Ako správne nastaviť podlahové vykurovanie?

Ahojte mam domcek a v nom podlahove kurenie s plynovym kotlom. Mam otazku ci mam nastavit jednu teplotu na cely den alebo na kazdu cast dna mam nastavit inu teplotu? zda sa mi ze to dlho trva pokial je podlaha tepla. Co sa viac oplati? dakujem za rady Roman
Odpovedať
Profilova fotka
@roso podlahove kurenie je efektivne vtedy, ked kotol zapina co najmenej casto.. to znamena, ze kurit nejaku stabilnu teplotu napr. cez den a len vecer da iny rezim cca. od 18.00 -19.00 hod, lebo dom uz je aj tak vyhriaty ... Nabeh a vyhriatie podlahy je par hodin,cize dobre sa ti zda, ze to trva dlho ... neoplati sa napr. kazde 4-5 hodin menit teploty.... nastav si jednu na den a druhu na vecer.. sam uvidis, ako ti dom drzi teplo, neviem, ci mate zateplene a pod. a ci mate ekvitermiku, predpokladam , ze ano, vacsina domov uz novych ju ma..... podla toho sa ti bude kurenie aj spravať .. kazdopadne vyhriat dom podlahovkou trva dlhsie, ale zase po vypnuti ta podlaha este nejaky cas sála :)
Odpovedať
Mne nabieha podlahovka pomerne rychlo. Za 2-3hodiny je uz citit oteplenie. Minuly zimu som kuril tak, ze kotol zapinal denny rezim o piatej rano a po 17tej uz siel do nocneho rezimu. A bolo to tak v pohode, rano ked sme vstali uz bola tepla podlaha. Ked sme sli spat, tak este bola tepla. (na upresnenie - tepla znamena, ze nebola studena).
Odpovedať
ahojte dakujem za rady vyskusam .... musim teda zmenit momentalne nastavenie teraz som to dal od rana od 5 do 7 a potom od 14 do 22 ale to asi skor na radiator ako na podlahovku diki moc :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?