Ako správne urobiť podlahové kúrenie?

som nasiel na niakej stranke, ako by malo byt spravne urobene podlahove kurenie...ja som to vždy videl len tym sposobom, ktorý je akože zle....nechapem... vie to niekto vysvetlit?
Odpovedať
1
2

Odpovedať
http://vytapeni.tzb-info.cz/kondenzac...
Odpovedať
Profilova fotka
@okanos neviem, či so mto správne pochopila, no podľa mňa na prvom obrázku sú hadice na vodu vnorené do polystyrenovej platne a teda sú iba z polovice v betónovom poteri, kdežto na druhom obrázku sú položené na tej platni a teda skoro celé v betóne - cez ktorý sa to teplo šíri ..
Odpovedať
Profilova fotka
na tej fotke je systemova doska opacne... nechapem.... na prvej je ako " lego" a v medzerach trubky... na druhej je ta doska hore nohami.. =-)
Odpovedať
no ja sa tomu teda moc nerozumiem, ale my sme to robili tak ako je to prečiarknuté, vsúvali to do medzier medzi tými dojkami a práve nám kúrenár hovoril, že mnohí to upevňujú kadečím a to by sa nemal, lebo tá trubka sa zohrieva a chladí a môže sa stať, že tým upevnením sa to v tom mieste poškodí. a do dosky sa to dáva aj preto, lebo ked sa zalieva , tak aby sa po tých rúrkach čo najmenej chodilo, takto sú chránené a dalsia vec, pvc drží teplo, takže tak, 100 ludí 100 chutí.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že tam nejde o otočenie systémovej dosky, ale že správny spôsob má byť taký, že okrem toho pripevnenia medzi "štuple" sa prichytí rúrka podlahovky aj plastovými sponami do systémovej dosky v mieste ohybu rúrky...
Odpovedať
Profilova fotka
lenze ked si kliknes na link, tak tam pisu, ze nespravne je " len vloženie na dosku".. alebo nieco take.. no nedava mi to zmysel. v clanku o tom nepisu, len fotka je tam .. nechapem.. @ups
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 veď práve. nestačí len naklikať to na dosku. podľa nich teda, netvrdím že je to pravda. ale v oblúkoch kde môže byť problém s "vyskočením" rúrky treba dať príchytky... som si prakticky takmer istá že je to tak ako píšem. len to na tom obrázku blbo vidieť...
Odpovedať
iba pod tym obrazkom píšu presne to čo hovorí ups... " Potrubí by nemělo být umístěno POUZE do polystyrénových desek, bohužel se to často stává.... " čiže nielen do polystyrenovych dosiek, ale su tam aj čierne spony ktoré na prvom obrázku nie sú...
Odpovedať
Dobrý den. Já bych Vás chtěl všechny uklidnit. Na přeškrtnutém obrázku je hadice podlahového topení přímo na systémové desce z EPS. Na druhém, podle firmy Hermann správném provedení, jsou použity systémové desky, které jsou také z EPS, ale mají v horní části integrovanou fólii, která vlastně má dvě funkce. Jednak je to parozábrana a ta má zabránit kondenzaci vody ze vzdušné vlhkosti pod systémovou deskou. Druhý význam je, že se fólie přelepí a tím pádem se zabrání podtečení betonu, či anhydritu. V této fázi je ovšem dobré všechno brát s rezervou, neboť ty obrázky jsou z firemní prezentace f. Hermann a oni takové desky používají. Takže není divu, že všechno ostatní není zrovna dobré. Já osobně mohu konstatovat, že podlahovku mám 20 roků, hadice jsou přidrátovány ke karisítím, zádná fólie tam není a funguje to naprosto spolehlivě. V té době nějaké systémové desky byly v Německu, ale zde jsme byli rádi, že jsme někde sehnali polystyren. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva tak presne takto nejako som to chapala aj ja... ze to nie je priamo na doske , ale je tam este nejaka folia.. podla mna tam nejde o stipce.. ( hoci my ich mame,ale my nemame syst. dosky zase..
Odpovedať
Ludkovia, a mozu sa tie hadice pripnut aj na kari siet? Totiz nejako nam zvysili - dost vela toho mame - a uz ich neplanujeme nikde pouzit, rozmyslali sme ze ich pouzit k podlahovke. Alebo tam sa davaju nejake specialne siete?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ingeborg78 ano, my to tak mame...systemove dosky nemame.... kuk album hniezdocko...
Odpovedať
@katrin21 super, diky. Uz som tu tak videla na fotkach, ze su tie rurky na takom stvorcovom podklade, len som nevedela, ci to nie je nieco speci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pod tym aspon 15cm polystyren, na to ta specialna folia , potom kari rohoze a rehau stopcami trubky prichytavat.. pohoda :)
Odpovedať
@ingeborg78 Ak idete zalievať podlahovku anhydridom tam sa karisieť nedáva. Takisto do cementových poterov sa pridávajú polypropylénové vlákna ktoré nahrádzajú karisieť. Takže siete predajte ak máte komu a budete mať aspoň nejaké peniaze na poter.
