Ako pripojiť plynový kotol k autobatérii?

Ahojte. Nakoľko sme už deň bez elektriny a ešte dlho asi aj budeme, chcel by som spustiť plynový kotol cez náhradný zdroj. K autobatérii som pripol 300W DC/AC menič 12V/230V. Kotol sa zapne do pohotovostného režimu, ale nechce sa naštartovať a hlási chybu, ktorá ani nie je v manuáli. Servisák mi povedal, že to bude zrejme nízkym napätím, alebo zlou frekvenciou. Má niekto nápad, ako spustiť ten kotol?
Odpovedať
1
2
5
@jakino môže byť, že nemáš fázu vľavo a kotol to rozozná.
Odpovedať
skus radsej kupit niekde narychlo UPSku co sa pouziva k pocitacom a tu potom napajat pripadne tou autobateriou (cez menic). alebo samozrejme centralu
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino take lacne menice neprodukuju sinus a kotol na to moze byt alergicky. UPSka by mohla pomoct, ale tie nie najlacnejsia. PS: kolko krát tu na fore stoji otazka, kolko krat vypadne elektrika na viac ako par hodin ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino bacha aby neodišla riadiaca doska a zap.elektronika
Odpovedať
Podla mna ten menic ma nizky vykon. 300W je max, cize realne je to 150W a to neviem ci by utiahlo aj notebook. Teda pred 10 rokmi som mal so 600W(max)/300W niekedy problem udrzat notebook pri zivote.
Odpovedať
@jakino Môj názor je tiež že máš slabý menič, aspoň 2000KW,pretože iste má v sebe aj obehové čerpadlo a to tiež potrebuje na "prevádzku"nejaký ten volt+ kotol automatika.... ;-) ale centrálou by si to vyriešil tiež, aspoň by dobíjala aj batériu... ;-)
Odpovedať
@technik007 na to by mu bolo treba Oravsku priehradu.
Odpovedať
@jakino v prvom rade si mal pozrieť aký odber má kotol a nie len tak z brucha napojiť tak slabý menič. To nemôže utiahnut tak ako písal technik 007.
Odpovedať
nejake vysoke cifry tu hadzete. moj KK /s výkonom 24kW/ ma spotrebu max. 130W, ale vacsinou co som meral sa pohybuje medzi 70-90W.
Odpovedať
Sused toto riesil minuly tyzden kupou elektrocentraly a ked ju napojil na kotol tak kotol sa nezapol, teda cerpadlo. Centrala mala vraj nejaku inu krivku, tak ju vratil a kupil inu s inou krivkou a teraz mu to uz ide. Takze nemusi to byt len slabym vykonom zdroja, menica.
Odpovedať
@mayo7 To je jedno, aky ma vykon, to je zavisle na prietoku plynu. Moze byt aj 50kW. Odber 70-90W ma obehove cerpadlo, ale kolko ti vezme pri zapalovani horaku?
Odpovedať
@edulo neviem presne, mozem zajtra zmerat, ale na 100% viem, ze viac ako 130w to neni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jakino bud nemas na vystupe sinusovy priebeh, alebo je nedostatocny prikon.
Odpovedať
Zdroj má svoju ochranu a keď je preťažený tak zdroj vyhodí.
Odpovedať
ja mám doma to poriešené upskou od počítaču a napojenú veľkú autobatériu 60 A. Môže byť, že baterka je slabá a menič neurobí napätie 230 volt. Ale aj pri tých počítačových ups treba dať bacha aby mala výstupný výkon 230 voltov. Pri 196 voltov ti to môže hádzať chový hlášku. Nejaký predajca pc alebo nejaký elektrikár čo opravuje spotrebiče to bude mať za 20 - 50 eur. Len pozor, na staršie počítače pri záložáku nebolo treba až také veľké napätie, lenže naše nové kotli sú veľmi na to háklivé. Úplný ideál je kúpiť (na bazoši som to videl najlacnejšie) zdroj pre obehové čerpadlá a tam napojiť autobaterku (okolo 120 eur). Keď je veľká kapacitne batéria, kotol vydrží ísť aj 12 hodín. Elektrocentrála bude si brnkať ale nie je to zlý nápad (len je to nákladnejšie).
Odpovedať
@mattyrv ..elektrocentrálu zoženieš okolo 220E s el.štartom /okolo 1500W/ ..a hodí sa mu aj na iné veci alebo invertor 4takt okolo 100-120E s výkonom 1200W..Tá je ľahko skladateľná a prenosná..
Odpovedať
Skúsil som to aj cez UPS a nepomohlo. Autobaterka je úplne nová 12V 74Ah. Kotol sa zapne, ale myslím, že v momente, keď treba zapáliť oheň, vyhodí chybu. Možno by pomohol iný menič, resp. silnejší. Centrálu sa zatiaľ kupovať nechystám.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino, typ menica, typ kotla?
Odpovedať
@jakino ..no čo už " Nakoľko sme už deň bez elektriny a ešte dlho asi aj budeme, chcel by som spustiť plynový kotol" však je sneh vonku len bude problém ho roztopiť a zohriať...či ho budeš zohrievať na sviečke??? Ale je to ozaj na Tebe ako si to vyriešiš...Každý napísal svoj názor ;-) ...Ja by som už na Tvojom mieste centrálu mal naštartovanú a spojazdenú.. :-)
Odpovedať
@mgx Kotol je Fondital Antea 12 KRB a menič je na fotke
Odpovedať
@jakino modifikovana sinusoida :-( Keby si byval blizsie tak by som ti pozical moj 2kw pure sine konvertor a mal by si pokoj.
Odpovedať
Ešte jedna vec je zaujímavá. Rádio hrá cez menič normálne, ale mraziak nepotiahne. A keď som zapojil UPS cez menič, tak UPS pípal, ako keby vôbec nebol pripojený.
Odpovedať
@jakino ten tvoj cinsky zazrak ma napisanych 300w co bude realnych 120-150w max a to je zalostne malo.
Odpovedať
@jakino Ten menic to je "cista" Cina a o modifikovanej sinusoide ako pisu na stitku sa mu asi len sniva, o tom vykone tiez silno pochybujem. Ja som na zaciatku byvania skusal kotol na menici Emos 200W a uplne bez problemov bezal a kuril. Menic som mal pripojeny do zapalovaca v aute a potom 25m predlzovackou ku kotlu :-). Kotol Immergas Zeus 26.
Odpovedať
@rkorba Tak si teda kúpim nejaký nový menič. Vravíš teda, že by mal byť pure sine a nie modified sine?
Odpovedať
@jakino je aj rozdiel akú záťaž máš pripojenú indukčnú alebo odporovú...chladnička /MRAZNIčKA/má záťaž indukčnú a potrebuje a niečo viac pri "rozbehu" ako trafko čo máš na rádií...tak preto Ti rádio vyhráva a mrazák nejde...a stírače stírají :-D :-D Tak ako píše @rkorba... ;-)
Odpovedať
@jakino Ozaj a preco si bez elektriny?
Odpovedať
@danculd potrhalo vedenie, sneh alebo popadané stromy
Odpovedať
@danculd ..prestal platiť elektrárni tak ho vypli...vysoká faktúra :-D :-D
Odpovedať
@jakino nezlakni sa ceny ktora je min 2x pri rovnakom vykone ako modifikovany sinus. Zober daco osvedcene napr tuto cinu co si nechavaju poliaci robit: https://dom.bazos.sk/inzerat/79943260...
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?