Ako regulujete podlahove kurenie ?

Ako regulovat podlahove kurenie teplovodne napojene priamo na el.kotol?
Odpovedať
Termostatom :-).
Odpovedať
Profilova fotka
alebo zónovou reguláciou ;-)
Odpovedať
@pitt2701 termostat, prietokomery
Odpovedať
To su rady toto :-)) Viete poradit nejaky "inteligentny" termostat? Chcel by som nieco rozumnejsie ako mam teraz. Teraz mam teplotne cidlo vonku koli ekvitermike, ale vnutorne cidlo sa riadi iba konkretnou teplotou. Cize ak klesne pod konkretnu hodnotu, tak spusti a ak stupne nad konkretnu hodnotu, tak vypne. Mne by sa pacilo nieco inteligentnejsie, co by zistilo napr. ze teplota klesa vnutri nejak rychlo, tak spusti podlahovku skor (kedze ma nejaky nabeh). Podobne ak vidim, ze teplota vonku uz stupa a vnutri uz klesa velmi pomaly, tak nespustam zbytocne... Neviem ci som to napisal dost zrozumitelne :-)
Odpovedať
@rivasvk co si ocakaval? jednoducha otazka, jednoducha odpoved ;-)
Odpovedať
@rivasvk Prave si popisal, ako funguje ekvitermika. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... @pitt2701 Naco to zakladas duplicitne?
Odpovedať
@matorado ved ano. a taky termostat mi poradis? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk pri ekvitermike je jedno aký máš termostat... teplota z termostatu je totižto len jeden z údajov ktorý ekvitermika berie do úvahy. Takže si pozri riadne nastavenia a pohraj sa s tým - treba ekvitermiku zapnúť a bude ti to fungovať tak ako chceš. Ja mám napr. v mojom nastavení aj ako vážne má brať ekvitermika údaj teploty z vnútorného termostatu (čidla) a mal som tam len 50%. Po dlhšom pozorovaní som to dal až na 80%, pretože nech je ekvitermika inteligentná ako chce, ale aby mi kúrilo keď je vnútri už teplo a ešte svieti aj slnko, tak to sa mi teda nepáčilo.
Odpovedať
@puxo to sa mi nezda, ze takto funguje kazdy termostat. mne aj revizny technik povedal, ze by som to mal vymenit. no nic asi sa popytam jeho. dik
Odpovedať
@rivasvk tiez sa mi nezda, ze kazdy termostat/regulator dokaze fungovat ako ekvitermicky... kotol sam o sebe je blby, regulator za neho musi tieto veci riesit. Aspon tak to chapem ja v pripade kotla Buderus... mam regulator RC35.
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk ale to ja neviem či ty máš ekvitermiku pri tvojom kotli/termostate - TO PREDSA MUSÍŠ VEDIEŤ TY!!! Ty si myslíš, že niekto ti dokáže na diaľku čítať to čo máš ty doma? Ľudia ti tu radia, že to čo ty chceš má za úlohu ekvitermika - či ju máš alebo nie si zisti od toho kto ti kotol/termostat montoval - nie od nás.
Odpovedať
staci ked budem regulovat na kotli elektrickom teplotu a okruh v nejakej izbe mozem zavriet aj na rozdelovaci ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pemix staci ked budem regulovat na kotli elektrickom teplotu a okruh v nejakej izbe mozem zavriet aj na rozdelovaci ?
Odpovedať
@puxo joj klud ;) skusim este raz. mam ekvitermiku ale iba na vonkajsiu teplotu (ovlada teplotu v podlahovke). vnutorna jednotka (ovladac s teplomerom), kde sa vsetko programuje iba zapina/vypina kurenie ak dosiahne urcitu hranicnu teplotu. ja by som chcel aby to zapinanie/vypinanie bolo trochu inteligentnejsie - cize aby fungovala v podstate ekvitermika zaroven aj na vnutornu teplotu. je to zrozumitelnejsie?
Odpovedať
@pitt2701 tak to budeme robit aj my, termostat v jednej izbe, regulacia prietok na rozdelovaci, raz sa nastavi podla potreby a hotovo
Odpovedať
@rivasvk ukludnujes ho a potom ho zase drazdis... stale nerozumies tomu, ze ekvitermicka regulacia je regulacia na zaklade vonkajsej AJ vnutornej teploty?
Odpovedať
@gashtaan dovolim si tvrdit, ze to nie je pravda, ale ked vas teda drazdim, tak ok. uz som ticho a ospravedlnujem sa za moju otazku
Odpovedať
@rivasvk mna nedrazdis, ale vidis, ako @puxo vybuchuje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk ale funguje, ja to mam rovnako ako pise @puxo :). Ale povedzme to tak, ze pravdu mate obaja :). Cisto ekvitermicka regulacia naozaj reguluje len na zaklade vonkajsej teploty. Ale v drvivej vacsine sa pouziva kombinacia, pri ktorej sa zadava ten parameter co spominal puxo.
Odpovedať
@majkoj no to ja bohuzial nemam. nevadi, dik za info - ako som pisal popytam sa radsej toho technika ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rivasvk aky konkretny typ, kotla alebo regulatora mas ?
Odpovedať
@rivasvk jablotron robi inteligentny termostat: http://www.atria.sk/jablotron-tp-83/ ma funkciu, ktora sa uci zotrvacnost systemu a prisposobuje tomu start kurenia... na jeden primac sa da napojit viac termostatov, pripadne okenne senzory, ktore pri otvoreni okna vypnu kurenie...
Odpovedať
@majkoj kotol je protherm raja a regulator je tusim salus (konkretny typ nepamatam, ale mozem pozriet)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?