Ako ste spokojný s elektrokotlom?

Elektrokotol - máte ho niekto? Ak áno, prosím napíšte ako ste spokojní, prípadne rozlohu domu a ešte by ma zaujímalo či vykurujete podlahovkou alebo radiátormi a hlavne aká vám vychádza spotreba. Ďakujem za všetky príspevky. :-)
Odpovedať
Výkon elektrokotla a ročná spotreba energie závisí od toho, ako veľmi máte zateplený dom, nie od plochy. Ak postavíte lepší NED, môžete si dovoliť kúriť elektrinou.
Odpovedať
áno, blacksr, uvedomujem si to, že to závisí predovšetkým od toho, ale zvažujeme kúpu rozostavaného domu a materiály, zateplenie, kotol je už daný, tak preto to zvažujeme. Je to ytong 30 cm a 10 cm EPS. Tak neviem, mám dosť pochybnosti o tom. Priznám sa, že toto nie je veľmi moja parketa. Ja viem, že Ty tomu rozumieš, tak možno sa pri tej otázke chytáš za hlavu. :-.
Odpovedať
@stolverka Tak v tom prípade si dajte vypočítať odborníkovi tepelnú stratu (aby ste vedeli, aký má mať elektrokotol výkon) a potreby tepla na vykurovanie v kWh. Plus odhad na spotrebu energie na TUV. Podľa ročnej spotreby v kWh si ľahko vyrátate, aké budete mať platby. Držím palce, nech sú tie čísla čo najnižšie.
Odpovedať
Lebo vlastne keď my Vám tu napíšeme, že "mám bungalov 180 m2 a ročne platím 1300 € za kúrenie" alebo mám bungalov 180 m2 a ročne platím 700 € za kúrenie" a podobne - čo Vám to pomôže?
Odpovedať
blacksr, áno, musíme to dať prerátať, možno má predávajúci nejaké výpočty. Viem, že výpočet tepelnej straty je kľúčový. Chcela som sa len spýtať, či niekto taký kotol má a ak áno, ako to vychádza. Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?