Ako upevniť klimatizáciu na fasádu domu?

Ako upevnit A/C na fasade zatepleneho domu (bude 25cm EPS)? Samozrejme bez tep.mostov, ak sa da.
Odpovedať
Napadlo mi, pouzit zavitove tyce z nerezu a upevnit ich na chem.kotvu v porobetone. Hm?
Odpovedať
http://www.dosteba.cz/?a=produkty
Odpovedať
@jaro_v dosteba ma tusim drahu dopravu na SK..
Odpovedať
@nororo alebo použiť skrutky s prerušeným tepelným mostom
Odpovedať
@slavoslav a existuju take dlhe?Eps bude 25cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Tá vonkajšia jednotka je dosť ťažká, vo veľa prípadoch má aj cez 30kg. Závitová tyč sa na 25cm bude prehýbať a časom môže potlačiť polystyrén. Nakoľko drevo je izolant, ja by som na stenu prichytil dva hranoly a o to by som prichytával klímu. A teraz ma napadá myšlienka, ako sa môže cez 25 centi izolácie dostať pekelná horúčava do interiéru???
Odpovedať
@prirodokochac zeby cez okna?
Odpovedať
@prirodokochac drevo by som izolantom urcite nenazyval, ma mensi tepelny odpor ako murivo samotne, ale asi lepsie ako to cele tepelne "skratovat" 25mm tycami.
Odpovedať
@prirodokochac potrebujes vychladit spotrebice. TV,umyvacku,pracku,bojler,ruru na pecenie atd. Pokial je dobre odizolovany dom sprava sa ako termoska. Z vonka sa nedostane teplo do vnutra, ale ani z vnutra von. Postacuje klimatizacia s nizsim vykonom.
Odpovedať
@nororo Pri systéme thermax si vieš vonkajšie šrubenie nahradiť dlhšou závitovou tyčou ale vnútorné musíš zapustiť. Taktiež pri takej dĺžke musíš riešiť ohyb, lebo to už máš skoro konzolu, takže podložiť pevnejším izolantom a prikotviť cez platňu, alebo iný vhodný spôsob.
Odpovedať
@prirodokochac Bolo to už spomínané vyššie a potvrdzujem z vlastnej skúsenosti. Minulý rok nám zateplili panelák, 15 cm EPS. Čakal som, aké to bude v lete super, že sa to nebude prehrievať a t*t makový… Presný opak, už asi mesiac mi teplota v izbe osciluje medzi 27 – 30 °C. Čiže zateplenie zabráni prehrievaniu iba v prípade, že máš zabednené okná a domov chodíš len prespať :)
Odpovedať
Tak nakoniec asi pojdem do dosteba.Dostal som ponuku, je to dosť drahé, ale bude to spoľahlivé mechanicky aj tepelne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?