Ako vypustiť vodu v rozvodoch na hrubej stavbe, aby nezamrzla?

potrebuje sa zbavit prebytocnej vody co mam v rozvodoch vody na hrubej stavbe aby mi to nezamrzlo v zime a neposkodilo potom.Privode v dome mam zavrety kohutik vody aj v sachte ale v trubkach mam stale vodu a bojim sa aby mi to nezamrzlo a neroztrhalo potom.ako by som tu vodu potom mohol vypustit?
Odpovedať
@imichal uzavri hl.uzaver vody a otvor vsetky kohutiky,voda vytece, kohutiky zatvor na polovicu.
Odpovedať
@imichal vyfukat z kompresorom
Odpovedať
Profilova fotka
pokiaľ máte šachtu v najnižšom bode vnútornej sústavy v dome(resp.mimo domu), tak uzavrite hlavný prívod studenej vody, otvorte všetky vodovodné batérie a všetky ventily napojené na vnútorný rozvod . časť vody Vám vytečie. následne otvorte vypúšťací ventil v šachte, zvykne to byť taký nenápadný ventilček, ktorý je niekedy súčasťou uzatváracej armatúry. kedže je to najnižší bod, otvorené kohútiky nevytvoria podtlak a kompletne celá voda Vám vytečie pomaly zo systému.(princíp spojených nádob). batérie nechajte pár hodín otvorené.
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar Zaujimave.Je mozne takto jednoducho dostat von vodu aj zo zavlahoveho systemu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak to už asi nie. rátal som s klasickou vodovodnou sústavou v dome. platí to vtedy keď potrubie je stále v rovine alebo klesá z rozvodnej sústavy bez výškových zmien. pokiaľ sa tak stane preruší sa vodný stĺpec a voda sa nevypustí. U zavlažovacieho systému je to pravdepodobne napojené na nejaký vstup nad úrovňou závlažovaného terénu a tak sa napojí niekde v systéme. čiže vznikne prevýšenie, ktoré sa zavzdušní a preruší vodný stĺpec. nepoznám veľmi detaily okolo zavlažovacích systémov ale našiel som odkaz, kde to v bode 6 vysvetľujú. http://www.greencolour.sk/index.php?i...
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar Vstup je praveze v sachte pod urovnou zavlahy.Ani tak nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?