeden ako komin a druhy mensi na nasavanie ? preco ste vybrali dvoj prieduchovy ?
Odpovedať
@gorgar ten druhy prieduch ma mensi priemer ako komin. Neviem ako je to teraz, my sme kupovali v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal pokial este nemate kupeny komin urcite by som isiel uz do spominaneho "dvojdieroveho" komina. Pokial nemusite, naco zbytocne robit dalsiu dieru do domu, je to predsalen diera do domu az po krb. Pokial uz komin mate, tak sa dohodnut s krbarmi a urobit privod vzduchu z povaly (otazne je ako je riesena, pokial je plne zaizolovana, tak to nema vyznam), poslednou variantou (tak to mame aj my) privod vzduchu cez podlahu a na vstupe nie je mriezka ale tanierovy ventil http://www.elektrodesign.sk/web/sk/pr... a ten mame mimo vykurovacej sezony uzavrety, takisto je uzavreta aj regulacna klapka http://www.zopkrby.sk/detail/1285-kla... . Nie je to najoptimalnejsie riesenie, ale nam to na nas starsi domcek plne vyhovuje. Povala u nas neprichadzala do uvahy, je dost prasna a pouziva sa na odkladanie "zanovnych veci" a nechceli sme do krbu tahat zdroj necistot.
Odpovedať
@maminnka super, hovorime obaja o tom istom, mna len zmiatlo ze si povedala ze mate dvoj prieduchovy :)
Odpovedať
@gorgar on sa ale tak vola: dvojprieduchovy :)
Odpovedať
@maminnka uz asi idem zbytocne do detailov, ale neda mi to : ak mas chvilku pozri prosim link : snad to pomoze aj ivetbal a dalsim :) http://www.stawebniny.cz/public/firms... strana 6 : na pravo Termoizolační tvárnice - s větrací šachtou strana 7 : vlavo dole Termoizolační tvárnice - s větrací šachtou ktore z toho mate ?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal ned dom ma krb? :D :D :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andyfoto aj pasivny dom ma krb :)
Odpovedať
@gorgar bez vetracej sachty
Odpovedať
Profilova fotka
aký nevyhnutne dlhý musí byť externý prívod vzduchu? Plánujeme kachle (2 -4 kw) medzi 2 francúzkymi oknami, v podlahe bude 35 cm izolácie plus rekuperácia. Neviem si to nejako predstaviť...bude to vôbec možné?
Odpovedať
@maminnka dakujem! tak nehovorili sme o tom istom :)
Odpovedať
@daniela.u. bojíte sa tlakovej straty, že by neutiahlo? hladká rovná rúrka s primeraným priemerom = OK
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no má ten ext.prívod viesť podlahou pod izoláciou, nie? Potom kolmo z podlahy do kachiel? Ja len či to nebude príliš krátke, lebo kachle budú priamo pri stene pod oknami, kôli studenému vzduchu...
Odpovedať
@daniela.u. dlhšia by bola horšia = dlhšia ochladzovaná trasa
Odpovedať
@maminnka Ako pracuje ten komín? Ten vzduch tam vtláča nejaký ventilátor?
Odpovedať
Otazku aky komin a aky privod vzduchu som riesil aj ja. Rozhodol som sa pre hranatu trubku rovno na zakladovu dosku a vyviest na fasadu von. Bude dostatocne zaizolovana polystyrenom v podlahe. Schiedel s prieduchom je podla mna nezmysel. Komin sa rozohreje a prieduch bude mat presne opacny efekt - bude vysavat vzduch z domu este viac 8-) Fyzika..
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.u. o akych kachliach konkretne uvazujete? tiez vyberame nieco do NED..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca viac menej sme rozhodnutí pre Salerno od haas - sohn..
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.u. mate este nejake ine alternativy? ako budete riesit uzatvorenie tohto privodu? diik ..
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca Aké uzatvorenie myslíš? A iné alternatívy kachiel zatial nemáme, až tak vela s nízkym výkonom ich nie je.....Ani tento som naživo ešte nevidela.....
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.u. uzatvorenie privodu ext. privodu v case ked sa nekuri.. aby sa zbytocne neochladzoval dom ci "nepiskalo" v kachliach.. robi sa to nejakou klapkou, len si to pri kachliach neviem predstavit (skor pri krbe)
Odpovedať
Profilova fotka
@yanica pozri si moj prispevok z 3.9
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand dakujem.. mate to takto pri kachliach ci krbe? ako je to s tou klapkou, kde je umiestnena? kde mate ovladanie? nam ide privod cez (v podlahe) technicku miestnost, tam by siel ten drot na ovladanie niekde po zemi, ci v rure, ci..? technicka miestnost je dlha asi 3,5 m, ten drot je podla popisu dlhy iba 1,3 m, da sa to predlzit tak aby bola rura na privod vzduchu uzatvorena na vstupe do domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@yanica mame to takto pri krbe, na vstupe do domu to uzavries mimo sezony tanierovym ventilom a ta klapka je pod krbovou vlozkou. Je tam lanko na tiahle, ktorym to regulujes priamo na krbe. Ale tieto klapky sa vyrabaju aj elekrickym pohonom a to uz si mozes dat aj priamo pri vstupe http://www.kobok.sk/images/regulacia.jpg ( obr. vpravo servo s klapkou) alebo komplet cely set http://www.krby-tuma.sk/product/regul...
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?