Odpovedať
Profilova fotka
mozno nejdu davať anhydrid.. ten je dost drahy, ani my ho nemame... @dzusolm
Odpovedať
@katrin21 Ja taktiež nejdem dávať anhydrid presne z toho dôvodu ako uvádzate. Idem robiť strojový cementový poter bez kari siete. Siete idem predať kamarátovi ktorý na jeseň plánuje začať stavať.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali anhydrid... ale nedavali sme podlahovku .. iba takeho toho hada v oboch kupelniach a v chodbach... a uz kurime a podlaha je krasne teplucka... aj na dlazbe aj na laminate.... zevraj anhydrid je lepsi na podlahovku.. ze lepsie prepusta teplo ci co... tam sa ale kari siete nedavaju ... netreba na neho potom uz davat ani nivelacku je to samonivelacny poter uplne rovny... cenovo to vychadzalo okolo 13 EUR za m2 komplet aj material aj praca... my sme to preratavali tam za klasicky poter chceli okolo 8 Eur za m2 lenze musis este kari siete kupovat a potom davat nivelacku.. a anhydrid nemej zreje ako ten klasicky poter...
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm kewd mate systemove dosky, nie je problem. my sme kvoli cene zvolili aternativu tych kari rohoží,ale samozrejme nie je to jedina moznost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 Lenka, ver tomu, ze anhydrid vyjde ovela drahsie. aspon co sme sa my pytali... na tych m2 to vyjde celkom slušny rozdiel.. mam pocit, ze vacsi ako popisujes .. preto sme ho nedavali, aj ked je to super vec.. jeho vyhoda je ze je nivelacny, to ano..ale napr. my mame klasicky poter a nic sme uz nasledne nemuseli nivelizovat , takze sa celkom dalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my sme klasický poter na podlahovke nemuseli nivelovať, to záleží od šikovnosti majstrov. Rovnako máme rúrky na kari rohožiach. Systémová doska pri takej ploche vyšla zbytočne draho a anhydrit... ani nevravím.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 my sme platili za anhydridovy poter do celeho domu cca 2400 EUR... samozrejme kesovka bez papiera.. /ale mame to poznacene v stavebnom denniku co si vedieme v tej cene bolo aj ulozenie takeho polystyrenu na podlahu a tych folii a dilataciek ... /podlahovy polystyren a foliu sme kupovali zvlast to neni v cene/ my sme mali problem ze zakladova doska mala vyskove rozdiely aj 2 -3 cm a tak sme davali vysku poteru 6.8 cm priemerne... takze preto ta cena je vyssia ale normalne za poter vyska 4.5 cm bral 13 EUR za m2 komplet... chlapik je od trnavy... my sme s nim boli spokojni.. ale prioritu u nas hral cas zrenia... lebo andydrid je v tomto lepsi ale ak sa niekto neponahla tak preco nie klasicky poter ja som si to preratavala a normalny poter chceli majstri /iny/ 8 EUR za m2 co je 1200 EUR ale plus chceli za polozenie polystyrenu a dilataciek dalsich 400 EUR a este kari siete... tie su tiez uz dost drahe a je s nimi robota
Odpovedať
@dzusolm nie, nad anhydritom vobec nerozmyslame, bude "obycajny" poter. Ja som chcela len vediet, ci nespravime zle, ak pouzijeme tie kari siete, ked nam uz zvysili, aspon by sme ich vedeli zuzitkovat. Vies aj tak sa povaluju na dvore, predat ich nemam komu a v stavebninach neradi odkupuju spat, len ked na vymenu, ale momentalne nic take nepotrebujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingeborg78 presne ako my, mali sme siete a anhydrid sme neuvazovali... nam ponukali vyssie ceny zaň... vacsina ludi ma klasicky poter si myslim... do neho tie siete v pohode pouziť mozete,,
Odpovedať
my sme dali anhydrid, neviem si predstavit, ze by som mala cez 8m obyvacku dilataciu :-p a cenovo to fakt nie je taky velky rozdiel
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuxx dilatacia sa robi len v samotnej podlahe, napr. my mame parkety na sirku miestnosti, je to tak asi 11m... a ziadne dilatacie tam na parketach nemame... to sa urobila len ryha do poteru... a ten nevidis, ked mas na to podlahu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
kolko vas vyšla systemova doska na prizemi? kolko mate m2? dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
neplanujeme pouzit systemove dosky na podlahovku, a preto sa chcem opytat ci musime davat tie kari siete pod betonový poter...dakujem
Odpovedať
ja sa chcem spytat ci mozem pouzit namiesto dilatacneho pasika okolo stien fasadny EPS 70 F o hrubke 10 mm ... z cenoveho hladiska (ak by som pouzil poter hr.80) by ma vysiel pasik okolo stien hr. 80 mm 140€ a ak by som dal EPS tak balik stoji 14€ a tn by dokazal celu plochu oddilatovat .... co poviete na tento sposob?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?