Ako vypočítam spotrebu plynu v rodinnom dome?

Profilova fotka
Zdravím, pred rokom sme kupili dom,má plastové okná, nový kondenzačny kotol,termostat digitálny,kúrenie je podlahovej,na prízemí,radiátory na poschodí,má 300m2,v obývačke krbu,prekvapila má spotreba plynu,orientovali sme sa podľa bývalého majiteľa,prišiel vysoký nedoplatok, vypla som kúrenie celý kotol a hodiny sa točili ďalej,za 137dni v roku 2018 sme minuli 320m3,od 1.12 do 6.5.2019 sme minuli 5478m3,rozumie tomu niekto?Poruchou linku som volala ,nezistili nič.
Odpovedať
keď sa vám po vypnutí, napočítalo ďalej tak asi niekde chyba bude?
Odpovedať
Profilova fotka
A uz na plyn nie je nic ine? Bojler, varna doska
Odpovedať
@mariana1972 jedno co je iste ,ze to unika za hodinami ak tvrdite, ze vsetky odberne zariadenia plynu su vypnute a plynomerom toci tak urobte skusku spojov. Do flase si dajte pripravok na umyvanie riadu asi 0.5 dcl dolejte do 2 litrov vodou a zatrepte aby sa urobila pena. Penu naneste na spoje od skrinky az po kotol. Inac taky unik plynu by ste urcite citili aj na otvorenom priestranstve... tu bude nejaka ina kuleha predpokladam...
Odpovedať
@petermu pri “odstavke” plynovych spotrebicov robil niekto hore na poschodi prazenicu.. :)
Odpovedať
Poruchovú linku je zbytočné volať, po plynomer asi bude všetko v poriadku. Treba zavolať plynára, nech zistí, kde je únik. Najprv ale musíš v projekte pozrieť, kde všade je plynové potrubie v dome a kde sú spotrebiče. Plynár urobí tlakovú skúšku a zistí, či v systéme uniká plyn. Ak áno, treba miesto úniku nájsť. Najprv ale zavri prívod plynu do kotla. Nestačí len vypnúť kotol. Ak aj po vypnutí budú hodiny ukazovať odber, treba toho plynára - inštalatéra.
Odpovedať
Nehovoris nic o zatepleni. Nehovoris o tom, kolko ludi tam byva. Tak isto nespominas kde ten dom mas. Je rozdiel ho mat na Zitnom ostrove alebo na Orave. Pre porovnanie. Mam dom, kde su plastove okna, dom nie je zatepleny, len na strope je 40 cm vaty. Je to v Turci. Vykurovana plocha je tak 120 m2. Za obdobie od 1.12 - do 1.5 som spotreboval 1950 m3 plynu. Je v tom kurenie, varenie, ohrev vody. Ty mas 2.5 krat vetsiu vykurovacie plochu.
Odpovedať
Tak darmo ak nie je kvalitne zateplený ten dom...
Odpovedať
A ako teda? To je nové a prerobené? Alebo starý dom? Ako a čím je zateplený?
Odpovedať
To je nejaké divné, veď a keď vypnete úplne všetko aj tak sa hodiny točia ďalej?
Odpovedať
Profilova fotka
No,problém vyriešený, únik žiadny,hodiny v poriadku,nevypla som správne kotol,bolo treba vypnúť prívod plynu,máme na jednom kotli aj podlahove aj radiátory,aj ohrev vody ,ostatné otázky ohľadne domu,sme traja,dom nezatepleny, postavený v roku 1996,rok 2000 rekonstrukcia podlahove kúrenie na prízemí ,postavený veľký krbu na prízemí všetko otvorené, prepojené s kuchyňou,
Odpovedať
Profilova fotka
Aj tak neviem ako to vyriešiť do budúcna,je to veľká spotreba,či vymeniť kotol,alebo kúriť len krbom a používať len na teplú vodu plyn,poraďte....
Odpovedať
No ak mate podlahovku na nezateplenej dlazke, tak to je dost zle. Mury sa daju zateplit a isto aj to by pomohlo. Vela zalezi aj na tvare domu, ako je clenity, a tiez vela zalazi ako je izolovana strecha.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miso555 strecha izolovaná nieje, strecha je sedlová, prízemie otvorené, okrem verandy a zimnej záhrady, ako zistím či je podlahovka izolovaná?
Odpovedať
Profilova fotka
@akamko 24 ročný dom, rekonštrukcia v roku 2000,podlahove kúrenie a postavený krb,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?