Ako riešiť hlučnosť a teplo z kotla a bojlera?

Zdravim, mam dotaz na ludi, ktori uz byvaju. Povodna verzia projektu ma na prizemi technicku miestnost s par m2 ale ak by som tam dal el.kotol a bojler bolo by mozne takuto miestnost pouzivat aj ako nejaku spajzu? Zrejme nie kvoli stratovemu teplu kotla, ci? Zvazujem alternativu umiestnit na poschodie do satnika jednej z izieb el. kotol s bojelorm. Otazka znie ci nebude aj za dvoma posuvnymi dverami pocut hluk z kotla a bojlera, pripadne moze byt umiestneny kotol na poschodi? Dakujem.
Odpovedať
Kotol so vstavaným zásobníkom mám umiestnený v TM, ktorá je práve na poschodí a hlučnosť ma ani počas tejto extrémnej zimy nijak zvlášť nerušila. A to som ešte nemal namontované dvere ani v TM, ani v izbách a vďaka skorému nástupu mrazov pred zimou som nestihol ani zatepliť vďaka čomu pracoval a spínal oveľa dlhšie a častejšie. Viac ako kotol som počul zopínanie kompresorov chladničky a mrazničky z prízemia, a to sú všetko zariadenia kupované ako nové v 12/2016. .
Odpovedať
@pripad001 A teoreticky by mohli byt tieto zariadenia aj v nejakom malom uzatvorenom priestore (kvoli chladeniu alebo cirkulacii vzduchu)?
Odpovedať
To sú už otázky na kurenára, kominára, resp predajcu. Ja mám v TM 1x2,5m pračku, sušičku, kotol, elerozvadzač ale aj okno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?